Afscheid op Huis Scherpenzeel

Een persoonlijke afscheidsceremonie op een intieme en stijlvolle locatie.

Mogelijkheden

Op Huis Scherpenzeel kunt u terecht voor een verzorgd en waardig afscheid. Een centraal gelegen intieme locatie in Midden-Nederland die goed bereikbaar is voor gasten uit het hele land en waar u volledig ontzorgd wordt. Dat is wat u vindt bij Huis Scherpenzeel. Vanzelfsprekend zijn we voor u en uw uitvaartbegeleider direct bereikbaar en doen we er alles aan om, in korte tijd, een uitvaart in Scherpenzeel op professionele wijze te organiseren.  

Uitvaartdienst

Afscheid nemen kan op veel verschillende manieren. Bij Huis Scherpenzeel helpen we u graag met het verzorgen van een persoonlijk en bijzondere uitvaart in Scherpenzeel. We bieden u een sfeervolle plek waar u met familieleden en vrienden afscheid kunt nemen. Na de dienst bieden we de mogelijkheid om na te praten en serveren we bijvoorbeeld een lunch, borrel of diner.

Condoleance

Een stijlvolle locatie om afscheid te nemen van uw dierbare maakt onderdeel uit van hoe de condoleance wordt vormgegeven. Een fijne en intieme plek biedt vaak een meerwaarde. Een plek om met familieleden en vrienden de tijd te nemen om de overledene te herdenken en herinneringen op te halen. Op Huis Scherpenzeel kunnen we een bijzondere uitvaart in Scherpenzeel verzorgen in samenwerking met u, als nabestaande, en uw uitvaartonderneming. 

We zullen u en uw gasten volledig ontzorgen, zodat jullie waardig afscheid kunnen nemen.

Ruimtes

Huis Scherpenzeel is een statig 16e-eeuws kasteel omringd door een park van zes hectare met vijvers, eeuwenoude loofbomen en een prachtig gazon. Het kasteel is recent heringericht en bestaat uit vijf unieke, stijlvolle ruimtes.  

Wanneer je Huis Scherpenzeel, kom je terecht in de ontvangstruimte met een bar
Ontvangst
Wanneer je Huis Scherpenzeel, kom je terecht in de ontvangstruimte met een bar
Bar
Om de cirkel af te maken, kom je vanuit de Parkkamer in de Lounge terecht. Hier staan hoge tafels waar je aan kan kletsen en borrelen. Wanneer je door de volgende deur loopt, sta je weer in de ontvangstruimte bij de bar
Lounge
De Parkkamer is de grootste ruimte in Huis Scherpenzeel en wordt vaak gebruikt om te dineren of voor een feest.
Parkkamer
Als je door de Salon gaat, kom je uit in de Gouden Kamer. In deze kamer kan het bruidspaar zich terugtrekken of kunnen gasten werken na een vergadering.
Gouden Kamer
Aan de bar grenst de Salon. Deze ruimte dient als standaard voor de ceremonie, maar het kan natuurlijk ook voor andere doeleinden worden gebruikt
Salon

Bij binnenkomst betreedt u aan de voorzijde van het huis de bar. Een lichte ruimte dankzij de grote raampartijen. Alle ruimtes staan met elkaar in verbinding en aan de voorzijde van het huis vindt u naast de bar de Salon en de Lounge. 

Aan de waterkant liggen de Parkkamer en de Gouden kamer. De ruimtes samen zijn geschikt voor circa 120 personen.  

ReceptieInformeel dinerDiner
Huis Scherpenzeel13012045
Parktuin
Parktuin

Huis Scherpenzeel wordt omgeven door een schitterend park met vijvers en eeuwenoude bomen. De perfecte plek om bij mooi weer buiten te borrelen of ideaal voor een buitenactiviteit.  

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik parkeren?

  Bij al onze locaties kunt u gratis parkeren. Bij Huis Scherpenzeel liggen de parkeerplaatsen op het terrein, deze zijn te bereiken via de poort.

 • Hoe kom ik bij jullie met het openbaar vervoer?

  Huis Scherpenzeel ligt op vijf minuten loopafstand van een bushalte. De bussen die via deze halte rijden zijn: buurtRRReis 511, RRReis 110 en Syntus Utrecht streekbus 80. De reistijd vanaf dit station naar Utrecht Centraal is 1 uur.

 • Zijn jullie toegankelijk voor mindervaliden?

  De ruimtes van Huis Scherpenzeel zijn allemaal bereikbaar via een lift. Overlegt u bij twijfel even met ons: 0343 – 20 60 00

 • Op welke dagen zijn jullie aanwezig?

  Voor zakelijke bijeenkomsten openen wij dagelijks het gehele jaar door, op reservering, onze poorten.

 • Openingstijden kantoor:

  Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur

  Op zaterdagen zijn wij vanzelfsprekend aanwezig voor bezichtigingen van de locatie. Dit kan alleen op afspraak vanwege lopende ontvangsten. Bel ons gerust om een afspraak te maken:

  Huis Scherpenzeel: 0343 – 20 60 00

 • Is het ook mogelijk om eigen catering te verzorgen op deze locatie?

  Het verzorgen van een eigen catering is niet mogelijk, maar we hebben een eigen team en een professionele keuken die dit graag, en goed, voor u verzorgt!

We laten uw wensen leidend zijn in alles wat wij doen

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Whatsapp