Linda & Thomas

Exact negen jaar na hun eerste date trouwden Linda & Thomas deze zomer op Buitenplaats Amerongen. Ze hadden in eerste instantie een andere locatie voor ogen, maar nadat bleek dat de locatie op hun speciale datum niet meer beschikbaar was, gingen ze verder op zoek. Via The Perfect Wedding stuitten ze op Buitenplaats Amerongen. “Toen we gingen kijken waren we meteen weg van de locatie,” vertelt Linda. “De uitstraling van de buitenplaats in combinatie met alle ruimtes sprak ons erg aan. We vonden het ook fijn dat er zoveel mogelijkheden waren qua plekken waar we konden trouwen, binnen én buiten.”  

Een dag na het bezoeken van de locatie wisten ze het al zeker: dit wordt onze trouwlocatie. Ze belden direct op en bevestigden de datum. Daarna konden alle voorbereidingen van start. “De voorbereidingen van onze grote dag zijn erg soepel verlopen. We hadden Rowie als contactpersoon, die zo goed met ons meedacht. Tijdens de bezichtiging maakten we samen een indeling die eigenlijk meteen al klopte. Ook konden we al onze vragen bij haar kwijt. Naast de detailbespreking vlak voor de bruiloft, zijn we twee keer langs geweest tijdens de Open Top Trouwlocatie Route om met onze ceremoniemeesters rond te lopen en alles te bekijken. Zo konden ook zij een goed beeld van de locatie krijgen.” 

In de ochtend van de bruiloft kleedt Thomas zich bij hen thuis aan en gaat Linda naar haar ouders. Daar haalt Thomas haar op, om samen naar de plek te gaan waar zij hun eerste date hebben gehad. In dit bijzondere park hebben ze de bruidsreportage, waarna ze terug naar het huis van Linda’s ouders gaan. Er staat een koets met twee paarden voor ze klaar, om hen naar de trouwlocatie te brengen. Een rit over een prachtige route, waardoor ze extra van de bosrijke omgeving van de buitenplaats konden genieten. “Bij onze aankomst stond iedereen voor de brug, waar wij met de koets overheen reden en een rondje langs het kasteel maakten. Bij het Poortgebouw zijn we uitgestapt, waar Thomas onze dochter ging halen. Samen liepen zij naar de tent, waar onze ceremonie was. Daarna volgenden onze bruidsmeisjes en als laatste kwamen mijn vader en ik samen aangelopen. De ceremonie vonden we allebei het mooiste moment van de dag. Dat doe je natuurlijk maar één keer en dan op zo’n mooie plek!”  

Thomas werkt bij de brandweer, waar ze een speciale traditie hebben. “Na de ceremonie stonden vormden mijn collega’s een erehaag inclusief brandweerauto’s en brandweerslangen voor ons en al onze gasten,” vertelt Thomas. “Onder de haag liepen wij naar het Koetshuis. Daar was de borrel met een pannenkoekentaart en tussendoor hadden we de fotoshoot met onze familie en vrienden. Na de borrel liepen we met z’n allen weer terug naar het Poortgebouw, waar prachtig gedekte tafels en een BBQ buffet voor ons klaarstonden. Het was nog even spannend of we wel buiten konden eten, want het leek te gaan onweren. Het was heel fijn dat het personeel flexibel was, waardoor we zo lang mogelijk konden afwachten. Gelukkig waaide het over en konden we heerlijk buiten genieten. Na het diner arriveerden de rest van onze gasten en kon het feest beginnen. Een prachtige avond met om half 10 onze openingsdans. De rest van de avond hebben we heerlijk gedanst op de muziek van onze DJ en de band”.  

“We hebben echt van de hele dag genoten,” vervolgt Linda. “We hebben ons nergens druk over gemaakt en konden van elk moment genieten. De locatie is dan ook zeker een aanrader. Het feit dat alles op één locatie zit is een groot voordeel, waardoor we geen heen en weer gereis hadden. Maar de locatie zelf en vooral het personeel waren een nog groter pluspunt. We hebben veel complimenten van onze gasten gekregen over de organisatie. Er waren genoeg hapjes, niemand zat zonder drinken en ze waren ook echt gezellig. We hebben een topdag gehad!” 

Credits:
Videograaf: Arthur | detrouwfilm.nl
Fotograaf: Nadechephotography | nadechephotography.nl
Pannenkoekentaart: Micha en Diana’s Patisserie – Hoogkarspel | michas.nl
Make-up & Haarstyling: Jose – Indahvisagie | indahvisagie.nl
Trouwjurk & bruidsmeisjesjurken: Covers Bridal Couture | covers.nl
Trouwpak: Stolk van Dam | stolkvandam.nl
Bloemen: De Stijl – Floral Design – Nieuwegein | destijlfd.nl
Trouwauto: Alfa Romeo Spider 8C – Exotic Cars | exoticcars.nl
Koets: Stalhouderij ‘De Zadelhoff’ | stalhouderijdezadelhoff.nl
Band: ThreeThird Coverband | threethird.nl
Openingsdans op Maat | openingsdansopmaat.com
DJ: DJ Art

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Tim & Mandy

Een jaar geleden wonnen Mandy en Tim hun trouwdag, met de openingsactie van Huis Scherpenzeel. Op 14 september was het zover; hun grote dag. “We kenden Huis Scherpenzeel al goed, want we wonen er vlakbij. We lopen dagelijks door het park rondom het kasteel en zagen wel eens bruiloften. Ik ben het Instagramaccount gaan volgen en daar zag ik de winactie voorbijkomen. We wilden altijd al wel graag trouwen, maar we hebben twee kleine kindjes dus zagen het niet zo snel gebeuren. Ik dacht; we wagen het gokje, maar je verwacht eigenlijk niet dat je uitgekozen wordt. Het was even schrikken en hele leuke verrassing toen ik ineens opgebeld werd en hoorde dat we onze bruiloft hadden gewonnen!”

“Daarna begonnen natuurlijk alle voorbereidingen. Dat ging bij ons iets anders dan normaal, omdat ik nog niet ten huwelijk was gevraagd. Dat wilde Tim heel graag alsnog doen, maar het moment moest uiteraard wel een verrassing voor mij zijn. Tussendoor waren we al druk met de voorbereidingen van onze bruiloft. We hebben veel met onze ouders gepraat over hoe we de dag vorm wilden geven. Je vindt hele leuke ideeën op internet, maar niet alles past bij je of is haalbaar. Daarom hebben we ook veel contact met jullie gehad. Gijs heeft ons superfijn geholpen bij het maken van alle keuzes. We mochten alles vragen en geen verzoek was te veel.”

Na een jaar van voorbereidingen breekt de dag van de bruiloft aan. “Tim ging naar zijn ouders om zich om te kleden, terwijl ik mij thuis klaarmaakte bij de kinderen. Daarna haalde Tim ons met onze trouwauto op om foto’s te maken in het park. In de tussentijd hadden alle daggasten zich bij Tims ouders verzameld, waar wij ons aankomstmoment hadden en er daarna een lunch voor iedereen klaarstond. Na de lunch gingen Tim en ik met de fotograaf alvast naar Huis Scherpenzeel om nog wat foto’s te maken. Daar waren ook de ceremoniemeesters bezig om de laatste dingen neer te zetten. Ik vind het lastig om dingen los te laten, dus het was heel prettig dat ik kon zien dat alles helemaal klaar stond voordat alle gasten aankwamen.”

“Bij Huis Scherpenzeel startten we met de ceremonie, een heel mooi en persoonlijk moment. Daarna hadden we buiten de taart met bubbels en aansluitend een borrel. Het was een prachtige, warme dag dus dat was echt heel fijn. Na het diner was er een kort moment om onszelf op te frissen en kwamen de avondgasten aan voor het feest. Een mooie afsluiter van onze dag, waar nog steeds over wordt gepraat door onze vrienden en familie. Doordat we de bruiloft hadden gewonnen, hadden de gasten verwacht dat er minimaal drankjes zouden worden geserveerd en dat het eten niet bijzonder zou zijn. Maar het was echt het tegenovergestelde! Alles was zo goed door jullie verzorgd, dat hoorden we echt van iedereen terug. Het personeel ging superfijn met onze gasten om en er is meerdere keren aan ons gevraagd of alles naar wens was.” 

“Als ik terugkijk op onze dag vond ik het heel bijzonder dat alle mensen om ons heen er allemaal waren. Waaronder ook onze dochters, dat was altijd al een wens van Tim en mij. Het is zo leuk om iedereen bij elkaar te hebben en te zien dat iedereen het naar zijn zin heeft. Dat gebeurt normaal niet zomaar. Een dag om nooit te vergeten!”

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Mick & Lisanne

Op een prachtige zonnige dag in mei trouwden Lisanne en Mick op Buitenplaats Amerongen. De locatie stond op hun lijstje als vergelijkingsmateriaal, maar niet met het plan dat ze daar zouden trouwen. Tijdens de bezichtiging viel alles op z’n plek en wisten ze het zeker; dit was de locatie waar ze samen in het huwelijksbootje wilden stappen. 

Buitenplaats Amerongen ligt op een historisch kasteelterrein waar verschillende panden over het landgoed verspreid liggen, verbonden door de oprijlaan en omringd door natuur. Lisanne was vastbesloten dat ze van elk pand gebruik wilde maken om het maximale uit de trouwlocatie te halen. Ze was al vroeg op locatie zodat ze zich geen zorgen hoefde te maken over file en ze zich rustig kon klaarmaken. De first look van het bruidspaar was een paar uur later, samen met hun gezinnen en de ceremoniemeesters, op het witte bruggetje bij het kasteel. 

Na de fotoshoot zijn ze getrouwd in het koetshuis door Micks broer en zijn vrouw Simone. Zij had zich speciaal voor deze ceremonie laten benoemen tot BABS. “Mijn moeder heeft ook een speech gedaan tijdens de ceremonie en dat mijn zwager en schoonzus ons konden trouwen vonden we heel bijzonder”, vertelt Lisanne. “Ze hebben er veel werk aan gehad en we vonden het heel mooi om te zien dat ze dat voor ons wilden doen. Het maakte alles heel persoonlijk en intiem.”

Toen het ja-woord was gegeven, was het tijd voor de borrel en taart en vormden alle leerlingen uit de klas van Lisanne een erehaag. “Ik werk in het onderwijs en vond het heel erg leuk dat we konden regelen dat mijn klas er ook bij kon zijn.” Onder de erehaag door liepen ze naar de hooizolder in het poortgebouw, waar ze een video bekeken die de klas had gemaakt. Daarna hebben ze nog verder geborreld en genoten ze van een heerlijk diner in de wagenberging. 

De feestavond werd in het Koetshuis geopend met een spectaculaire openingsdans. Lisanne heeft 23 jaar gedanst en deze passie wilden ze graag terug laten komen op hun bruiloft. “Op een eerdere bruiloft waar we te gast waren had de bruid een verrassingsdans georganiseerd voor de bruidegom, maar dat wilde ik niet”, zei Mick. “Als we het dan toch gaan doen, wil ik wel meedoen!”

En zo heeft het bruidspaar hard geoefend. Lisannes dansdocent had een danschoreografie gemaakt. “Mick en ik begonnen de dans met langzame muziek, maar daarna heb ik samen met mijn dansmeiden de show gestolen”, aldus Lisanne. “Toen was er nog een stuk uptempo dat ik heb ingeleid met een stukje zang”, vult Mick aan. Alle gasten reageerden erg lovend over het optreden en ook de bruidsfotograaf zei: “Dit was de vetste openingsdans die ik ooit heb meegemaakt en ik heb op heel wat bruiloften mogen fotograferen!” 

Mick en Lisanne kijken met veel lof terug op hun bruiloft. “De voorbereidingen liepen erg soepel. Dit kwam met name omdat we allebei al goed voor ogen hadden wat we wel en niet wilden”, vertelt Mick. “Maar ook de communicatie met de locatie was erg fijn. Wij zijn geholpen door Rowie en het klikte meteen. Er werd snel gereageerd op onze mails en er werd goed meegedacht”, beaamt ook Lisanne. “Mick is van Indische afkomst en dit wilden we graag terug laten komen in het diner. Ondanks dat dit natuurlijk niet op jullie menukaart staat, hebben Rowie en de mensen uit de keuken toch voor een oplossing gezorgd. En wat hebben we genoten!” 

“Het hoogtepunt van de dag was voor mij wel de ceremonie, omdat we natuurlijk door onze eigen familie werden getrouwd. Het was zo intiem, persoonlijk en bijzonder om dit met elkaar te doen”, zegt Mick. “Ja, en wat ik ook bijzonder vond om te zien is dat iedereen echt moeite had gedaan voor ons”, vult Lisanne aan. “Zij hadden dus geleerd om ons te trouwen, we hadden de dansmeiden tijdens het feest, maar ook alle gasten hadden echt moeite gedaan om er mooi uit te zien. Mensen waren zelfs naar de kapper geweest om hun haar te laten doen en iedereen had zich gehouden aan de dresscode om lange kleding te dragen.” 

Mick: “We zouden de buitenplaats echt aan iedereen aanraden. Je merkt echt dat jullie ervaring hebben met het organiseren van bruiloften, maar het is wel persoonlijk. Dit maakt het heel makkelijk om alles uit handen te geven.” “We hadden best veel avondgasten omdat we allebei een groot sociaal leven hebben, maar het personeel onthield van iedere gast de bestelling. Daar hebben we veel complimenten over teruggekregen”, vertelt Lisanne.

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Kasteel trouwen

Thijs & Silke

Thijs en Silke gaven elkaar in de lente van 2023 het ja-woord op het prachtige Buitenplaats Sparrendaal. Al voordat ze verloofd waren, zag Silke zich daar trouwen door de allures van het landhuis. Toen ze op zoek gingen naar een locatie, stond de buitenplaats dan ook hoog op hun lijstje. Na verschillende bezichtigingen te hebben gedaan bij deze en diverse andere locaties en mee te hebben gedaan aan de Top Trouwlocatie Route, wisten ze het zeker: op Buitenplaats Sparrendaal zouden ze trouwen. 

“Wat Buitenplaats Sparrendaal zo buitengewoon maakt is dat alles op één locatie is”, vertelt Thijs. “Het ligt voor ons ook in de buurt, maar de allures van een kasteel en de mogelijkheid dat een van onze vrienden ons kon trouwen, vonden we heel bijzonder.” 

 Thijs en Silke hadden hun bruiloft al redelijk goed uitgedacht en zaten met veel ideeën op één lijn. Zo wilden ze graag trouwen in de lente. “Een hete zomerdag is niet aan ons besteed en nu zaten we ook voor het drukke trouwseizoen. Natuurlijk liepen we hiermee wel het risico dat het weer nog onvoorspelbaar kan zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om binnen te trouwen.” 

Hetzelfde beeld over hun huwelijk maakte de voorbereidingen erg gemakkelijk. “Je hoort vaak dat bruidsparen stress ervaren bij het regelen van hun trouwdag, maar dit hebben wij eigenlijk niet gehad. We hadden alles goed voor ogen en het was heel fijn hoe jullie met ons meedachten en dat jullie verschillende leveranciers hebben. Dit ontzorgde ons in het zoeken naar de juiste leveranciers”, vertelt Silke. Zo hebben ze de bloemen geregeld bij de Stijl en de taart hebben ze van de Gebakkerij.  

Na een soepele voorbereiding was het tijd voor de grote dag en ook dit verliep vlekkeloos. Het stel twijfelde over hoe ze de first look aan zouden pakken, maar hebben uiteindelijk besloten om elkaar vanaf het begin te zien. “We hebben gewoon samen geslapen en zijn samen naar de locatie gereden, maar in trouwkleding hebben we elkaar pas bij de ceremonie voor het eerst gezien”, aldus Thijs. “Toen we aankwamen op de Buitenplaats, ging Silke zich alvast klaarmaken met haar maid of honours en ik heb nog wat spullen opgehaald en naar het hotel gebracht. Uiteindelijk ben ik een uur later aangekomen op de trouwlocatie en heb ik me ook klaargemaakt.” 

“Het klaarmaken was wel een van de mooiste momenten van de dag”, legt Silke uit. “Het is toch de laatste fase voordat je getrouwd bent en om dat te delen met de meiden en mijn oma vond ik erg speciaal. Mijn oma betekent heel veel voor mij en daarom vond ik het extra bijzonder dat zij mijn getuige wilde zijn.” 

Kasteel trouwen

Na de lunch met de ceremoniemeester en getuigen, druppelden langzaam de dag gasten binnen voor de ceremonie die ’s middags plaatsvond in de Grote Salon. “De hele dag was bijzonder”, vertelt Thijs, “maar ik heb het meest genoten van de ceremonie. Het moment dat ik Silke voor het eerst zag in haar jurk, en zij mij in pak. En we werden natuurlijk getrouwd door een goede vriend van ons, dus dat was ook erg speciaal. Ja, de ceremonie was voor mij het moment waar ik het meest naartoe heb geleefd: geloftes uitwisselen, ringen omdoen, de trouwakte ondertekenen, écht getrouwd zijn.”  

Na de ceremonie was het tijd voor taart en toost in de Gouden Kamer en kneep het stel er even tussenuit voor een fotoshoot. Daarna hebben ze gedineerd in de Raadzaal en arriveerden de avondgasten voor een legendarisch feest op de bel-etage. 

“Hoe cliché het ook klinkt: het was echt de mooiste dag van ons leven. Het was heel bijzonder om te zien hoeveel mensen blij kunnen zijn voor ons en dat maakte het magisch om te trouwen”, zegt Silke. “Ik vond het magisch dat we de hele dag zelf hadden vormgegeven en dat het uiteindelijk precies naar onze wensen verliep”, vult Thijs aan.  

“Wij zouden Buitenplaats Sparrendaal zeker als trouwlocatie aanbevelen aan anderen”, aldus Silke. “Naast dat de locatie echt prachtig is, hebben we een geweldige dag gehad. In de voorbereidingen werd er goed met ons meegedacht en ook tijdens de dag hadden we fantastische mensen. Wat een zorg, liefde en aandacht voor detail. Ze zetten zichzelf echt op de achtergrond om ons de perfecte dag te bezorgen. En dat hebben ze gedaan: we kregen het gevoel dat we uniek waren. Maar we hebben ook genoten van hoe de werknemers met elkaar omgingen. Je merkt echt dat ze liefde hebben voor de zaak en hun werk. Dus duizendmaal ja, we zouden het zeker aanraden!”

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

De zomer is de populairste periode om te trouwen door het mooie meer, maar ook de winter brengt haar charmes mee

Dionne & Mark

Het weer in Nederland is zo onzeker dat je maar beter in de winter kunt trouwen en een locatie kunt zoeken die binnen op zijn allermooist is. Dat was de gedachte van Dionne en Mark, die in december 2017 trouwden op Buitenplaats Sparrendaal. En wat een toeval: dit bruidspaar trouwde op een stralende, zonnige dag… met sneeuw!

De grote dag van Dionne en Mark begon in de ochtend met een brunch met de daggasten in hun woonplaats Bleiswijk. Tegen elf uur in de ochtend arriveerde het bruidspaar op onze buitenplaats voor een lange, prachtige fotosessie. De ceremonie vond plaats in de Grote Salon, met uitzicht op de besneeuwde parktuin. Aansluitend was er een kleine receptie en daarna trok het bruidsgezelschap naar boven voor een toost met taart en Champagne. Mark: “Toen zijn we weer naar buiten gegaan, want toen was het fantastisch weer om in de sneeuw foto’s te maken met onze vrienden.”

Dit prachtige bruidspaar sluiten hun trouwdag feestelijk af.
Omdat het in de winter eerder donker wordt, kan je veel uniekere foto's maken. Met sterretjes een hart maken ziet er namelijk niet zo uit in de zomer
Deze bruidstaart wordt ook wel canvascake of waterverf genoemd. Dit is goed te zien in de derde laag van de taart
Wanneer je kiest voor een winterbruiloft, krijg je uniekere foto's, omdat het populairste trouwseizoen in de zomer valt.
Geef je winterbruiloft leuke decoratie zoals een kerstboom

Vooral voor Mark, die zelf in de horeca heeft gewerkt, was het huwelijksdiner een belangrijk moment. Het bruidspaar en hun gasten genoten van een uitgebreid diner met amuse, 3 gangen en luxe wijnen. Mark: “Van tevoren hadden we een proefdiner gehad bij Restaurant Bentinck in Amerongen, dus dat was allemaal goed verzorgd.”

Tijdens het zeer geslaagde diner vertrok een touringcar met avondgasten vanuit Bleiswijk richting Driebergen-Zeist. Mark en Dionne wilden immers wel graag trouwen op een bijzondere locatie buiten de regio Rotterdam, waar nog niemand van hun vrienden was geweest; daar hoefden de gasten zeker niet onder te lijden: “Nu was iedereen tegelijkertijd binnen en niemand hoefde erop te letten wie er terug moest rijden.”

Het feest in de avond vond plaats in de Grote Salon en de Bar. Mark: “Wel ideaal, al die verschillende kamers. Zo hadden we er nooit last van als ergens anders een ruimte werd klaargemaakt voor een ander onderdeel.” De exclusiviteit om het prachtige pand voor jezelf te hebben beviel het bruidspaar ook erg goed.

Mark en Dionne kijken tevreden terug op de service en ondersteuning van de medewerkers van Swijnenburg. Van de voorbereidingen met Vincent tot de deskundige leiding van gastvrouw Roxanne op de dag zelf (“Alles wat gezien moest worden, werd door haar gezien”). En van de oplettendheid bij dieetwensen van de gasten tot de gouden tip van Peter-Paul Swijnenburg om na Buitenplaats Amerongen ook eens Buitenplaats Sparrendaal te bezoeken: iedereen heeft fantastisch meegedacht en gewerkt om er een geweldige dag van te maken.

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.