De zomer is de populairste periode om te trouwen door het mooie meer, maar ook de winter brengt haar charmes mee

Dionne & Mark

Het weer in Nederland is zo onzeker dat je maar beter in de winter kunt trouwen en een locatie kunt zoeken die binnen op zijn allermooist is. Dat was de gedachte van Dionne en Mark, die in december 2017 trouwden op Buitenplaats Sparrendaal. En wat een toeval: dit bruidspaar trouwde op een stralende, zonnige dag… met sneeuw!

De grote dag van Dionne en Mark begon in de ochtend met een brunch met de daggasten in hun woonplaats Bleiswijk. Tegen elf uur in de ochtend arriveerde het bruidspaar op onze buitenplaats voor een lange, prachtige fotosessie. De ceremonie vond plaats in de Grote Salon, met uitzicht op de besneeuwde parktuin. Aansluitend was er een kleine receptie en daarna trok het bruidsgezelschap naar boven voor een toost met taart en Champagne. Mark: “Toen zijn we weer naar buiten gegaan, want toen was het fantastisch weer om in de sneeuw foto’s te maken met onze vrienden.”

Dit prachtige bruidspaar sluiten hun trouwdag feestelijk af.
Omdat het in de winter eerder donker wordt, kan je veel uniekere foto's maken. Met sterretjes een hart maken ziet er namelijk niet zo uit in de zomer
Deze bruidstaart wordt ook wel canvascake of waterverf genoemd. Dit is goed te zien in de derde laag van de taart
Wanneer je kiest voor een winterbruiloft, krijg je uniekere foto's, omdat het populairste trouwseizoen in de zomer valt.
Geef je winterbruiloft leuke decoratie zoals een kerstboom

Vooral voor Mark, die zelf in de horeca heeft gewerkt, was het huwelijksdiner een belangrijk moment. Het bruidspaar en hun gasten genoten van een uitgebreid diner met amuse, 3 gangen en luxe wijnen. Mark: “Van tevoren hadden we een proefdiner gehad bij Restaurant Bentinck in Amerongen, dus dat was allemaal goed verzorgd.”

Tijdens het zeer geslaagde diner vertrok een touringcar met avondgasten vanuit Bleiswijk richting Driebergen-Zeist. Mark en Dionne wilden immers wel graag trouwen op een bijzondere locatie buiten de regio Rotterdam, waar nog niemand van hun vrienden was geweest; daar hoefden de gasten zeker niet onder te lijden: “Nu was iedereen tegelijkertijd binnen en niemand hoefde erop te letten wie er terug moest rijden.”

Het feest in de avond vond plaats in de Grote Salon en de Bar. Mark: “Wel ideaal, al die verschillende kamers. Zo hadden we er nooit last van als ergens anders een ruimte werd klaargemaakt voor een ander onderdeel.” De exclusiviteit om het prachtige pand voor jezelf te hebben beviel het bruidspaar ook erg goed.

Mark en Dionne kijken tevreden terug op de service en ondersteuning van de medewerkers van Swijnenburg. Van de voorbereidingen met Vincent tot de deskundige leiding van gastvrouw Roxanne op de dag zelf (“Alles wat gezien moest worden, werd door haar gezien”). En van de oplettendheid bij dieetwensen van de gasten tot de gouden tip van Peter-Paul Swijnenburg om na Buitenplaats Amerongen ook eens Buitenplaats Sparrendaal te bezoeken: iedereen heeft fantastisch meegedacht en gewerkt om er een geweldige dag van te maken.

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Arian & Valerie

Toen Valerie ten huwelijk werd gevraagd, wist ze meteen waar ze wilde trouwen: op Buitenplaats Amerongen. Valerie is namelijk weddingplanner en kent vele trouwlocaties. Daardoor wist ze als geen ander welke locatie het beste bij hen zou passen. “Wat we vooral mooi vinden aan Buitenplaats Amerongen is dat het zo’n grandeur heeft, maar toch ook modern is.” Daarbij hebben ze niet alleen gedacht aan wat zij mooi vinden, maar vonden ze het ook belangrijk dat hun gasten zich op hun gemak zouden voelen en een heerlijke dag zouden beleven.  

In mei waren Valerie en Arian acht jaar samen en daarom was de maand mei voor hen de perfecte tijd om te trouwen. Valerie heeft zelf hun lente bruiloft gepland. “Ik vond het heel leuk om het te organiseren”, vertelt ze. “Als weddingplanner leg je normaal gesproken opties voor aan het bruidspaar, maar nu kon ik heel gericht te werk gaan omdat ik al wist wat we wilden.”

En dat deed ze. Ze regelde een styliste en bedacht tot in detail hoe hun bruiloft eruit moest komen te zien. Van de uitnodigingen en de naamkaartjes tot aan de bloemen en de aankleding aan tafel, zodat alles een mooi geheel zou zijn. “Ik heb wel alle voorbereidingen gedaan, maar ik heb het eindresultaat bewust losgelaten, om écht verrast te worden op de dag zelf. En het eindresultaat was mooier dan we hadden kunnen dromen.”

Valerie en Arian vormen samen met hun vijf kinderen een samengesteld gezin. Voor hen beiden was het belangrijk om de kinderen overal bij te betrekken. Ze zijn vooraf met zijn allen naar de Buitenplaats geweest zodat de kinderen de locatie ook konden bewonderen en alvast beeld kregen van hoe de dag eruit zou komen te zien.  

De dag voor hun trouwen verbleef het gezin in een B&B vlakbij Buitenplaats Amerongen, zodat ze rustig aan konden doen. “Op de grote dag was de bovenverdieping het domein van Valerie en konden de kinderen en ik ons beneden klaarmaken”, vertelt Arian. “Daarna zijn we alvast naar de Buitenplaats gegaan, waar we Valerie hebben opgewacht voor de first look.” De kinderen gingen daarna lunchen terwijl het bruidspaar foto’s ging maken in de tuinen, wat prachtig was op deze warme, zonnige dag. 

Vervolgens was het tijd voor de ceremonie in het Koetshuis. “We hebben er bewust voor gekozen om binnen te trouwen. Dan heb je ook geen teleurstellingen als het weer tegenzit en kon ik uitpakken qua decoratie. Het was perfect”, vertelt Valerie. Van de ceremonie hebben ze dan ook het meest genoten. “Het is zo bijzonder om deze ervaring te delen met de mensen waar je om geeft. Samen de liefde vieren en ook hen écht onderdeel te laten zijn van de bruiloft.” En uit de vele verhalen kwam die bevestiging. “Het leek net alsof wij in jullie love-bubble werden gezogen”, vertelden vrienden. 

Nadat ze elkaar het ja-woord hadden gegeven en erop werd getoast tijdens de borrel, was het tijd voor een heerlijk 4-gangen diner, verzorgd door het keukenteam van Restaurant Bentinck. “We hebben super lekker gegeten en de communicatie was perfect”, legt Arian uit. “Na het voorproeven hadden we namelijk liever een andere gang. Dit was geen probleem en het werd super goed opgepakt door het personeel. 

Tijdens de gangen door gaf de fotograaf als tip om naar de dijk te gaan voor een paar unieke foto’s met Golden Hour. “Die belichting was zo mooi, ik kreeg het gevoel alsof we in Italië waren”, vertelt Valerie. Met prachtige plaatjes reden ze terug naar de Buitenplaats. 

Op het moment dat iedereen zich verplaatste naar het Koetshuis om daar feest te vieren, stond bij de uitgang van het Poortgebouw een muzikant die de gasten met zijn trommel voorging naar het Koetshuis. “Dit was een hele leuke verrassing. Zo kwam iedereen meteen in de sfeer voor een leuk feestje.”  

Na een bijzondere dag, heeft het gezin weer overnacht in de B&B en sliepen de daggasten in andere B&B’s in de buurt. De volgende dag werd onder het genot van een brunch op het terras van het Poortgebouw nagepraat. “Het is heel fijn om na zo’n intense dag terug te keren naar de locatie waar het allemaal is gebeurd en er met iedereen over na te praten”, vertelt het bruidspaar.  

Valerie: “Ik zou Buitenplaats Amerongen echt aanraden aan andere bruidsparen. Het is een prachtige locatie waar historie en een moderne stijl samenkomen. En er werken mensen die dankzij jarenlange ervaring snappen hoe het werkt en daardoor goed meedenken in de mogelijkheden. De service tijdens de dag was ook echt super goed. Heel fijn! Wij, en onze gasten, hebben de hele dag volop genoten!”

Fotografie: Jeroen Noordzij

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Hilko & Wendy

Als jullie overwegen te trouwen in het voorjaar zullen Hilko en Wendy het daar helemaal mee eens zijn. Zij stapten in mei, midden in de lente, in het huwelijksbootje en hebben er geen seconde spijt van gehad.

Al meteen na het aanzoek van Hilko (natuurlijk zei ze ‘ja!’) bedacht Wendy dat hun bruiloft in de lente moest plaatsvinden: “Het voorjaar geeft ons een heerlijk gevoel. Alles staat in bloei en de mensen op straat zijn vrolijk door de eerste zonnestralen. De lente neemt echt gezelligheid met zich mee. Voor ons dus het ideale seizoen om te trouwen!”

Bij het zoeken naar een geschikte locatie sprong Buitenplaats Amerongen er al snel uit. Wendy: “Bij aankomst hadden we direct een ‘wauw’-gevoel, het voelde alsof we in het buitenland waren. We waren echt overdonderd van het totaalplaatje en het feit dat alles te vinden is op één locatie. En die oase van rust wanneer je binnenkomt… Prachtig!”

Ook over de voorbereidingsfase voor de bruiloft zijn Wendy en Hilko erg tevreden. “De medewerkers van Buitenplaats Amerongen hebben heel erg goed meegedacht met ons. Er was fijn contact, voor vragen konden we direct terecht en er is gezorgd voor een goede, nette afhandeling.”

Toen de grote dag kwam heerste het voorjaar op het landgoed en in alle details van de bruiloft van Hilko en Wendy. Van kleine veldbloemetjes tot perzikkleurige Dalia’s en witte Pioenrozen: overal waar je keek was het lente. Ook de bruidstaart was in een perzikkleur uitgevoerd. Wendy: “De tafels waren prachtig versierd en de grote vaas was een echte eyecatcher bij de ceremonie.” Ook het menu paste bij het seizoen: zalm als voorgerecht, kalfshaas als hoofdgerecht en aardbeien en ander vers fruit als dessert. Een ultiem voorjaarsmenu!

De romantiek die ze zochten vonden Wendy en Hilko in Buitenplaats Amerongen én in de lente. Ze trouwden romantisch in de tuinen, te midden van de bloeiende planten, bloemen en bomen: “De lente brengt romantiek met zich mee en is voor ons dan ook het enige geschikte seizoen om in te trouwen!”

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Buitenplaats Amerongen dient als een prachtige fotolocatie voor bruidsparen, met name de haag bomen in de moestuin

Annemarie & Erik

Trouwen in de winter is hip en dat is niet voor niets. Dat lees je in dit blog over de romantische en ontspannen winterbruiloft van Annemarie en Erik.

Buitenplaats Amerongen
Annemarie en Erik waren al twee jaar verloofd toen ze in de zomer van 2017 eens rustig om zich heen begonnen te kijken naar een mooie locatie voor hun huwelijksfeest. De eerste locatie die ze bezochten was Buitenplaats Amerongen. Annemarie: “Het sprak ons gelijk aan. We hebben daarna nog wel andere locaties bekeken, maar toen was de keuze eigenlijk al gemaakt.” Dat kwam door de setting en de sfeer: “Het Poortgebouw, de Oranjerie en het Koetshuis stralen heel veel sfeer uit, zelfs zonder dat je ze hoeft te versieren.” Amerongen voldeed ook aan een andere belangrijke eis van Annemarie en Erik: “We wilden alles op één locatie hebben: de ceremonie, het diner, de fotoshoot, het feest. En hier kon dat!”

De keuze voor een winterbruiloft lag nog niet meteen vast. Annemarie: “We hadden vooraf nog niet besloten dat het een winterbruiloft zou worden, al sprak het winterarrangement ons wel aan. En toen we op Amerongen rondliepen zag ik het echt voor me: met de fakkels langs de oprijlaan en de gebouwen. Het was een gevoelskwestie, de uitstraling paste echt perfect bij hoe we het ons hadden voorgesteld.”

Het verloop van de dag
De dag van Annemarie en Erik begon om 14.00 uur met een intiem groepje van 15 man; ouders, broers en zussen en getuigen. Het bruidspaar begon met een fotoshoot, terwijl de andere gasten het Koetshuis versierden. Daarna volgden een gezamenlijke fotoshoot, een borrel en een early dinner in het Poortgebouw. Het diner bestond uit 2 gangen en werd afgewisseld door speeches. “Het voorgerecht en hoofdgerecht vielen goed in de smaak bij iedereen en het was goed georganiseerd met het personeel: dat er een speech was en vervolgens weer een gerecht op tafel kwam.” De ceremoniemeesters hadden tijdens de borrel nog even de gelegenheid om met de gastvrouw de laatste details door te spreken, wat voor iedereen heel prettig was.

Na het diner trokken Annemarie en Erik zich even terug, terwijl alle gasten in het Koetshuis werden verwelkomd met koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein. Terwijl een vriendin van Annemarie, die operazangeres is, een prachtig lied ten gehore bracht, kwam Erik met de ambtenaar van de burgerlijke stand naar voren. Vervolgens was het moment daar voor Annemarie om haar opwachting te maken, samen met haar vader. Er volgde een warme ceremonie, afgewisseld met klassieke stukken die werden gezongen door de operazangeres, begeleid op piano. “Het Koetshuis was een hele goede ruimte voor haar, qua akoestiek, om te zingen.”

Na de ceremonie trok het hele bruidsgezelschap weer langs de lange oprijlaan met de fakkels naar het Poortgebouw, voor een winterse toast met prosecco en taart. Het bruidspaar had vooraf bedacht dat een hele felicitatierij niet zo bij hen paste. “Lieke heeft ons de nodige tips en tricks gegeven en dat ging heel goed. We hielden eerst een toast en hebben daarna de taart aangesneden. Dan was het officiële gedeelte voorbij en kon het personeel de taart uitdelen. Het programma ging geleidelijk over in een borrel waarbij er drankjes werden geserveerd en we zijn toen zelf langs alle gasten gegaan. Zo konden we even kort met iedereen spreken en kon iedereen ons feliciteren.”

De binnenkomst van een feest, of de exit na de ceremonie, kan je op verschillende manieren aanpakken. Zo kan je sterreetjes gebruiken, lintjes, of belleblaas zoals op deze foto. Een leuke ervaring om doorheen te lopen en prachtig voor jullie trouwfoto's
Buitenplaats Amerongen is perfect als fotolocatie door de historische gebouwen en prachtige tuinen, die worden verbonden door de vorstelijke oprijlaan.
Buitenplaats Amerongen dient als een prachtige fotolocatie voor bruidsparen, met name de haag bomen in de moestuin
Swijnenburg gebruikt drie locaties voor haar (zakelijke) evenementen. Zo hebben ze Buitenplaats Amerongen die over verschillende gebouwen beschikt die wij inzetten, zoals het poortgebouw waar het diner wordt gehouden van dit bruidspaar.
Buitenplaats Amerongen dient als een prachtige fotolocatie voor bruidsparen, met name de haag bomen in de moestuin

Na een uur had het kersverse bruidpaar iedereen gesproken en werd het gezelschap door de ceremoniemeesters uitgenodigd om weer langs de fakkels richting het Koetshuis te trekken, dat inmiddels tot danszaal was omgebouwd. “Alles was goed georganiseerd en geregeld en goed afgestemd met de ceremoniemeesters. Daardoor verliep alles heel natuurlijk”. De DJ stond al klaar en na de openingsdans kon het feest echt losbarsten.

Van hun keuze voor een winterbruiloft op Buitenplaats Amerongen hebben Annemarie en Erik geen moment spijt gehad. “De sfeer en de setting waren prachtig en onze gasten waren echt positief verrast. Ze wisten wel dat we een mooie locatie hadden gekozen, maar ze vonden het ook echt een toplocatie en een sprookjesbruiloft”.

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Buiten trouwen wordt steeds populairder en is ook gemakkelijker omdat je locatie al is aangekleed met natuur. Het enige wat tegen kan zitten is het weer.

Bart & Bo

Je trouwdag is een van de mooiste dagen van je leven. Veel bruidsparen hopen natuurlijk op een stralende, blauwe hemel en een lekker temperatuurtje. Mooi voor de foto’s en bovendien: buiten trouwen is helemaal hip!

Dat was ook de gedachte van Bart en Bo. Met een sfeervolle, zomerse bruiloft in gedachten vielen zij voor Buitenplaats Amerongen: “We werden op slag verliefd op het totaalplaatje. De variatie tussen de hippe bijgebouwen en de tuin met alle prachtige bloemen: de ideale locatie voor onze ceremonie!” Bart en Bo namen voor de trouwceremonie met hun gezelschap plaats in de tuin, met uitzicht op de bossen. Met romantische lampionnen in de bomen, Perzische tapijtjes op het gras en bloemen in overvloed was de zomer overal te zien, voelen en ruiken.

Niets is mooier dan natuur en dat is terug te zien in de historische tuinen van buitenplaats amerongen
Samen de liefde delen, dat is waar het om draait bij een bruiloft. En dat is ook zeker terug te zien op deze foto.
Samen tafelen bij een bruiloft is een gezellig moment waar je echt even aandacht hebt voor de gasten.
Een feest is een leuke manier om jullie trouwdag mee af te sluiten en zorgt voor spontane trouwfoto's omdat jullie dansen en dus niet letten op de camera
Bloemen zijn een prachtig element om je trouwlocatie mee te decoreren

Bo: “Voor de borrel en het diner verplaatsten we ons naar het Poortgebouw. Oh! Aan het einde van de dag genoten de mannen nog van een speciaalbiertje in de tuin en hebben we uiteindelijk met zijn allen gefeest in het Koetshuis. En dat allemaal op één locatie!”

De mogelijkheid om naar mooie binnenruimtes te kunnen verplaatsen wanneer dit nodig zou zijn, gaven voor Bart en Bo de doorslag om te kiezen voor Landgoed Amerongen. Je weet het in Nederland immers maar nooit.

Bart en Bo hebben hun dag uiteindelijk door mogen brengen zonder ook maar één druppeltje regen en kijken terug op een fantastische dag: “De sfeer die deze locatie met zich meebrengt is ongekend. Voor zowel een binnen- als een buitenbruiloft biedt Buitenplaats Amerongen meerdere plekken.”

De gehele dag verliep in een ontspannen sfeer, iets dat het stel ook graag terug wilde zien tijdens het diner. “We wilden heel graag een rustige sfeer tijdens het avondeten. Gewoon even een casual momentje, waarbij iedereen de kans kreeg om met elkaar te kletsen. De voorgerechtjes werden geserveerd op het terras van het Poortgebouw aan het eind van de borrel en pas daarna verplaatsten we ons naar binnen.” Voor het hoofdgerecht, dat bestond uit kabeljauw en scharrelkip, nam iedereen plaats aan de twee lange tafels op de zolder. “We kozen voor kleine voorgerechtjes als coquilles en taartjes van ossenhaas en sloten het diner af met verse aardbeien, om vervolgens met de voetjes van de vloer te gaan gedurende het feest!”

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Contact ons op WhatsApp!