Marc & Winanda

Marc en Winanda kijken terug op een geweldige bruiloft op Buitenplaats Sparrendaal. ‘’Het was echt een fantastische dag. Heel bijzonder, warm en liefdevol. Nog mooier dan we van tevoren hadden kunnen bedenken. Een dag om nooit meer te vergeten en waarvan we nu, weken later, nog steeds aan het nagenieten zijn.’’

Waar de een al jaren wegdroomt bij het perfecte plaatje van haar bruiloft, had Winanda geen idee. ‘’Ik werd tot mijn verrassing in augustus ten huwelijk gevraagd tijdens onze vakantie in Italië. Ik had nooit nagedacht over hoe mijn trouwdag eruit zou zien en ging er dan ook heel blanco in. We startten met onze zoektocht naar een trouwlocatie via de Open Toptrouwlocatie Route. Buitenplaats Sparrendaal was een van de locaties die we bezochten.’’

Toen Marc en Winanda aan de voorbereidingen van hun bruiloft begonnen, hadden ze al snel een beeld bij een aantal dingen die ze belangrijk vonden. Het moest een intieme bruiloft worden met naaste vrienden en familie. Een locatie die voor een dag helemaal van hen zou zijn met één groep mensen om de hele dag mee te beleven. En omdat er ook gasten op leeftijd zijn, vonden ze het ook belangrijk dat de locatie goed bereikbaar zou zijn en er een ruimte was waar ze even konden rusten. En dat vonden ze bij Buitenplaats Sparrendaal.

‘’Buitenplaats Sparrendaal ziet er echt fantastisch uit. Je voelt de klassieke sfeer, maar het is fris, licht en mooi. Modern in een klassieke stijl. En de verschillende ruimtes bieden veel mogelijkheden om de dag echt te maken, zoals wij het voor ons zagen. Rowie, accountmanager bij Swijnenburg, dacht heel goed met ons mee tijdens de voorbereidingen en nam ons mee in alle mogelijkheden. Ze gaf ons echt het gevoel dat het landhuis een dag helemaal van ons was. Ook qua culinaire invulling konden we onze wensen aangeven en was er veel mogelijk.’’

De bruiloft vond plaats in februari. En trouwen in het laagseizoen heeft volgens Winanda vele voordelen. ‘’Eind september hebben we de trouwlocatie voor het eerst bezocht en 2 februari zijn we getrouwd. We hadden dus maar vier maanden voorbereidingstijd, maar dit was geen probleem. Iedereen was namelijk nog beschikbaar; Trouwen met Thomas als fotograaf, De Stijl als bloemist, de Gebakkerij voor de taart, etc. Dit zijn vaste partners van Buitenplaats Sparrendaal wat heel prettig bleek. Ze kennen de locatie en ze kennen elkaar wat maakte dat de voorbereidingen heel soepel liepen. We merkten dat jullie en de partners heel professioneel te werk gingen, waardoor wij er heel relaxed in stonden. We durfden het echt uit handen te geven.’’

‘’De dag zelf was fantastisch! We zagen elkaar voor het eerst bij de ceremonie in de Gouden kamer. Een prachtige, lichte en intieme plek. Na de ceremonie hadden we de taart en toost in de Grote Salon waarna wij buiten foto’s gingen maken. Toen we terugkwamen, toch een tikkeltje verkleumd, kwam het personeel meteen een warm hapje brengen. We werden echt compleet ontzorgd, door party manager Roelof en zijn team, en aan elk detail werd gedacht. Ook dat merkten we tijdens het 4 gangen diner. Wij wisselden elke gang van tafel waardoor de tafelsetting steeds iets schoof, maar het personeel ging hier perfect mee om. En dat het diner door de vele speeches uitliep, daar heeft de keuken perfect op ingespeeld. Ook voor onze ceremoniemeesters was het heel prettig samenwerken. Na het diner sloten we af met een feestelijke borrel en werden we op de trap onder de sterren uitgezwaaid door onze gasten. Het was magisch!”

Terugkijkend op hun dag hebben Marc en Winanda het meest genoten van de mogelijkheid die de locatie bood om echt samen te zijn. De liefde, de warmte en het samenzijn stond echt centraal. ‘’We vonden het bijzonder om te voelen dat iedereen ons het geluk zo gunt. Dat we samen, met in het bijzonder onze kinderen en ouders, de liefde konden vieren. Én dat onze gasten zich zo welkom en gezien hebben gevoeld op Buitenplaats Sparrendaal. Dat maakte het fantastisch!’’

Fotografie door Trouwen met Thomas

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Justin & Kaylee

Justin & Kaylee’s huwelijksverhaal ontvouwde zich op het zonnige Mambo Beach in de zomer van 2022 en bereikte zijn hoogtepunt in 2023 met een winterse bruiloft op Buitenplaats Sparrendaal. Na het vragen van de hand van Kaylee aan haar vader maakte Justin hun vakantie naar Curaçao extra bijzonder door haar op Mambo Beach ten huwelijk te vragen. Dit intieme en prachtige moment markeerde het begin van een onvergetelijke reis naar het huwelijk.

Van de verkoelende zomerbries op Curaçao verplaatste het paar al snel hun focus naar het winterseizoen van 2023. “De liefde voor kerst leidde ons naar de keuze om op 15 december 2023 ons huwelijk te vieren.” De voorpret naar de feestdagen zal nu voor altijd worden gekoesterd als een herinnering aan hun bruiloft.

“De zoektocht naar de ideale locatie bracht ons langs zeven mogelijke opties, maar onze voorkeur ging uit naar Buitenplaats Sparrendaal, waar geschiedenis samenvloeit met een warme sfeer. “Met 50 gasten overdag en nog eens 20 voor de avond creëerden we een intieme sfeer die ons comfortabel deed voelen.”

Het plannen van de bruiloft was een plezierig maar omvangrijk proces, gevuld met persoonlijke voorkeuren. De gala dresscode werd zorgvuldig gekozen om bij het seizoen, de locatie en het winterse thema te passen. Natuurlijk was Kaylee vastberaden om haar droomjurk te vinden die in lijn was met het thema, een zoektocht die eindigde in de vierde winkel met een prachtige jurk met lange mouwen, subtiele glinsters en een motief dat leek op sneeuwvlokken. Zelfgemaakte winterse decoraties voegden een persoonlijk tintje toe aan de festiviteiten.

De dag zelf was doordrenkt van emoties, van vreugdevolle dansmomenten tot de aanwezigheid van al hun dierbaren. “Wat het extra bijzonder maakte, was dat mijn vader, ondanks zijn ziekte, deel uitmaakte van deze gedenkwaardige dag. Een liedje dat hij had opgenomen, werd afgespeeld in een ruimte bij de bar, waarbij hij de woorden “Wees zuinig op mijn meisje” playbackte.”

Kaylee is zo gepassioneerd geraakt door het organiseren van haar eigen bruiloft dat ze van plan is deze passie voort te zetten. Wil je op de hoogte blijven van haar ervaringen en inspiratie? Neem dan een kijkje op haar Instagram-pagina, @bruiloftmemories.

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Linda & Thomas

Exact negen jaar na hun eerste date trouwden Linda & Thomas deze zomer op Buitenplaats Amerongen. Ze hadden in eerste instantie een andere locatie voor ogen, maar nadat bleek dat de locatie op hun speciale datum niet meer beschikbaar was, gingen ze verder op zoek. Via The Perfect Wedding stuitten ze op Buitenplaats Amerongen. “Toen we gingen kijken waren we meteen weg van de locatie,” vertelt Linda. “De uitstraling van de buitenplaats in combinatie met alle ruimtes sprak ons erg aan. We vonden het ook fijn dat er zoveel mogelijkheden waren qua plekken waar we konden trouwen, binnen én buiten.”  

Een dag na het bezoeken van de locatie wisten ze het al zeker: dit wordt onze trouwlocatie. Ze belden direct op en bevestigden de datum. Daarna konden alle voorbereidingen van start. “De voorbereidingen van onze grote dag zijn erg soepel verlopen. We hadden Rowie als contactpersoon, die zo goed met ons meedacht. Tijdens de bezichtiging maakten we samen een indeling die eigenlijk meteen al klopte. Ook konden we al onze vragen bij haar kwijt. Naast de detailbespreking vlak voor de bruiloft, zijn we twee keer langs geweest tijdens de Open Top Trouwlocatie Route om met onze ceremoniemeesters rond te lopen en alles te bekijken. Zo konden ook zij een goed beeld van de locatie krijgen.” 

In de ochtend van de bruiloft kleedt Thomas zich bij hen thuis aan en gaat Linda naar haar ouders. Daar haalt Thomas haar op, om samen naar de plek te gaan waar zij hun eerste date hebben gehad. In dit bijzondere park hebben ze de bruidsreportage, waarna ze terug naar het huis van Linda’s ouders gaan. Er staat een koets met twee paarden voor ze klaar, om hen naar de trouwlocatie te brengen. Een rit over een prachtige route, waardoor ze extra van de bosrijke omgeving van de buitenplaats konden genieten. “Bij onze aankomst stond iedereen voor de brug, waar wij met de koets overheen reden en een rondje langs het kasteel maakten. Bij het Poortgebouw zijn we uitgestapt, waar Thomas onze dochter ging halen. Samen liepen zij naar de tent, waar onze ceremonie was. Daarna volgenden onze bruidsmeisjes en als laatste kwamen mijn vader en ik samen aangelopen. De ceremonie vonden we allebei het mooiste moment van de dag. Dat doe je natuurlijk maar één keer en dan op zo’n mooie plek!”  

Thomas werkt bij de brandweer, waar ze een speciale traditie hebben. “Na de ceremonie stonden vormden mijn collega’s een erehaag inclusief brandweerauto’s en brandweerslangen voor ons en al onze gasten,” vertelt Thomas. “Onder de haag liepen wij naar het Koetshuis. Daar was de borrel met een pannenkoekentaart en tussendoor hadden we de fotoshoot met onze familie en vrienden. Na de borrel liepen we met z’n allen weer terug naar het Poortgebouw, waar prachtig gedekte tafels en een BBQ buffet voor ons klaarstonden. Het was nog even spannend of we wel buiten konden eten, want het leek te gaan onweren. Het was heel fijn dat het personeel flexibel was, waardoor we zo lang mogelijk konden afwachten. Gelukkig waaide het over en konden we heerlijk buiten genieten. Na het diner arriveerden de rest van onze gasten en kon het feest beginnen. Een prachtige avond met om half 10 onze openingsdans. De rest van de avond hebben we heerlijk gedanst op de muziek van onze DJ en de band”.  

“We hebben echt van de hele dag genoten,” vervolgt Linda. “We hebben ons nergens druk over gemaakt en konden van elk moment genieten. De locatie is dan ook zeker een aanrader. Het feit dat alles op één locatie zit is een groot voordeel, waardoor we geen heen en weer gereis hadden. Maar de locatie zelf en vooral het personeel waren een nog groter pluspunt. We hebben veel complimenten van onze gasten gekregen over de organisatie. Er waren genoeg hapjes, niemand zat zonder drinken en ze waren ook echt gezellig. We hebben een topdag gehad!” 

Credits:
Videograaf: Arthur | detrouwfilm.nl
Fotograaf: Nadechephotography | nadechephotography.nl
Pannenkoekentaart: Micha en Diana’s Patisserie – Hoogkarspel | michas.nl
Make-up & Haarstyling: Jose – Indahvisagie | indahvisagie.nl
Trouwjurk & bruidsmeisjesjurken: Covers Bridal Couture | covers.nl
Trouwpak: Stolk van Dam | stolkvandam.nl
Bloemen: De Stijl – Floral Design – Nieuwegein | destijlfd.nl
Trouwauto: Alfa Romeo Spider 8C – Exotic Cars | exoticcars.nl
Koets: Stalhouderij ‘De Zadelhoff’ | stalhouderijdezadelhoff.nl
Band: ThreeThird Coverband | threethird.nl
Openingsdans op Maat | openingsdansopmaat.com
DJ: DJ Art

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Tim & Mandy

Een jaar geleden wonnen Mandy en Tim hun trouwdag, met de openingsactie van Huis Scherpenzeel. Op 14 september was het zover; hun grote dag. “We kenden Huis Scherpenzeel al goed, want we wonen er vlakbij. We lopen dagelijks door het park rondom het kasteel en zagen wel eens bruiloften. Ik ben het Instagramaccount gaan volgen en daar zag ik de winactie voorbijkomen. We wilden altijd al wel graag trouwen, maar we hebben twee kleine kindjes dus zagen het niet zo snel gebeuren. Ik dacht; we wagen het gokje, maar je verwacht eigenlijk niet dat je uitgekozen wordt. Het was even schrikken en hele leuke verrassing toen ik ineens opgebeld werd en hoorde dat we onze bruiloft hadden gewonnen!”

“Daarna begonnen natuurlijk alle voorbereidingen. Dat ging bij ons iets anders dan normaal, omdat ik nog niet ten huwelijk was gevraagd. Dat wilde Tim heel graag alsnog doen, maar het moment moest uiteraard wel een verrassing voor mij zijn. Tussendoor waren we al druk met de voorbereidingen van onze bruiloft. We hebben veel met onze ouders gepraat over hoe we de dag vorm wilden geven. Je vindt hele leuke ideeën op internet, maar niet alles past bij je of is haalbaar. Daarom hebben we ook veel contact met jullie gehad. Gijs heeft ons superfijn geholpen bij het maken van alle keuzes. We mochten alles vragen en geen verzoek was te veel.”

Na een jaar van voorbereidingen breekt de dag van de bruiloft aan. “Tim ging naar zijn ouders om zich om te kleden, terwijl ik mij thuis klaarmaakte bij de kinderen. Daarna haalde Tim ons met onze trouwauto op om foto’s te maken in het park. In de tussentijd hadden alle daggasten zich bij Tims ouders verzameld, waar wij ons aankomstmoment hadden en er daarna een lunch voor iedereen klaarstond. Na de lunch gingen Tim en ik met de fotograaf alvast naar Huis Scherpenzeel om nog wat foto’s te maken. Daar waren ook de ceremoniemeesters bezig om de laatste dingen neer te zetten. Ik vind het lastig om dingen los te laten, dus het was heel prettig dat ik kon zien dat alles helemaal klaar stond voordat alle gasten aankwamen.”

“Bij Huis Scherpenzeel startten we met de ceremonie, een heel mooi en persoonlijk moment. Daarna hadden we buiten de taart met bubbels en aansluitend een borrel. Het was een prachtige, warme dag dus dat was echt heel fijn. Na het diner was er een kort moment om onszelf op te frissen en kwamen de avondgasten aan voor het feest. Een mooie afsluiter van onze dag, waar nog steeds over wordt gepraat door onze vrienden en familie. Doordat we de bruiloft hadden gewonnen, hadden de gasten verwacht dat er minimaal drankjes zouden worden geserveerd en dat het eten niet bijzonder zou zijn. Maar het was echt het tegenovergestelde! Alles was zo goed door jullie verzorgd, dat hoorden we echt van iedereen terug. Het personeel ging superfijn met onze gasten om en er is meerdere keren aan ons gevraagd of alles naar wens was.” 

“Als ik terugkijk op onze dag vond ik het heel bijzonder dat alle mensen om ons heen er allemaal waren. Waaronder ook onze dochters, dat was altijd al een wens van Tim en mij. Het is zo leuk om iedereen bij elkaar te hebben en te zien dat iedereen het naar zijn zin heeft. Dat gebeurt normaal niet zomaar. Een dag om nooit te vergeten!”

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Mick & Lisanne

Op een prachtige zonnige dag in mei trouwden Lisanne en Mick op Buitenplaats Amerongen. De locatie stond op hun lijstje als vergelijkingsmateriaal, maar niet met het plan dat ze daar zouden trouwen. Tijdens de bezichtiging viel alles op z’n plek en wisten ze het zeker; dit was de locatie waar ze samen in het huwelijksbootje wilden stappen. 

Buitenplaats Amerongen ligt op een historisch kasteelterrein waar verschillende panden over het landgoed verspreid liggen, verbonden door de oprijlaan en omringd door natuur. Lisanne was vastbesloten dat ze van elk pand gebruik wilde maken om het maximale uit de trouwlocatie te halen. Ze was al vroeg op locatie zodat ze zich geen zorgen hoefde te maken over file en ze zich rustig kon klaarmaken. De first look van het bruidspaar was een paar uur later, samen met hun gezinnen en de ceremoniemeesters, op het witte bruggetje bij het kasteel. 

Na de fotoshoot zijn ze getrouwd in het koetshuis door Micks broer en zijn vrouw Simone. Zij had zich speciaal voor deze ceremonie laten benoemen tot BABS. “Mijn moeder heeft ook een speech gedaan tijdens de ceremonie en dat mijn zwager en schoonzus ons konden trouwen vonden we heel bijzonder”, vertelt Lisanne. “Ze hebben er veel werk aan gehad en we vonden het heel mooi om te zien dat ze dat voor ons wilden doen. Het maakte alles heel persoonlijk en intiem.”

Toen het ja-woord was gegeven, was het tijd voor de borrel en taart en vormden alle leerlingen uit de klas van Lisanne een erehaag. “Ik werk in het onderwijs en vond het heel erg leuk dat we konden regelen dat mijn klas er ook bij kon zijn.” Onder de erehaag door liepen ze naar de hooizolder in het poortgebouw, waar ze een video bekeken die de klas had gemaakt. Daarna hebben ze nog verder geborreld en genoten ze van een heerlijk diner in de wagenberging. 

De feestavond werd in het Koetshuis geopend met een spectaculaire openingsdans. Lisanne heeft 23 jaar gedanst en deze passie wilden ze graag terug laten komen op hun bruiloft. “Op een eerdere bruiloft waar we te gast waren had de bruid een verrassingsdans georganiseerd voor de bruidegom, maar dat wilde ik niet”, zei Mick. “Als we het dan toch gaan doen, wil ik wel meedoen!”

En zo heeft het bruidspaar hard geoefend. Lisannes dansdocent had een danschoreografie gemaakt. “Mick en ik begonnen de dans met langzame muziek, maar daarna heb ik samen met mijn dansmeiden de show gestolen”, aldus Lisanne. “Toen was er nog een stuk uptempo dat ik heb ingeleid met een stukje zang”, vult Mick aan. Alle gasten reageerden erg lovend over het optreden en ook de bruidsfotograaf zei: “Dit was de vetste openingsdans die ik ooit heb meegemaakt en ik heb op heel wat bruiloften mogen fotograferen!” 

Mick en Lisanne kijken met veel lof terug op hun bruiloft. “De voorbereidingen liepen erg soepel. Dit kwam met name omdat we allebei al goed voor ogen hadden wat we wel en niet wilden”, vertelt Mick. “Maar ook de communicatie met de locatie was erg fijn. Wij zijn geholpen door Rowie en het klikte meteen. Er werd snel gereageerd op onze mails en er werd goed meegedacht”, beaamt ook Lisanne. “Mick is van Indische afkomst en dit wilden we graag terug laten komen in het diner. Ondanks dat dit natuurlijk niet op jullie menukaart staat, hebben Rowie en de mensen uit de keuken toch voor een oplossing gezorgd. En wat hebben we genoten!” 

“Het hoogtepunt van de dag was voor mij wel de ceremonie, omdat we natuurlijk door onze eigen familie werden getrouwd. Het was zo intiem, persoonlijk en bijzonder om dit met elkaar te doen”, zegt Mick. “Ja, en wat ik ook bijzonder vond om te zien is dat iedereen echt moeite had gedaan voor ons”, vult Lisanne aan. “Zij hadden dus geleerd om ons te trouwen, we hadden de dansmeiden tijdens het feest, maar ook alle gasten hadden echt moeite gedaan om er mooi uit te zien. Mensen waren zelfs naar de kapper geweest om hun haar te laten doen en iedereen had zich gehouden aan de dresscode om lange kleding te dragen.” 

Mick: “We zouden de buitenplaats echt aan iedereen aanraden. Je merkt echt dat jullie ervaring hebben met het organiseren van bruiloften, maar het is wel persoonlijk. Dit maakt het heel makkelijk om alles uit handen te geven.” “We hadden best veel avondgasten omdat we allebei een groot sociaal leven hebben, maar het personeel onthield van iedere gast de bestelling. Daar hebben we veel complimenten over teruggekregen”, vertelt Lisanne.

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp