Buitenplaats Sparrendaal

De perfecte evenementenlocatie voor bruiloften, stijlvolle zakelijke bijeenkomsten en hoogwaardig verzorgde diners.

Buitenplaats Sparrendaal is een bijzonder landgoed waar de historische elementen perfect samengaan met de moderne faciliteiten die het landhuis biedt. De klassieke sfeervolle ruimtes kunnen naar jullie smaak worden ingericht. Daarbij biedt het authentieke landgoed Sparrendaal mooie binnen- en buitenmogelijkheden.

Het landhuis zorgt voor een mooie ambiance voor zowel kleinschalige als grote gelegenheden. Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg ligt centraal in het land en is daardoor goed bereikbaar. Buitenplaats Sparrendaal is met zorg gerestaureerd, met smaak ingericht en wordt met liefde, plezier en vakmanschap uitgebaat door Swijnenburg.

Ruimtes

Ruimtes op Buitenplaats Sparrendaal
Bar
Ruimtes op Buitenplaats Sparrendaal
Grote salon
Ruimtes op Buitenplaats Sparrendaal
Lounge
Ruimtes op Buitenplaats Sparrendaal
Entree
Ruimtes op Buitenplaats Sparrendaal
Gouden kamer
Ruimtes op Buitenplaats Sparrendaal
Raadzaal
Ruimtes op Buitenplaats Sparrendaal
Heeren kamer

Op de bel-etage vindt u de grote salon, de Blauwe keuken, bar en lounge. Alle ruimtes staan met elkaar in verbinding via een prachtige, wit marmeren hal. De grote openslaande deuren in de Salon geven uitzicht op en toegang tot het fraaie terras en de parktuin.

Alle ruimtes op de bel-etage samen vormen een prachtig decor voor een gezelschap van circa 120 personen.

Op de eerste verdieping liggen de Raadzaal, de Gouden kamer en de Heeren kamer. De Raadzaal is de grootste ruimte van Buitenplaats Sparrendaal. De Gouden kamer en Heeren kamer bevinden zich aan de achterkant van het huis en bieden prachtig uitzicht over de tuin. In het souterrain vinden we de voormalige keuken, compleet met authentieke schouw en fornuis. Alle etages zijn per lift bereikbaar.

Parktuin
Zakelijke bijeenkomst buiten in de parktuin op Buitenplaats Sparrendaal
Parktuin
Parktuin op Buitenplaats Sparrendaal
Parktuin
Buiten trouwen op Buitenplaats Sparrendaal
Parktuin
Parktuin
Buiten trouwen op Buitenplaats Sparrendaal
Parktuin

Aan de achterzijde van het landhuis is een grote parktuin gelegen, compleet met grasvelden, waterpartijen, slangenmuur en berceau. Ook deze tuin staat voor uw gezelschap ter beschikking, bijvoorbeeld voor een wandeling of activiteit. Op het terras aan de achterzijde van het landhuis is het goed toeven en ook het gazon kan bij mooi weer gebruikt worden voor een borrel of een aangenaam buitendiner. Op het grasveld achter het landhuis kan een tentenaccommodatie worden geplaatst van maximaal 1.100 m². 

Mogelijkheden

Buitenplaats Sparrendaal biedt plaats aan gezelschappen van 2 tot 150 personen. Wij vertellen u graag meer over onze mogelijkheden op deze prachtige locatie. Of u nu zakelijk bijeen wilt komen, jullie elkaar het ja-woord willen geven of op zoek zijn naar een locatie voor een privéfeest. Wij zorgen ervoor dat het jullie aan niets ontbreekt!  

Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken. Met een groot of klein gezelschap. Een intiem diner, een uitbundig feest, een zakelijke bijeenkomst of jullie complete huwelijksdag. 

Maak vrijblijvend een offerte
Bent u van plan om bijeen te komen, heeft u iets te vieren of hebben jullie trouwplannen? Kom dan langs bij Buitenplaats Sparrendaal en maak alvast geheel vrijblijvend een offerte aan.
Offerte maken

Geschiedenis

1754 – Buitenplaats Sparrendaal
In 1754 liet de toenmalige burgemeester van Utrecht een buitenhuis met twee koetshuizen bouwen op de plaats van een 17de-eeuwse boerderij. De dochter van de burgemeester had de eer om de eerste steen te leggen (die nu nog steeds boven één van de kelderingangen te zien is) en Sparrendaal was geboren! Samen met zijn familie verbleef de burgemeester hier in de zomermaanden om de stank van de stad te ontvluchten. Het pand was zowel aan de voor- als achterkant te betreden. De burgemeester koos ervoor om zijn gasten in stijl te ontvangen; beide ingangen waren uitgevoerd in een modieuze Lodewijk XV stijl.
1754 – P.J. van Oosthuijse
De indeling van het huis deed denken aan de grote Amsterdamse grachtenhuizen; het souterrain omvatte het totale onderhuis met in het midden aan de achterzijde de keuken. Op de eerste verdieping (de bel-etage) kwam je via de hal – met fraai stucwerk en gemarmerde deuromlijstingen – direct binnen in de grote Salon, die aan de kant van de tuin voorzien was (en is) van een uitgebouwde erker. Uniek voor dit huis is het feit dat alle ruimtes op de bel-etage voorzien waren (en zijn) van geschilderde behangsels. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de zeegezichten en Chinoiserieën in de grote Salon. Later kwam het pand in handen van P.J. van Oosthuijse, die een grote invloed zou hebben op de ontwikkeling van zowel het huis als het park. Zelfs koning Lodewijk Napoleon bracht in deze tijd een bezoek aan het landgoed.
1884 – Familie Van Vollenhoven
Halverwege de 19e eeuw functioneerde Sparrendaal als een verblijf voor de aartsbisschop en vanaf 1884 werd het als woonhuis verhuurd aan de Van Vollenhoven Familie. Zo’n 70 jaar later werd het huis in vervallen staat aangekocht door de gemeente Driebergen, die ervoor koos het pand te gebruiken als gemeentehuis. Het pand werd volledig gerestaureerd. Daarbij werden drie slaapkamers aan de voorzijde uitgebroken en samengevoegd tot Raadzaal. Deze Raadzaal kreeg een nieuwe betimmering en de muren werden voorzien van zeldzame, geschilderde behangsels uit Delft. Deze behangsels waren zo geschilderd dat ze heel precies op wandtapijten leken.
2002 – Restauratie voltooid
Toen het pand in 2002 opnieuw werd gerestaureerd, lag de focus op de afwerking van het interieur. Dit interieur is wat Sparrendaal vandaag de dag zo uniek en bijzonder maakt. Sinds de laatste restauratie functioneert het prachtige gebouw als exclusieve locatie voor zakelijke en particuliere evenementen en bruiloften. Wij hebben het pand in 2016 voorzien van een nieuwe inrichting, waarbij we een combinatie hebben gemaakt van de historische omgeving en hedendaags design. Een fascinerend project! De entreehal op de bel-etage en de galerij op de eerste verdieping zijn ingericht als ruimte voor hoogwaardige kunst, waarbij we een verbinding maken tussen de 250 jaar oude kunst die al in het gebouw aanwezig is en hedendaagse beeldende kunst. Als kers op de taart beschikt Sparrendaal over een prachtige gerestaureerde vleugel.
Vereniging Hendrick de Keyser
Buitenplaats Sparrendaal is eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser. Hendrick de Keyser Monumenten zet sinds 1918 in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle monumenten; gebouwen en hun interieurs. Eenmaal verworven panden blijven voor altijd in bezit. Vanuit deze missie houdt ‘Hendrick de Keyser’ deze bijzondere gebouwen zorgvuldig in stand voor nu en toekomstige generaties. Samen vertegenwoordigen de panden van Hendrick de Keyser Monumenten 500 jaar nationale woongeschiedenis. Hendrick de Keyser Monumenten is in 1918 opgericht en er is wereldwijd geen organisatie als deze.
We willen u 100% ontzorgen en laten uw wensen leidend zijn in alles wat wij doen.

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik parkeren?

  Bij al onze locaties kunt u gratis parkeren. Bij Buitenplaats Sparrendaal kunt u gratis parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein aan de Bosstraat, Driebergen-Rijsenburg. U wandelt dan via de parktuin naar het landhuis. Hier is ruimte voor 75 voertuigen.

 • Op welke dagen zijn jullie aanwezig?

  Voor zakelijke bijeenkomsten, particuliere feesten, huwelijken en condoleances openen wij dagelijks, het gehele jaar door, op reservering onze poorten.

 • Openingstijden kantoor

  Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur

  Op zaterdagen zijn wij vanzelfsprekend aanwezig voor bezichtigingen van de locatie. Dit kan alleen op afspraak vanwege lopende ontvangsten en feesten. Bel ons gerust om een afspraak te maken:

  Buitenplaats Sparrendaal 0343 – 20 60 06

 • Zijn jullie toegankelijk voor mindervaliden?

  De suites en zalen van Buitenplaats Sparrendaal zijn allemaal bereikbaar via een lift. Ook is er een mindervalidentoilet aanwezig. Overlegt u bij twijfel even met ons: 0343 – 20 60 06.

 • Hoe kom ik bij jullie met het openbaar vervoer?

  Buitenplaats Sparrendaal bevindt zich op slechts een paar minuten fietsen van station Driebergen-Zeist. Je kunt gemakkelijk een OV-fiets op het station pakken en binnen enkele minuten op Sparrendaal arriveren. Vanaf treinstation Driebergen-Zeist: buslijn 50, 56 of 71 brengen u naar halte ‘Rijsenburg’, die zich direct tegenover de Buitenplaats bevindt.

 • Wat zijn de kosten voor deze evenementenlocatie?

  Maak hier vrijblijvend een offerte.

 • Kan ik bij jullie terecht voor het boeken van rondleidingen in het landhuis?

  Wij regelen graag een rondleiding in het huis van Buitenplaats Sparrendaal als onderdeel van jullie zakelijke bijeenkomst, particuliere feest, of huwelijk. Voor meer info hierover kan je ons bellen op 0343 – 20 60 06.

 • Kan ik bij jullie overnachten?

  Op Buitenplaats Sparrendaal is het niet mogelijk te overnachten. Er bevinden zich wel meerdere overnachtingsmogelijkheden in de nabije omgeving.

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp