Activiteiten

Bent u op zoek naar een activiteit om de teamgeest te verbeteren, een aantrekkelijk partnerprogramma of een verfrissende break tijdens uw zakelijke bijeenkomst? 

Op deze pagina informeren we u graag over een aantal binnen- en buitenactiviteiten die wij voor uw kunnen organiseren als aanvulling op uw vergadering of zakelijke bijeenkomst. Staat uw idee er niet bij? Laat het ons weten, er is veel meer mogelijk! 

Bekijk onze: Buiten activiteiten Binnen activiteiten

Buitenactiviteiten

Schermen
Schermen is leuk, stijlvol en laagdrempelig, de beleving is groot en iedereen kan het. Hierdoor is schermen een leuke mogelijkheid voor een buitenactiviteit. Het schermen leent zich uitstekend als metafoor voor de werksituatie en is bovendien een bijzondere beleving. Regels, afspraken maken, etiquette, samenspel, aanvallen, verdedigen, de juiste techniek e.d. Voorafgaand aan de dag kunnen de doelstellingen worden bepaald, middels een intakegesprek met onze scherminstructeur.

Duur van de workshop: ongeveer een uur, in overleg

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Natuurwandeling
Onder begeleiding van een gids wordt vanuit Buitenplaats Amerongen een wandeling gemaakt door de Amerongse Bovenpolder, gelegen rondom Kasteel Amerongen. Deze uiterwaard strekt zich uit van Elst tot Amerongen. Het natuurgebied wordt begraasd door halfwilde paarden (Koniks) en runderen (Galloways). Tijdens deze wandeling vertelt de gids over de flora en fauna in het gebied, maar ook over de cultuurhistorie.

Duur wandeling: 2 uur

Kledingadvies: Casual, wandelschoenen

Het is ook mogelijk de wandeling een cultureel karakter te geven waarbij de nadruk ligt op de invloed van de diplomatieke familie van Kasteel Amerongen op het dorp en de omgeving. Vraag naar de mogelijkheden.

Rondleiding door de tuinen van Buitenplaats Amerongen
Met een lezing, gevolgd door een wandeling door de tuinen van Buitenplaats Amerongen, kunt u op boeiende wijze kennismaken met de tuin en haar geschiedenis. U beleeft een virtuele historische tuinreis met unieke beelden van tuinontwerpen van 4 eeuwen uit de Adelsbibliotheek van het kasteel. Daarbij ontmoet u ook de bewoners die daadwerkelijk grote veranderingen in de tuin hebben gerealiseerd. Deze presentatie duurt ongeveer 30 minuten. Na afloop hiervan wordt uw reis onder begeleiding in de kasteeltuin voortgezet.

De tuin maakt deel uit van Kasteel Amerongen. Deze tuin vertelt vier eeuwen tuingeschiedenis, namelijk van de Renaissance, Barok, De Landschapsstijl en een Gemengde tuinstijl. De tuin vormt als blikvanger een belangrijk onderdeel van Kasteel Amerongen.

Duur van de wandeling: 1 uur en met aanvullende lezing 1,5 uur

Valkenieren en roofvogelworkshops
Het is indrukwekkend en bijzonder om roofvogels te zien, en al helemaal om ze aan te raken! Tijdens deze demonstratie en workshops krijgt u de kans om verschillende roofvogels (en uilen) van dichtbij mee te maken.

Er zijn verschillende varianten: die allemaal mogelijk zijn op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

ROOFVOGEL DEMONSTRATIE
Bij deze demonstratie ziet u een grote variëteit aan roofvogels met ieder hun eigen kenmerkende charme en specialiteit. De valkenier toont de verbazingwekkende snelheid van een op de loer jagende valk. Verder ziet u een woestijnbuizerd, arend, gier, sneeuwuil, kerkuil en een aantal oehoe’s. Bijzonder om te zien, maar nog bijzonderder als u ervaart hoe de vogels door uw benen vliegen of als ze op uw eigen arm zitten.

Duur demonstratie: 1 uur

ROOFVOGEL WORKSHOP
Tijdens deze workshop gaat u zelf actief met de roofvogels aan de gang. U krijgt uitleg over verschillende roofvogels en uilen en leert u hoe u met ze kan vliegen. Vervolgens gaat u zelf onder begeleiding de dieren laten vliegen en terugkomen.

Duur workshop: 1 uur

VALKERIJ WORKSHOP
Een unieke ervaring! Bij deze roofvogelworkshop leert de deelnemer hoe je een loer draait en een valkerniersknoop maakt. Ook wordt verteld over de roofvogels en hoe je omgaat met deze majestueuze dieren, om vervolgens over te gaan tot de vliegworkshop waarbij de deelnemer zelf de roofvogels in de hand krijgt en met ze zal gaan vliegen. De workshop eindigt met een vliegdemonstratie waarin de deelnemers zien hoe het geleerde door een professional in praktijk wordt gebracht.

Duur workshop: 2 uur

Een teambuildingsvariant van deze roofvogelworkshops is mogelijk, vraag naar de details.

Boogschieten 
In de tuinen staan professionele boogopstellingen voor uw gezelschap klaar. Na een korte introductie en een gedegen instructie schieten de deelnemers op het blazoen. Doordat er ruim voldoende opstellingen worden geplaatst, kan er veel worden geschoten. 

Duur workshop: 1 uur, in overleg 

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Solextour
Tijdens de solex tour wordt u met een gids over de mooiste weggetjes van de Utrechtse Heuvelrug gestuurd. U rijdt door de bossen en over rustige en rustieke landweggetjes. Bij deze tochten verplaatst u zich van punt naar punt. Gedurende de kastelenroute, die bij Buitenplaats Amerongen start, gaat u door plaatsjes als Doorn, Langbroek en Leersum. U hoeft geen helm te dragen, waardoor u nog makkelijker kunt genieten van de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug.

Duur solextour: 1,5 – 2 uur

©Toerisme Vaals

Schapendrijven
DEMONSTRATIE SCHAPENDRIJVEN

De demonstratie schapendrijven geeft een goed beeld wat de samenwerking is tussen Border Collie en mens en hoe zij er samen voor kunnen zorgen dat de schapen die kant op gaan die zij graag willen. Het is bijzonder, indrukwekkend en soms zelfs spectaculair om te zien hoe intelligent de Border Collie is. De demonstratie wordt gegeven door professionals uit de topsport en zij zullen u vol passie laten zien hoe het schapendrijven werkt. De demonstratie kan voor kleinere groepjes worden gedaan, maar ook op grote evenementen voor een ongelimiteerd aantal personen.

Een ware belevenis!

Duur demonstratie: 30 minuten

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

WORKSHOP SCHAPENDRIJVEN
Wilt u op een buitengewoon originele manier als groep inzicht krijgen in uw communicatieve vaardigheden, stijl van leidinggeven/ontvangen en manier van samenwerken, uw relaties een buitengewoon bijzondere belevenis aanbieden? Of wilt u een heerlijk ontspannen uitje met uw collega’s in de buitenlucht? De workshop bestaat uit diverse onderdelen: een indrukwekkende demonstratie en werken met schapen op verschillende uitdagende manieren en het grote finalespel..

Duur workshop: 1,5-2 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen enBuitenplaats Sparrendaal.

Workshop hondenspiegelen
Hondenspiegelen is een bijzondere activiteit waarbij u de kans krijgt om, via het gedrag dat u oproept bij een hond, een heldere kijk te krijgen op uw eigen gedrag. Wilt u op een  buitengewoon originele manier inzicht krijgen in uw persoonlijke effectiviteit, uw relaties een buitengewoon bijzondere belevenis aanbieden of wilt u een heerlijk ontspannen uitje met uw collega’s in de buitenlucht? Het Hondenspiegelen is een uitstekend metafoor om onder andere de elementen van het begrip communicatie en leidinggeven in een ongewone context te onderzoeken: heerlijk in de buitenlucht met dieren in plaats van binnen op kantoor.

Duur workshop: 1,5 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Binnenactiviteiten

Bezoek Kasteel Amerongen
Heel interessant als toevoeging op uw bijeenkomst op Buitenplaats Amerongen is een bezoek aan het Kasteelmuseum. Afhankelijk van de grootte van uw gezelschap regelen wij daarvoor één of meerdere rondleiders die u het Kasteel laten zien. Vooraf stemmen wij met u af of de rondleiding gaat over de bewonersgeschiedenis of over bouwkundige zaken. Er kan ook een combinatie gemaakt worden met een rondleiding door de tuinen.

Duur van de rondleiding: 1,5 uur

Rondleiding Buitenplaats Sparrendaal
Verdiep uw zakelijke bijeenkomst op Buitenplaats Sparrendaal met een rondleiding door dit fascinerende gebouw. De algemene rondleiding is geschikt voor een gemengd gezelschap. Naast een korte introductie en geschiedenis wordt een rondgang gemaakt door het gebouw waarbij zowel architectuur als de bewaarde, originele interieur elementen (zoals de gemarmerde lijsten, rococo decoraties en de uitbundige behangschilderingen) in de verschillende suites wordt toegelicht. Deze rondleidingen worden gegeven door professionele gastdames en -heren van Sparrendaal.

Duur van de rondleiding: 45 minuten

Lezing en rondleiding (kunst)geschiedenis van Sparrendaal
Voor de liefhebber! Tijdens een boeiende lezing van circa 1 uur zal een van de kunsthistorici van onze partner KLU in de (kunst)geschiedenis van Sparrendaal duiken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de kunsthistorische context van het pand. Waarom is Sparrendaal zo bijzonder? Wat is de bouwgeschiedenis en hoe zit het met de goed bewaarde schilderingen in het pand? Vervolgens volgt na de lezing een rondleiding van ca. 45 minuten door het pand, waarbij we de verschillende ruimtes bekijken en dieper in de betekenis van de schilderingen zullen duiken.

Duur lezing + rondleiding: 2 uur

Champagneproeverij
Als onderdeel van uw bijeenkomst kunt u kiezen voor een champagneproeverij. De champagneproeverij laat u kennismaken met de sprankelende wereld van Taittinger Champagne. Onder begeleiding van onze sommelier gaat u een viertal champagnes proeven van dit tophuis. Naast elkaar proeft u pas echt het verschil tussen de diverse varianten van deze echte verwennerij uit Frankrijk.

Duur van de proeverij: 1 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Wijnproeverij
Een wijnproeverij als onderdeel van uw bijeenkomst is een populaire activiteit. Tijdens deze proeverij gaat u een aantal bijzondere witte en rode wijnen proeven, waarbij het accent dan ook ligt op de tegenstelling tussen ‘klassiek Frans’, en de ‘nieuwe wereld’. Proef het verschil tussen bijvoorbeeld een klassieke Chablis (Chardonnay druif) en zijn Californische tegenhanger. Deze proeverij wordt door onze professionele sommelier begeleid en biedt daarnaast een verrassende kijk op bekende wijnen!

U kunt er ook voor kiezen om een wijnproeverij met een thema te organiseren, bijvoorbeeld wijnen met een bepaalde druifsoort of uit een bepaalde streek of land met elkaar te vergelijken. Wij maken maar al te graag een op maat gemaakt voorstel voor u.

Duur van de proeverij: 1 uur

Mogelijk op: Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Chocoladeproeverij
Voeg een culinaire activiteit toe aan uw bijeenkomst! Met deze proeverij worden uw zintuigen geprikkeld door de verleidelijke smaken van: witte cacaoboter, melkchocolade en pure chocolade met verschillend cacaogehalten. U gaat dan ook verschillende handgemaakte chocolade proeven gecombineerd met vruchten, noten, thee, likeur en kruiden. Daardoor komen de verschillende aspecten van deze lekkernij goed tot uiting en zult u versteld staan over de verschillende smaakcombinaties.

Duur van de proeverij: 1 tot 2 uur, in overleg

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Percussieworkshop
De workshop is een muzikaal spel rond het thema samenwerking. Een interactieve workshop waarbij u letterlijk en figuurlijk aan de slag gaat om met elkaar muziek te maken en samen te werken. Een vlotte workshop die de deelnemers dan ook wakker en scherp maakt en die samenwerking muzikaal belicht. Na een kort welkomstwoord gaan de handen uit de mouwen en worden vervolgens op een speelse manier een aantal ritmes geklapt tijdens de warming-up. Na de warming-up gaat u met verschillende trommels en muziekstijlen aan de slag. Hierdoor zal iedereen met elkaar een muzikaal en aanstekelijk geheel te vormen.

Duur van de workshop: 1 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp