Waar moet je op letten als je een trouwlocatie kiest?

Het is eindelijk zo ver, jullie gaan trouwen! Het eerste wat jullie waarschijnlijk doen, is zoeken naar de trouwlocatie van jullie dromen waar jullie deze bijzondere dag met vrienden en familie kunnen vieren. Maar waar moet je op letten bij het maken van deze keuze? Wij hebben een aantal tips voor jullie die helpen bij het maken van deze belangrijke, maar vooral leuke keuze.

Volg je gevoel

Het wordt zo vaak gezegd; volg je gevoel. Je gevoel laat je eigenlijk nooit in de steek en het kiezen van een trouwlocatie doe je vaak grotendeels op gevoel. Natuurlijk zijn er ook een aantal praktische punten waar je op moet letten, zoals de capaciteit van een locatie, maar het gevoel dat je bij een locatie hebt is minstens zo belangrijk.

Vaak is de eerste kennismaking met een locatie via het internet. Tijdens deze online zoektocht krijg je al een gevoel bij wat je ziet. Past deze trouwlocatie bij de sfeer die jullie willen creëren op jullie bruiloft? Vergeet ook de reviews niet te checken. De ervaring van anderen kan veel zeggen over een trouwlocatie.

Als je online een aantal locaties hebt gekozen waar jullie meer informatie over willen ontvangen, zoek je contact met de desbetreffende locatie. Dit is best een belangrijk moment, je gaat hier ervaren hoe een locatie communiceert en hoe snel zij dit doen. Let hierbij op de interesse, flexibiliteit en behulpzaamheid.

Nog steeds enthousiast? Ga dan een keer langs om te ervaren hoe het voelt om misschien wel op jullie aanstaande trouwlocatie te staan. Voelt het goed? Is het passend voor hetgeen wat jullie voor ogen hebben? Volg dan je gevoel en er zal een mooi samenwerking ontstaan.

Vertrouwen

Naast het gevoel is het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is. Jullie geven één van de mooiste dagen uit handen en daarom is het belangrijk dat je vertrouwt in diegene die dit voor jullie werkelijkheid laat worden. De klik met het contactpersoon van de trouwlocatie speelt hierbij een grote rol. Vertrouw je erop dat diegene er alles aan gaat doen om jullie dag perfect te maken?

Flexibiliteit

Jullie hebben waarschijnlijk zelf al goed nagedacht over hoe jullie de dag voor jullie zien. Vervolgens gaan jullie samen met jullie contactpersoon kijken of dit passend is op de locatie en hoe jullie dit in een mooi programma kunnen gieten. Het is dan fijn als er met jullie wordt meegedacht en er wordt gekeken naar jullie wensen. Past de locatie zich aan naar jullie wensen of wordt er vast gehouden aan het format en pakketten? Denk hierbij vooral aan de culinaire invulling, decoratie en het programma.

Budget

Niet het leukste om over na te denken, maar natuurlijk wel belangrijk. Let bij het kiezen van de locatie op de kosten. Hoeveel bedraagt de totale huur en past dit binnen jullie budget? Lees goed de kleine lettertjes en let op verborgen kosten. Worden er vanaf een bepaald tijdstip extra kosten berekend? Hanteert de trouwlocatie een omzetgarantie? Bekijk ook of een trouwlocatie vaste leveranciers heeft,  bijvoorbeeld voor een boeket of bruidstaart. Vaak kan een locatie goede deals sluiten waar jullie profijt van hebben.

Mogelijkheden

Elke locatie biedt andere mogelijkheden. Uiteindelijk zullen jullie voor een locatie kiezen waarbij de mix van gevoel, vertrouwen, uitstraling en budget een grote doorslag zal geven. Naast deze punten zijn de mogelijkheden van de locatie ook belangrijk. Je wilt graag weten waar je gebruik van kan maken, wat de capaciteit van de ruimtes is, of de bereikbaarheid goed is en wat de begin- en eindtijden zijn. Dit zijn belangrijke punten, een locatie kan je hier vaak niet in tegemoet komen.

Er zijn regels waar een locatie zich aan moet houden en de maximale capaciteit is vaak ook een gegeven. Zolang de mogelijkheden passen bij jullie droombruiloft hoeft dit natuurlijk geen enkel probleem te zijn!

Wij van Swijnenburg zijn er trots op dat we elk jaar zo’n 150 bruidsparen in het huwelijk laten treden op onze prachtige locaties, Buitenplaats Amerongen, Huis Scherpenzeel en Buitenplaats Sparrendaal. We werken dag in dag uit met een bevlogen, vakkundig en enthousiast team om dit te verwezenlijken en ieders droom uit te laten komen.

We laten je onze locaties graag zien! Plan hier een locatiebezoek.

Whatsapp