Waarom zijn culinaire voorzieningen tijdens een event belangrijker dan je denkt?

Als je een event organiseert denk je vaak als eerste aan een passende locatie of het juiste decor. Toch is het eten en drinken belangrijker dan dat je vaak in eerste instantie denkt. Gasten ervaren namelijk vooral een beleving door zintuigen; iets voelen, proeven, horen of ruiken. Door kwalitatief goed eten en drinken aan te bieden tijdens een event wordt er ingespeeld op de zintuigen proeven en ruiken, wat dus uiteindelijk bijdraagt aan de beleving. Culinaire voorzieningen dragen dus bij aan de beleving van een event.

Bij het organiseren van een event is het raadzaam om jezelf de volgende vragen te stellen als het gaat om culinaire voorzieningen: 

  1. Wat is mijn budget?  
  2. Wat past bij mijn gasten en bij het event? 
  3. Hoe draagt de keuze van de catering bij aan de boodschap die ik met mijn event wil uitdragen? 

Het is belangrijk om je gasten kwalitatief goed eten en drinken te serveren, wat ook nog eens past bij deze tijd. Dit kan onder andere door in te spelen op de trends. Wij hebben drie trends op een rijtje gezet om de culinaire voorzieningen op jouw event fantastisch én onderscheidend te maken! 

Beleving toevoegen aan het eten

Een beleving toevoegen aan het eten zorgt ervoor dat gasten deze herinnering onthouden. Eén manier om een beleving toe te voegen aan eten is koks het eten ter plekke laten bereiden voor het oog van de gasten, ook wel live cooking genoemd. Je ziet bij steeds meer restaurants koks aan tafel komen om het gerecht bijvoorbeeld af te maken. Ook Swijnenburg speelt hierop in doormiddel van Private Dining in de Chef’s table. Het gezelschap dineert dan in een afgescheiden ruimte die over de gehele lengte voorzien is van een glazen wand van plafond tot vloer. Vanaf deze tafel hebben jullie direct uitzicht op de keuken van restaurant Bentinck. In het voorjaar en de zomer heeft Swijnenburg ook de mogelijkheid tot een barbecue uit de buitenkeuken of op de big green egg. Hier grillen de koks de gerechten ook live voor jullie.  

De kracht van decor

De culinaire ervaring op een evenement is een reden om volledig uit te pakken en de wow-factor te verhogen. Je ziet in deze branche steeds meer gepersonaliseerd eten komen, dit wordt onder andere gedaan doormiddel van foodtrucks. Deze foodtrucks bieden gasten de nodige keuzes betreft eten en drinken. De locaties van Swijnenburg spelen ook een grote rol in de sfeer van het decor. De locaties ademen verhalen en authenticiteit. 

Lokale en duurzame producten en/of diensten

Twee maatschappelijke trends zijn transparantie en duurzaamheid. Lokale en duurzame producten en/of diensten worden ook steeds populairder door deze overkoepelende trends. Veel mensen willen geïnformeerd worden over wat ze eten. Van welke lokale boerderij komt het vlees vandaan? Waar wordt de vis gevangen? Dit zijn vragen die zij zich steeds vaker stellen. Deze mensen vinden het leuk om te zien dat wat zij eten geproduceerd is in de buurt. Ook steunen ze daarmee de lokale economie en tegelijkertijd besteden ze aandacht aan de huidige klimaatcrisis, wat hen vervolgens weer voldoening geeft. Door lokale en duurzame producten en/of diensten te gebruiken bij jouw event zorg je ervoor dat er anders wordt gekeken naar het eten, wat vervolgens weer zorgt voor een verhoogde wow-factor.  

Swijnenburg denkt graag mee!

Met deze drie foodtrends zorg jij ervoor dat er nog een ‘experience’ toegevoegd wordt aan jouw event. De culinaire voorzieningen zijn de kers op de taart en maken het event helemaal af. Verder denken we graag met je mee over andere ideeën betreft de culinaire voorzieningen, want op onze locaties Buitenplaats Amerongen, Huis Scherpenzeel & Buitenplaats Sparrendaal maken we van ontmoetingen bijzondere én onvergetelijke herinneringen. Neem gerust contact met ons op zodat we samen met jullie kunnen kijken naar jullie wensen en onze mogelijkheden. 

Team Swijnenburg Sales Whatsapp