De bruidstrends van 2023

Jullie hebben de perfecte locatie al gevonden en de grote dag komt steeds dichterbij. Er zijn zoveel keuzes die gemaakt moeten worden voor de grote dag. Wij hebben een paar van de leukste bruidstrends van 2023 op een rijtje gezet om jullie een handje te helpen met deze keuzes.  

Bruidstaarten 

De laatste jaren is de marmeren bruidstaart met verschillende kleuren weer een favoriet, dit is een klassieke en strakke taart. Daarnaast zijn de kleuren paars en blauw zeer populair in 2023. Dus als jullie kiezen voor een blauwe of paarse bruidstaart, hebben jullie gegarandeerd een bruidstaart die bij veel mensen qua uitstraling in de smaak zal vallen. Hierin zijn er veel mogelijkheden. Je kunt de taart bijvoorbeeld decoreren met paarse of blauwe bloemen of de gehele taart in deze kleuren laten maken. Verder wordt de bruidstaart tafel nu niet alleen meer gebruikt voor de taart, maar er worden vaak andere kleine hapjes naast gezet. De tafel wordt dan prachtig versierd met bloemen en kaarsen om het plaatje helemaal compleet te maken. 

Trouwjurken 

In 2022 waren pastelgekleurde trouwjurken een echte trend, maar in 2023 zijn dit de blauwe tinten. Je kan hierbij kiezen voor een pastel blauwe jurk, zeeblauw of misschien wil je alleen een klein detail blauw toevoegen aan je trouwjurk. Verder zijn gepofte trouwjurken heel hip. Het gepofte onderdeel is vooral te zien in de mouwen maar kan ook in andere onderdelen van de jurk terugkomen.  

Bloemwerk 

Bij het bloemwerk blijven de verschillende pasteltinten zeer populair. Het heeft een zachte en elegante uitstraling waardoor veel bruidsparen hiervoor kiezen. Ook bij het bloemwerk komen de blauwe en paarse tinten terug. Daarnaast zijn droogbloemen nog steeds zeer geliefd.  

Kleinere ceremonie 

We zien dat steeds meer bruidsparen kiezen voor een intiemere bruiloft en dan vooral voor bij de ceremonie. Mede door corona wordt er nu beter nagedacht over wie er nu echt op deze bijzondere dag bij moeten zijn.  

Duurzaamheid 

Veel bruidsparen kiezen voor een duurzame bruiloft. Daarbij maken ze meer maatschappelijk verantwoorde keuzes. Zoals het huren van decoratie zodat het hergebruikt kan worden. Maar ook het huren van een bruidsjurk of pak wordt steeds vaker gedaan of het kiezen van een bruidsboeket dat nooit vergaat. Hiervoor zijn de droge bloemen ideaal. 

Wij denken graag met jullie mee over de invulling van jullie bruiloft. Op onze prachtige trouwlocaties Huis ScherpenzeelBuitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal bieden wij veel mogelijkheden om samen de bruiloft van jullie dromen te organiseren. Neem gerust contact met ons op zodat wij samen met jullie er een dag van kunnen maken om nooit meer te vergeten. 

Team Swijnenburg Sales Whatsapp