De voordelen van vergaderen op een bijzondere locatie

Een keer iets anders dan een online vergadering of een vergadering op kantoor? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Overweeg eens een vergadering op een bijzondere locatie. Wij vertellen u de voordelen.

Meer inspiratie

De locatie van een vergaderruimte kan een groot verschil maken in de kwaliteit van de meeting. Een vergadering op een bijzondere, externe locatie brengt meer inspiratie dan een vergadering die plaatsvindt op een locatie waar de deelnemers dagelijks aan het werk zijn.

Een mooie locatie en een groene omgeving zorgen voor motivatie en inspiratie om met elkaar aan de slag te gaan. De mogelijkheid om een frisse neus te halen in de pauzes, of even rond te kijken in de omliggende natuur, zorgt voor frisse inzichten. Bij goed weer kunt u er zelfs voor kiezen om buiten te vergaderen.

Besef van urgentie

Een vergadering op een externe locatie is veel meer een ervaring dan een vergadering online of op kantoor. Daardoor is het gevoel van urgentie groter. Door budget, tijd en moeite in het organiseren van een vergadering te steken, spoor je deelnemers aan om ook te investeren in hun deelname. Het geeft een bepaalde lading waardoor deelnemers meer hun best zullen doen om bij de vergadering aanwezig te kunnen zijn.

Een betere concentratie

Op een externe locatie wordt een vergadering niet gestoord door een collega die ‘even snel iets moet  vragen’ of door een ‘belangrijk’ probleem waarvoor iemand weg moet. Iedereen kan zijn volle aandacht richten op de vergadering.

Goed te combineren met een teambuilding activiteit

Bijzondere locaties met een mooie omgeving zijn, naast vergaderen, perfect voor teambuildingsactiviteiten. Door een activiteit toe te voegen aan de vergadering verandert de groepsdynamiek. Deelnemers leren elkaar op een andere manier kennen waardoor de samenwerking wordt verbeterd en de vergadering actiever verloopt.

Van alle gemakken voorzien

Externe locaties hebben veel ervaring met het organiseren van zakelijke bijeenkomsten. Alle benodigdheden zoals beamer, flip-overs en comfortabele stoelen zijn aanwezig. Daarnaast zijn er vaak verschillende culinaire mogelijkheden, zo hoeft niemand zich zorgen te maken om de koffie of de lunch. Dit zorgt ervoor dat de vergadering efficiënt en geconcentreerd verloopt. Zo vertrekt u uiteindelijk met nieuwe ideeën, plannen en oplossingen.

De authentieke en stijlvolle locaties van Swijnenburg dienen perfect als vergaderlocatie. Benieuwd naar de mogelijkheden op Huis Scherpenzeel, Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal. Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Whatsapp