Het perfecte lied voor jullie openingsdans

Het is een eeuwenoude traditie om tijdens een bruiloft een openingsdans te doen om de feestavond mee in te luiden. Dit werd altijd gedaan met de Engelse Wals. Tegenwoordig kiezen bruidsparen hun eigen liedjes uit allerlei genres met een eigen choreografie. Een unieke openingsdans waar mensen nog lang over na zullen praten. Maar welk liedje beschrijft jullie liefde én kun je goed op dansen?  

Wij hebben daarom een lijst gemaakt met liedjes van allerlei genres, als inspiratie voor jullie openingsdans. Het perfecte nummer is namelijk een nummer dat bij jullie past; omdat jullie er een goede herinnering aan hebben of omdat jullie er gewoon lekker op kunnen dansen! 

Slow And Romantic 
Thinking Out Loud – Ed Sheeran  
Perfect (duet) – Ed Sheeran & Beyoncé 
Stay – Rihanna & Mikky Ekko  
Love You More – Racoon  
You And I – One Direction  
The Book Of Love – Gavin James 

Uptempo Dancing  
Tie It Up – Kelly Clarkson  
Crazy In Love – Beyoncé ft. Jay Z  
A Sky Full Of Stars – Coldplay 
I Gotta Feeling – Black Eyed Peas 
Shut Up And Dance – Walk The Moon 

Vintage Vibes 
She – Elvis Costello 
You Can feel The Love tonight – elton John 
Can’t Help Falling in Love – Elvis Presley 
The Most Beautiful Girl In The World – Prince 

Uit Eigen Land 
Mag Ik Dan BiJ Jou – Claudia de Breij  
Leun Op Mij – Ruth Jacott  
Alles Is Liefde – Bløf 
Ik Heb Je Lief – Paul de Leeuw  
Dansen Aan Zee – Bløf 

door: Carola Doornbos Fotografie

Tips & Tricks 
Is jullie favoriete nummer niet ideaal om op te dansen? Ga dan op zoek naar covers of een akoestische versie, zodat jullie toch kunnen dansen op dat ene speciale nummer! Kunnen jullie niet kiezen tussen een aantal nummers? Maak er een mash-up van. Dat is pas een verrassing voor jullie gasten!

Zijn jullie niet zo van de aandacht? Kies dan voor een originele switch en studeer een dans in met jullie getuigen of spreek met de ceremoniemeester af dat jullie dans alleen begint en dat na een tijdje de gasten zich erbij mogen voegen. Op die manier is niet alle aandacht op jullie gericht. 

De openingsdans is een bijzonder en intiem moment. Kies daarom een nummer dat écht bij jullie past. En zijn jullie geen echte dansers? Kies een niet te ingewikkelde dans, zodat jullie optimaal kunnen genieten van elkaar en het moment. Want dat is het belangrijkste. 

Team Swijnenburg Sales Whatsapp