Hoe vraag je iemand als getuige?

Voor jullie bruiloft is het regelen van de wettelijke ceremonie belangrijk. Hierbij hoort ook het uitkiezen van jullie getuigen. Dit zijn meestal mensen die dicht bij jullie staan, zoals vrienden of familie. Zij kennen jullie als geen ander en dit is dé manier om hen te laten zien hoeveel jullie band voor jou betekent. Wij hebben daarom verschillende manieren op een rijtje gezet hoe jullie je getuigen kunnen vragen.  

Waarom? 

Maar eerst, waarom is het zo belangrijk om getuigen te hebben? Bij de wettelijke ceremonie van jullie huwelijk bevestigen de getuigen dat jullie allebei hebben ingestemd om te trouwen. Tijdens jullie trouwdag zullen zij ook hun handtekening zetten op de trouwakte. Dit maakt jullie huwelijk rechtsgeldig. Wanneer jullie dit document kwijtraken, kunnen de getuigen ook bevestigen dat jullie getrouwd zijn. 

Daarnaast zijn jullie getuigen handig omdat ze de ceremoniemeester(s) kunnen helpen met de voorbereidingen. Meer handen maken licht werk en ze kennen jullie door en door. Daardoor kunnen zij goed meedenken over mogelijkheden. 

Getuige vragen met een kaartje 

Iemand als getuige vragen is een enorme eer voor diegene en dit wil je goed aanpakken. Hoe kun je het persoonlijker maken dan door een brief te schrijven. Op deze manier kan je extra goed belichten hoeveel jullie band voor je betekent en op papier vertel je soms net iets meer dan wanneer je het hardop zegt.

Date night 

Of nodig je aanstaande getuige uit voor een leuk avondje samen. Spreek bijvoorbeeld af in een restaurant en leg een kaartje op zijn/haar bord voordat hij of zij aankomt. Of houd een filmavond en verras je getuigen met een kort filmpje waarin je het vraagt. Natuurlijk kun je ook samen borrelen met een speciaal ontworpen label op een fles wijn of bier met daarop de vraag.

Zijn jullie echte spelletjesfanaten? Dan kan je al helemaal origineel uitpakken. Speel bijvoorbeeld Jenga en schrijf op één blokje de vraag. Dat is pas een verrassing voor je getuige! 

Aandenken geven 

De bruiloft wordt voor jullie en jullie gasten een prachtige herinnering. Leuk om jullie getuigen in het zonnetje te zetten met een cadeau, waar ze ook na jullie huwelijk nog met een lach op terug zullen kijken. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad; deze kunnen ze ook tijdens jullie grote dag al dragen. Of een kaars waar de vraag op een etiket geschreven staat.

Hoe jullie je getuigen ook vragen, het wordt sowieso een bijzonder moment. Want hoe vaak stel of krijg je die vraag nou! 

Team Swijnenburg Sales Whatsapp