Inspiratie voor bloemen in jullie trouwseizoen

Bloemen zijn onmisbaar op een bruiloft. Als decoratie voor op je trouwlocatie, corsages voor de gasten en uiteraard in het bruidsboeket. Bloemen zoals rozen, gardenia en ranonkel zijn uitermate populair tijdens bruiloften. Wil je graag bloemen in je bruidsboeket die precies bij het jaargetijde van jouw bruiloft passen? We hebben de seizoenen en hun bijpassende bloemen voor je op een rijtje gezet.  

Bloemen in de lente 

In de lente heb je ruime keuze uit prachtige bloemen. Wil je een romantische sfeer op jouw bruiloft creëren, ga dan voor zachte pasteltinten met bloemen zoals tulpen, fresia’s en jasmijn. Prachtig om te omhullen met lichtgroen blad zoals eucalyptus. Zo zorg je voor contrast en vallen de bloemen extra op. Op zoek een andere stijl? Kies dan bijvoorbeeld voor magnolia’s, lelies of narcissen met iets meer kleur. 

Bloemen in de zomer 

Zomerse bloemen hebben vaak fellere kleuren en zorgen voor een vrolijke uitstraling. Denk hierbij aan zonnebloemen, asters en fuchia. Wil je de stijl van een veldboeket; levendig en bestaande uit allemaal verschillende kleuren? Kies dan voor bloemen zoals delphinium, eustoma, pioenrozen, distels, klaprozen en anjers. Sommige lentebloeiers zoals gardenia’s en gipskruid zijn ook nog in de zomer verkrijgbaar. En voor een lekker ruikend boeket voeg je lavendel of fresia’s toe. 

Bloemen in de herfst

Het gebruik van witte bloemen zorgt direct voor een bruiloftsgevoel. Ook in de herfst zijn er tal van witte bloemen in bloei en perfect voor jouw bruidsboeket. Denk aan zilverkaas, witte scabiosa, leverkruid of witte celosia. Als je liever een kleurrijk boeket wil is er in de herfst ook meer dan genoeg keuze. Zo zijn callicarpa en de bessen van de rozenbottel, pluimhortensia’s en skimmia prachtige bloemen om aan de decoratie toe te voegen.

Bloemen in de winter 

In de winter is het aanbod van bloemen wat kleiner. Maar niet getreurd, ook voor jouw winter wonderland wedding zijn er prachtige bloemen om uit te kiezen. Een populaire winterbloem is de anemoon. Andere bloemen die het in de winter goed doen zijn hyacinten, orchideeën en tulpen. Trouw je rondom kerst? Vergeet dan ook niet de rode amaryllis of anemonen. Wil je liever een duurzaam alternatief? Denk dan ook eens aan gedroogde bloemen en pluimen, voor een bohemian stijl.

Voordelen van het eigen seizoen

Bloemen kiezen die in het juiste seizoen worden gebruikt zijn niet alleen mooier, maar ook beter verkrijgbaar. Bovendien zijn bloemen dan vaak betaalbaarder. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat de bloemen precies passen bij de stijl van jullie bruiloft. En elk boeket is persoonlijk en uniek. Vraag daarom een ervaren bloemist om mee te denken. Dan weet je zeker dat je een prachtig boeket en decoratie krijgt dat helemaal bij jullie past.

 

Team Swijnenburg Sales Whatsapp