Hoe kies je een ceremoniemeester voor jullie bruiloft?

Jullie gaan trouwen! Het organiseren van jullie droombruiloft is vooral heel leuk, maar kost ook veel tijd. Hulp is meer dan welkom en daarom is het fijn om een ceremoniemeester te kiezen die jullie helpt bij het organiseren van de bruiloft. En niet alleen met de voorbereidingen, maar iemand die er ook op de dag zelf voor zorgt dat alles soepel verloopt en het aanspreekpunt is voor jullie gasten zodat jullie alleen maar hoeven te genieten!

Kies jullie ceremoniemeester(s)

Hoe kies je een geschikte ceremoniemeester? Het is belangrijk dat je iemand kiest met wie je een goede band hebt. En iemand die je blindelings vertrouwt want alleen dan kan je op jullie bruiloft alles loslaten, omdat je weet dat de ceremoniemeester ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt. Het maakt niet uit of het een familielid is, een goede vriend(in) of juist iemand die verder van je af staat. Net wat jij fijn vindt. Als je voor twee ceremoniemeesters kiest, is het wel handig als ze elkaar kennen want zij moeten samen jullie topteam vormen.

Taken ceremoniemeester

Om een ceremoniemeester te kiezen, is het handig als je vooraf bedenkt wat je van een ceremoniemeester verwacht. De taken van een ceremoniemeester zijn over het algemeen het aanspreekpunt zijn voor de gasten voor en tijdens de bruiloft, het versturen van de uitnodigingen met een persoonlijke briefje, het maken van het draaiboek, het organiseren van het vrijgezellenfeest, het regelen en inplannen van speeches en stukjes en op de dag zelf zorgt de ceremoniemeester ervoor dat alles vlotjes verloopt.

Het is best een verantwoordelijkheid om de regie in handen te hebben als ceremoniemeester. Daarom is het slim om, voor je iemand vraagt, te bedenken of de persoon die je wilt kiezen de juiste capaciteiten heeft. Organisatietalent is stiekem toch wel een vereiste en hij of zij moet de tijd hebben om jullie te helpen. Vaak wordt er daarom gekozen voor twee ceremoniemeesters, zodat zij samen de voorbereidingen kunnen doen en op de dag zelf de taken kunnen verdelen.

Weddingplanner

Wil je niet dat een vriend(in) of familielid op jullie bruiloft druk is met de laatste voorbereidingen en ervoor zorgt dat alles soepel verloopt? Dan kan je ook kiezen voor een weddingplanner. Jullie kiezen er zelf voor hoeveel je uit handen geeft. Van de complete planning tot alleen het zoeken naar bijvoorbeeld leveranciers.

Geniet!

Of je nu kiest voor een vriend(in), familielid of een weddingplanner als ceremoniemeester. Het is hoe dan ook heel fijn dat er iemand is waarop jullie terug kunnen vallen. En vergeet vooral ook niet te genieten van de voorbereidingen. Want het organiseren van een bruiloft is een hoop werk, maar is vooral ook heel erg leuk!

Wij denken graag mee!

Op onze historische locaties; Buitenplaats Amerongen, Huis Scherpenzeel & Buitenplaats Sparrendaal denken wij graag met je mee over bijvoorbeeld het kiezen van de juiste ceremoniemeester. Neem gerust contact met ons op!

Whatsapp