Hoe kiest u een locatie voor een zakelijk evenement?

Een geschikte locatie vinden voor een zakelijk evenement is niet makkelijk. Er is veel keuze en elke evenementenlocatie heeft verschillende mogelijkheden. Om het vinden van de perfecte locatie wat makkelijker te maken geven we u zes tips voor het kiezen van de locatie voor uw zakelijke event.

Kies een locatie die goed past bij het aantal bezoekers

Let bij het kiezen van een locatie goed op de grootte van de ruimte. Dit klinkt misschien logisch, maar een te grote ruimte kan ervoor zorgen dat het event leeg en sfeerloos over komt. Zorg ervoor dat de locatie de perfecte ruimte heeft voor het aantal bezoekers dat u voor ogen hebt.

Bepaal de sfeer van de locatie

Wat voor sfeer moet de evenementenlocatie hebben? Zorg dat dit aansluit bij het doel van uw evenement. Is het de bedoeling dat gasten informatie ontvangen of wilt u dat ze zelf actief aan het werk gaan? Bij informatieoverdracht waarvan de informatie van één kant komt, is een neutrale omgeving geschikt. Een actiever evenement werkt beter in een creatieve omgeving.

Het verhaal achter een locatie kan meerwaarde bieden aan uw evenement. Vaak kan de eventmanager van de locatie u veel achtergrondinformatie geven over de locatie. Misschien kan de evenementenlocatie helpen om de boodschap en inhoud van de bijeenkomst nog meer te benadrukken. Bij onze evenementenlocaties Buitenplaats Sparrendaal, Huis Scherpenzeel en Buitenplaats Amerongen vindt u veel geschiedenis en cultuur om uw gasten mee te inspireren.

Check online reviews

Online zijn vaak veel ervaringen van klanten te lezen. Door reviews van anderen te bekijken komt u erachter of de locatie aan hun verwachtingen heeft voldaan. Door de eerlijke mening van klanten ontdekt u misschien nieuwe informatie. U kunt reviews vinden op Google en op onafhankelijke reviewsites, bijvoorbeeld www.meetingreview.nl.

De ligging van de evenementenlocatie

Weet waar uw bezoekers vandaan komen en let daar op bij het kiezen van de locatie. Een locatie centraal in Nederland is ideaal wanneer uw bezoekers uit het hele land komen. Als al uw bezoekers uit het noorden komen is een locatie in die regio misschien meer geschikt. Check ook de bereikbaarheid van de locatie. Komen bezoekers met het openbaar vervoer of met de auto? Ligt een locatie dicht bij een station of juist langs de snelweg? Zorg dat het goed te bereiken is voor uw gasten en dat er voldoende parkeerplek is.

Wat zijn de faciliteiten?

Bedenk welke faciliteiten u nodig heeft tijdens uw evenement en check wat de mogelijkheden zijn bij de locaties. Vraag bijvoorbeeld naar de culinaire mogelijkheden. Vergeet vooral ook de technische faciliteiten niet. Check van te voren of de locatie alle techniek die u nodig heeft aanbiedt. Ook is het prettig als er tijdens het evenement iemand aanwezig kan zijn voor de technische ondersteuning, zodat u er zeker van bent dat alles soepel verloopt.

Plan een locatiebezoek

Kies na het zoeken en vergelijken de beste locaties uit en plan daar een locatiebezoek. Let bij het bezoek op de eerste indruk. Bent u vriendelijk ontvangen? Smaakte de koffie goed? Zag alles er netjes uit? Het is ook handig om voor het bezoek een checklist te maken met punten waar de perfecte locatie aan moet voldoen. Zo weet u waar u op moet letten en komt u er snel achter of de locatie geschikt is.

Unieke locaties met een verhaal

Onze locaties zijn unieke met een rijke historie. De locaties zijn centraal gelegen en bieden een mooie ambiance voor zowel kleinschalige als grote evenementen en bijeenkomsten. Verras uw gasten met een hapje en drankje van culinair hoog niveau. U hoeft u zelf geen zorgen te maken om de praktische zaken, wij nemen alles uit handen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw zakelijke evenement bij ons te organiseren? We ontvangen u graag om een van onze locaties te bezichtigen en uw evenement door te spreken. Plan een locatiebezoek of neem gerust contact met ons op!

Whatsapp