De laatste to do’s voor jullie bruiloft

Na een jaar (of langer) bezig te zijn met plannen en regelen is de grote dag bijna daar, spannend! Wij geven jullie een lijstje met de allerlaatste to do’s voor jullie bruiloft, zodat jullie niets vergeten en jullie rustig kunnen aftellen naar de grote dag.

Bereid jullie voor om er tip top uit te zien

Op jullie bruiloft willen jullie natuurlijk stralen als nooit te voren. Trek voor de grote dag alvast een keer de hele outfit aan. Zo kan je bijvoorbeeld gelijk oefenen met het aan en uit trekken van de jurk. Kies het perfecte ondergoed en de juiste sieraden uit. Heb je al definitief bepaald welk kapsel en welke make-uplook het gaat worden? En heeft jouw partner al de juiste stropdas uitgezocht? Als alles precies is zoals je voor ogen hebt, berg je de jurk en het pak dan snel weer netjes op. Je wilt er natuurlijk geen vlekken in maken.

Misschien is er nog een bezoekje aan de kapper, nagelsalon of schoonheidsspecialiste nodig? Mocht je nog willen waxen of epileren voor jullie bruiloft, kun je dit het beste een week voor de grote dag doen. Dan weet je zeker dat eventuele huidirritatie is verdwenen voor dat jullie gaan trouwen.

Vergeet ook niet jullie schoenen vast in te lopen! Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar het kan jullie een hoop blaren besparen wanneer jullie al een aantal keer op jullie bruidsschoenen gelopen hebben.

Bepaal de definitieve gastenlijst en tafelschikking

Zijn er last minute nog gasten afgevallen of bijgekomen? Zorg dat jullie de definitieve gastenlijst op tijd doorgeven aan jullie trouwlocatie. Zorg ook dat jullie op tijd de tafelschikking hebben bepaald. Houd hierbij rekening met allergieën en dieetwensen. Heeft iemand een glutenallergie of eet iemand veganistisch? Dit soort zaken moet de locatie die het eten verzorgd van te voren weten.

tafelinrichting tijdens het diner van jullie bruiloft

Speeches inventariseren

De ceremoniemeester verzamelt vaak de speeches. Als er veel gasten willen toespreken, is het handig als de ceremoniemeester een planning maakt met wie wanneer wat verteld. Misschien kunnen een aantal speeches tijdens de receptie plaatsvinden. Vaak worden de meest persoonlijke speeches gehouden tijdens het diner, dan zit iedereen bij elkaar en is er de meeste aandacht voor de speecher.

Geef van te voren aan de ceremoniemeester door hoeveel speeches jullie maximaal willen. Zo kunnen jullie voorkomen dat de dagplanning door de war wordt gegooid.

Maak een emergency kit

Een bruiloft emergency kit bevat alles wat je misschien nodig kan hebben tijdens jullie bruiloft. Pak bijvoorbeeld een klein naaisetje of extra panty in, mocht er iets met jullie outfits gebeuren. Denk ook aan een mini deo, veiligheidsspelden, (blaren)pleisters, zakdoekjes, paracetamol, een paraplu en platte schoenen. Stel jullie kit samen en breng hem onder bij je ceremoniemeester.

Bereid je voor op de honeymoon

Gaan jullie direct na de bruiloft op huwelijksreis? Begin alvast met het inpakken van de koffers voor jullie reis. Droom alvast weg bij het verzamelen van je bikini’s, zwembroeken, strandjurkjes en slippers. Print ook alvast je reisdocumenten uit, zo kunnen jullie na de bruiloft in alle rust vertrekken naar jullie droombestemming.

Plan een date night

Het regelen van een bruiloft is natuurlijk ontzettend leuk, maar kan soms ook stressvol zijn. Vergeet daarom niet te genieten van alle voorpret. Zorg dat jullie vlak voor jullie bruiloft nog een ontspannend avondje samen afspreken. Even geen familie, vrienden en geregel. Na alle hectiek is het lekker om gewoon een avondje met z’n tweeën te relaxen. Ga romantisch uiteten of plof lekker samen op de bank, zolang jullie maar even tot rust komen.

Bij Swijnenburg nemen we zoveel mogelijk zorgen uit handen. Op jullie bruiloft zullen wij er alles aan doen om jullie, en jullie gasten, zich vorstelijk te laten voelen. Bekijk de mogelijkheden voor een bruiloft op Buitenplaats Sparrendaal, Huis Scherpenzeel of Buitenplaats Amerongen.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp