De mooiste liedjes voor jullie bruiloft!

Muziek is een belangrijk element van jullie trouwdag. Muziek is namelijk sfeerbepalend en voegt een persoonlijk element toe aan een bruiloft, het is dan ook belangrijk om passende muziek te kiezen. Laat je niet teveel leiden door wat anderen bestempelen als populaire trouwmuziek. Het gaat om jullie muzieksmaak en wat jullie passend vinden bij jullie bruiloft. Wel kan het goed zijn om te kijken naar muziek per moment van de bruiloft. Jullie kiezen ongetwijfeld andere muziek tijdens de ceremonie dan tijdens het feest. De verschillende soorten muziek zorgen ervoor dat jullie deze momenten goed met elkaar kunnen verweven.

Muziek tijdens de ceremonie

Er wordt tijdens de ceremonie vaak gekozen voor rustige muziek. Dit zijn vaak instrumentale of klassieke nummers, maar ook romantische nummers. Jullie kunnen ervoor kiezen om muziek te draaien op het moment dat jouw vader jou weggeeft en je naar jouw aanstaande toeloopt, dit wordt vaak gedaan. Daarnaast is het ook erg mooi om muziek af te spelen tijdens het omdoen van de ringen, het tekenen van de aktes en na afloop van de ceremonie. De muziek zorgt ervoor dat het nog specialer wordt. We hebben de 10 populairste liedjes voor tijdens jullie ceremonie op een rij gezet:

  1. You are the reason – Calum Scott
  2. Roller coaster – Danny Vera
  3. Lover – Taylor Swift
  4. This is why i need you – Jesse Ruben
  5. Stay high – Brittany Howard
  6. I don’t care – Ed Sheeran
  7. I’m with you – Vance Joy
  8. Lost without you – Krezip
  9. Can’t help falling in love – Kina Granis
  10. 10,000 hours – Dan + Shay & Justin Bieber

Muziek tijdens de openingsdans

Hét moment van de dag dat jullie, vaak ietwat ongemakkelijk, in het middelpunt staan is de openingsdans. Voor de openingsdans wordt vaak gekozen voor een romantisch en persoonlijk nummer. Vaak is dit een liedje met een herinnering, bijvoorbeeld toen jullie elkaar voor het eerst zagen, maar dit kan uiteraard elk liedje zijn dat jullie mooi vinden. Je kan hier ook een hele andere draai aangeven door een uptempo liedje te kiezen, als dit beter bij jullie past!

Muziek tijdens het feest

Wil je jullie feestje goed op gang laten komen? De juiste muziek is één van de meest bepalende factoren. Kies hierbij vooral muziek die jullie zelf heel erg leuk vinden, maar houdt ook rekening met het gezelschap. Laat je hierin ook adviseren voor de dj of de band die jullie gekozen hebben. Wat het vaak goed doet op bruiloften is een mix tussen meezingers uit de 80’s en 90’s gecombineerd met de muziek van nu. Ook vrolijke Nederlandstalige meezingers doen het erg goed op bruiloften. Let’s get this party started!

Niets is leuker dan je bruiloft vieren met een feest! Bij de openingsdans van dit huwelijk gaat het dak eraf.

We begrijpen dat het best lastig is om de juiste muziekkeuzes te maken en de juiste mensen in te schakelen om er een onvergetelijke dag van te maken. Wij denken dan ook graag mee over de invulling van jullie huwelijksdag! Op onze trouwlocaties Buitenplaats Amerongen, Huis Scherpenzeel & Buitenplaats Sparrendaal bieden we alle ruimte voor verschillende bruiloften en mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar jullie wensen en de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het een dag wordt om nooit te vergeten!

Whatsapp