6 redenen om te kiezen voor een kleine bruiloft

Steeds meer mensen kiezen voor een intieme bruiloft. Jullie zijn dan niet omgeven met honderden gasten, maar beleeft de dag heel intens met een kleiner gezelschap. Je spreekt van een intiem huwelijk als je ongeveer 50 personen of minder uitnodigt. Dit zijn meestal alleen jullie dierbaarste familieleden en vrienden. Bij een bruiloft met een klein gezelschap wordt vaak geen onderscheid gemaakt in dag-gasten, avondgasten en receptiegasten. Benieuwd wat de voordelen zijn van trouwen met een klein gezelschap? Lees het hieronder, wij hebben 6 voordelen op een rij gezet.

1. Een kleine bruiloft is persoonlijker

Een van de belangrijkste reden om te kiezen voor een intieme bruiloft is dat de dag veel persoonlijker is. Doordat de groep gasten kleiner is heeft het bruidspaar namelijk veel meer tijd voor de gasten die aanwezig zijn.

2. Een intieme bruiloft organiseren is minder werk

Natuurlijk moet er bij een bruiloft met weinig mensen ook veel geregeld worden, maar alles wat je moet doen is een stuk kleinschaliger. Jullie hoeven geen grote ruimtes te versieren en jullie hoeven minder bedankjes samen te stellen. Ook de tafelindeling is een minder intensieve klus.

3. Jullie vieren alleen feest met mensen die jullie er echt bij wilt hebben

Een trouwdag is een heel bijzonder en intiem moment, dat jullie misschien helemaal niet willen delen met personen die geen onderdeel uitmaken van jullie dagelijks leven. Met een intieme bruiloft delen jullie jullie grote dag dus alleen met mensen die jullie echt om je heen willen hebben en die het zelf oprecht leuk vinden om te komen.

4. Jullie beleven de dag veel relaxter

Veel bruidsparen merken dat hun mooiste dag als een roes aan hen voorbijging. Dit heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid mensen die hen de hand wilde schudden en wilden feliciteren. Als jullie dus minder mensen uitnodigen, houden jullie een stuk meer tijd en energie over. Zo beleven jullie de dag veel relaxter. Wij denken graag met jullie mee, om de perfecte bruiloft geheel zonder stress te ervaren.

5. Jullie kunnen uitpakken met een luxere bruiloft

Een kleinschalige bruiloft biedt jullie juist ook de kans om helemaal uit te pakken op jullie mooiste dag! Jullie kunnen bijvoorbeeld een fotograaf kiezen die eigenlijk boven jullie budget lag, luxere trouwkaarten met sluitzegels en een mooie papiersoort kiezen of uitgebreid dineren. Een kleinschalige bruiloft hoeft namelijk niet per se een simpele, low budget bruiloft te zijn. Juist omdat jullie iets minder mensen uitnodigen, kunnen jullie de gasten goed in de watten leggen.

6. Jullie hebben meer mogelijkheden op locatie

Je zult merken dat een bruiloft met minder gasten meer mogelijkheden biedt voor het vinden van de perfecte locatie. Jullie kunnen namelijk op mooie unieke plaatsen terecht, zoals ons Poortgebouw. Een gezelschap kan altijd bij elkaar blijven, en hoeft niet gescheiden te worden. Ook is het makkelijk om op een locatie te schakelen tussen de verschillende onderdelen van de dag. Hierdoor blijft de intieme sfeer de hele dag gewaarborgd.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp