De zomer is de populairste periode om te trouwen door het mooie meer, maar ook de winter brengt haar charmes mee

Vijf redenen om te kiezen voor een winterbruiloft

Het is misschien niet het eerste wat er in je op komt als je denkt aan jullie huwelijksdag. De meeste bruiloften worden in het voorjaar en zomer gevierd, maar trouwen in de winter is geweldig! Wij hebben 5 redenen voor jullie op een rij gezet waarom jullie er zeker geen spijt van krijgen als jullie kiezen voor een winterbruiloft.

 

Het weer

Het weer is voor elke bruiloft  een belangrijk onderdeel van de dag. Zeker als je kiest voor een dag in het voorjaar of de zomer, hoop je dat het mooi weer is zodat je buiten kunt trouwen of dineren. Jullie én de gasten gaan uit van mooi weer, passen hier hun kledingkeuze op aan en het weerbericht wordt opeens belangrijker dan ooit. Dit levert voor de meeste bruidsparen (en soms zelf voor de gasten) veel stress en onzekerheid op. Sterker nog, op het moment dat het minder goed weer is en het regent of stormt wordt het toch stiekem als een teleurstelling ervaren.

Op het moment dat je in de winter trouwt, ga je uit van koud en minder goed weer. Je kan hierdoor alleen maar positief verrast worden als het een heerlijke winterse dag is met een helderblauwe lucht en een winterzonnetje. En leuk detail: je gasten staan tijdens de feestavond niet buiten te borrelen, maar op de dansvloer met jullie te feesten!

Kaarsjes, fakkels en nog meer lichtjes

Het decoreren van jullie huwelijksdag in de winter biedt misschien nog meer mogelijkheden dan een zomerse bruiloft. Denk aan de maand december waarbij alles in kerstsfeer is versierd met prachtige kerstbomen, lichtjes en kaarsen. Maar ook de overige wintermaanden bieden veel mogelijkheden. Zo kan je veel doen met kaarsen, fakkels en lichtjes. Maar ook met warme kleuren, kleedjes en winterbloemen.

Hoe mooi is het, een prachtig landgoed waarbij de gehele oprijlaan is verlicht met fakkels en de panden prachtig zijn uitgelicht. Dat is nog eens sprookjesachtig!

Heerlijke winterse seizoensproducten

Ontvangen worden met een heerlijke kop warme chocolademelk of huisgemaakte gluhwein. Na de ceremonie proosten met een heerlijke bubbel, aangevuld met warme winterse hapjes. Tijdens het diner wordt er met seizoensgebonden ingrediënten een heerlijke maaltijd gekookt voor jullie. Denk hierbij aan wildgerechten, een mooi stukje vlees of gevogelte. Het diner wordt afgesloten door warme dranken naar keuze vergezeld door friandises als mini oliebolletjes of appelbeignetjes.

Prachtige unieke winterfoto’s

Menig fotograaf zal het je vertellen, foto’s in de winter zijn het allermooist. De rijp op de bomen, samen onder de paraplu. Jullie foto’s worden uniek en een fotograaf weet juist dat bijzondere van de winter vast te leggen. In de winter staat de zon lager waardoor het licht zacht is, de perfecte omstandigheden voor prachtige plaatsjes. En denk aan de dagen dat er sneeuw ligt en jullie net op deze dag trouwen, ook dat levert prachtige plaatjes op.

De zomer is de populairste periode om te trouwen door het mooie meer, maar ook de winter brengt haar charmes mee

Jullie gasten hebben zin in een feestje

De winter is vaak wat saai, na een heerlijke zomer. Jouw gasten én jullie zelf hebben waarschijnlijk juist ook in de winter wel zin in een feestje. Mensen kijken er extra naar uit, de agenda’s zijn minder vol, jullie kunnen extra genieten van de voorpret en bovendien heb je geen lasten van mensen die weken op vakantie zijn.

En het aller, allerbelangrijkste op de huwelijksdag zijn jullie gasten. Een geweldige sfeer omdat al jullie vrienden en familie bij elkaar zijn en dat wordt niet bepaald door de kleding, het eten of het weer, maar doordat iedereen die jullie liefhebben op jullie grote dag aanwezig zijn. Dit is gegarandeerd in de winter net zo fijn als in de zomer.

Wij denken graag mee!

Bij onze romantische locaties; Buitenplaats Amerongen, Huis Scherpenzeel & Buitenplaats Sparrendaal zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij denken graag met jullie mee over de invulling van jullie winterbruiloft. Neem gerust contact met ons op.

Whatsapp