The First look: Hoe pak je het aan?

Bij het organiseren van jullie bruiloft moeten jullie aan veel dingen denken zoals de trouwlocatie, bruidstaart, wat jullie aan doen en in welke stijl jullie alles decoreren. Maar hebben jullie ook al nagedacht over de first look? Dit kan namelijk op veel verschillende manieren. Wij zetten graag een aantal ideeën op een rij zodat jullie elkaar op een unieke manier kunnen bewonderen. 

First look volgens traditie 

Een oude Nederlandse traditie is om elkaar voor het eerst te zien bij het ouderlijk huis van de bruid. Jullie brengen dan de nacht door bij jullie ouders en dit is ook de plek waar jullie je de ochtend van de grote dag klaarmaken. De first look vindt plaats op het moment dat de bruidegom zijn aanstaande vrouw ophaalt. De bruid doet de deur open, of komt de trap afgelopen. Op deze manier hebben jullie een intiem moment met haar ouders en eventueel andere familieleden erbij en kunnen jullie samen op pad naar de trouwlocatie. 

First look tijdens ceremonie 

Tegenwoordig zijn er ook andere manieren voor de first look. Zo is een Amerikaanse traditie dat jullie elkaar voor het eerst te zien tijdens de ceremonie, in het bijzijn van al jullie dierbaren. Deze traditie zie je steeds vaker in Nederland. Het vergt enig geduld, maar levert hele mooie foto’s op. De fotograaf legt namelijk jullie emotie vast, maar ook de reactie van de gasten waar jullie door omringd worden. En omdat het op de trouwlocatie is, zullen alle trouwfoto’s in dezelfde stijl zijn. 

Intiem moment 

Waar ook steeds meer bruidsparen voor kiezen is om elkaar voor het eerst te zien wanneer ze alleen zijn. Dit kan zijn op een plek die veel voor hen betekent, zoals een park waar bijvoorbeeld het aanzoek is gedaan, maar vaak wordt dit gedaan op de trouwlocatie zelf. Jullie hebben echt even een momentje met zijn tweeën, iets wat waarschijnlijk weinig gebeurt wanneer de gasten arriveren.  

Eerste zenuwen weg 

Natuurlijk zorgen alle bovengenoemde opties voor een bijzonder moment tussen jullie twee. Het is vooral belangrijk om af te wegen wat jullie behoeften zijn. Samen met je dierbaren zijn is namelijk een prachtig moment waarbij iedereen jullie kan bewonderen en mee kan genieten van de emoties die loskomen. Een voordeel van de first look voordat de gasten aanwezig zijn, is dat je even tijd hebt met z’n tweeën. Wanneer jullie elkaar zien vallen de eerste zenuwen al weg en kunnen jullie je samen verheugen op de grote dag. Daarnaast heeft dit een praktisch voordeel, omdat jullie dan voor de ceremonie tijd hebben om de trouwfoto’s te schieten. Op deze manier kunnen jullie na het ja-woord meteen proosten op de liefde. 

Alternatieven voor first look 

Je kunt ook een combinatie van beide mogelijkheden doen door ervoor te kiezen om eerder een klein momentje te hebben, zoals een ‘first touch’. Jullie staan dan bijvoorbeeld om de hoek van een muurtje en houden elkaars hand vast. Een mooie toevoeging is om bij dit moment een briefje voor te lezen over hoeveel zin jullie hebben in de dag. Dit maak het net wat persoonlijker en door het horen van elkaars stem, kan je de ander ook geruststellen en zullen de zenuwen ook minder worden.  

Een andere optie is om een first look met iemand anders te doen, voordat jullie elkaar zien bij het altaar. Als jullie kinderen hebben, kan je het met hen doen. Dit levert hele schattige foto’s op en jullie kunnen jullie kinderen in hun trouwpakje bewonderen. Als jullie geen kinderen hebben, kan je het bijvoorbeeld ook doen met de bruidsmeisjes en -jonkers.  

Uiteindelijk voelen jullie zelf het best aan welke manier van elkaar zien bij jullie past. Bespreek deze plannen met jullie foto- en/of videograaf. De first look is namelijk een bijzonder en puur moment en dat zorgt voor prachtige beelden door de emoties die vrijkomen! 

Whatsapp