Acht tips bij het organiseren van een personeelsfeest

Gaat u binnenkort een personeelsfeest organiseren? Dan wilt u natuurlijk dat alles straks goed geregeld is en het een feest wordt waar het personeel met veel plezier op terugkijkt. Maar waar begint u en wat moet er allemaal geregeld worden voor een bedrijfsfeest? In dit blog geven we acht tips, zodat u met onze checklist niets over het hoofd ziet én alles tot in de puntjes verzorgd is.

1. Stel een doel

Bedenk waarom u het personeelsfeest organiseert. Is het vanwege een jubileum, een opening, een presentatie, slaat de organisatie een nieuwe weg in of wilt u de medewerkers belonen met een leuk feest? Stuk voor stuk goede redenen om een bedrijfsfeest te organiseren, maar elke reden vraagt om een andere organisatie. Een duidelijk doel draagt bij aan het succes van het feest en maakt daardoor meer indruk op het personeel.

2. Maak een gastenlijst

Natuurlijk nodigt u het personeel uit dat bij het bedrijf werkt, maar nodigt u ook de partners van de medewerkers uit? Als het doel van het bedrijfsfeest bijvoorbeeld de teamgeest versterken is, dan is het niet slim om ook aanhang uit te nodigen. Is het doel vooral het belonen van de medewerkers? Dan kan het juist wel leuk zijn om ervoor te kiezen het personeel en hun partners uit te nodigen. Afhankelijk van het doel van het personeelsfeest, stelt u de gastenlijst dus samen.

3. Bepaal het budget

Een van de belangrijkste aspecten bij het organiseren van een bedrijfsfeest is het budget. Hoeveel budget er beschikbaar is, bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden van het feest. Het is daarom erg belangrijk dat u, voor u daadwerkelijk met de organisatie begint, inzichtelijk heeft hoeveel budget er is. Daarnaast is het slim om binnen het budget rekening te houden met onvoorziene uitgaven.

4. Kies een unieke locatie

Waar vindt het personeelsfeest plaats? In uw bedrijfspand of op een externe locatie? U kunt het personeelsfeest helemaal zelf organiseren, maar realiseer u dat hier veel tijd in gaat zitten. Kiest u voor een locatie bij Swijnenburg | meet & celebrate dan verrast u het personeel met een prachtige locatie én bespaart u uzelf een hoop werk. Bij Swijnenburg ontzorgen we u en uw gasten volledig. Onze locaties Buitenplaats Amerongen, Huis Scherpenzeel en Buitenplaats Sparrendaal zijn stijlvolle en feestelijke locaties centraal gelegen in Nederland.

5. Verstuur een save the date

Het personeelsfeest komt natuurlijk past echt goed uit de verf als het overgrote deel van de werknemers aanwezig is. Communiceer daarom ruim van te voren de datum van het feest. De invulling hoeft nog niet vast te staan, maar als de datum bekend is kunnen ze deze vrijhouden. Verstuur dus tijdig een save the date en maak werknemers enthousiast om te komen. Zorg in de periode tot aan het feest voor reminders, zodat mensen betrokken blijven en het feest niet vergeten.

6. Kies een thema

Een thema toevoegen aan het bedrijfsfeest is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat de medewerkers zich meer verbonden voelen. Iedereen doet zijn best om bij het thema te passen en mensen voelen zich vaak wat losser omdat het een beetje gek mag zijn. Dit geldt helemaal wanneer je het thema doortrekt naar een dresscode. Er zijn genoeg leuke thema’s waaruit gekozen kan worden; van jazz en broadway tot aan disco of een gemaskerd bal. Pas ook de hapjes, drankjes en de decoratie aan op het thema voor een feestelijk geheel.

7. Zorg voor een passend entertainment

Als bepaald is welk thema het feest heeft, is de volgende stap het regelen van een activiteit of ander entertainment. Kies bijvoorbeeld voor een DJ, een band of een zanger(es). Een quiz, photobooth of dansact doen het ook altijd goed op feesten. Zorg ervoor dat de vorm van entertainment past bij het thema van het bedrijfsfeest. Wilt u uw gasten extra verrassen? Dan kunt u bij Swijnenburg ook kiezen voor een activiteit zoals een tapasworkshop, een champagneproeverij of een chocoladeproeverij.

8. Regel een goede catering

Onze laatste tip, maar zeker niet de onbelangrijkste: regel goede catering. Een van de lastigste dingen bij het organiseren van een personeelsfeest is het inschatten van de inkopen als u de catering zelf gaat doen. De catering uitbesteden scheelt u een hoop werk en u blijft na afloop van het feest niet met een overschot aan boodschappen achter. Bij Swijnenburg nemen we u alle praktische zorgen uit handen en zorgen we goed voor uw gasten. We serveren heerlijke hapjes en drankjes en zorgen dat ze niets tekortkomen.

Op naar een spetterend personeelsfeest!

Met deze tips wordt uw personeelsfeest ongetwijfeld een groot succes. Bent u benieuwd naar onze locaties en wat wij voor u kunnen betekenen? Kom eens langs voor een kopje koffie en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en leiden u rond op onze prachtige locaties.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp