Tips voor toffe teambuilding activiteiten

Na uren luisteren naar presentaties, brainstormen of vergaderen is het fijn om met elkaar te ontspannen en weer op te laden. Teambuilding is belangrijk voor de teamsfeer en zorgt ervoor dat onderlinge relaties tussen werknemers verbeteren. En dat zorgt weer voor betere communicatie en een betere samenwerking. Met een teambuildingactiviteit leren collega’s elkaar op een andere manier kennen dan op kantoor. En juist daarom is het een fijne toevoeging aan het programma tijdens een dag vergaderen.

Er zijn vele teambuildingactiviteiten dus we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben er vier geselecteerd waarmee je de band binnen het team zeker weten versterkt.

1. Pubquiz

Het grootste voordeel van een pubquiz is dat het een activiteit is waaraan iedereen mee kan doen. Collega’s leren elkaar (nog beter) kennen door leuke, grappige vragen in competitie verband te stellen. Door in teams te werken, moet er worden samengewerkt én worden overlegd en dat is wat je wil bij een teambuilding activiteit.

2. Percussieworkshop

Workshops zijn zeer geschikt om te doen als teambuilding. Tijdens een workshop percussie gaat het team letterlijk en figuurlijk samen aan de slag met het maken van muziek. Een workshop waarbij samenwerken voorop staat en waarbij alle deelnemers op scherp gezet worden. En minstens zo belangrijk is dat plezier ook zeker een grote rol speelt.

3. Schapendrijven

Een workshop schapendrijven is een leuke buitenactiviteit waarbij alle vraagstukken die op de werkvloer een belangrijke rol spelen aan bod komen. Hiermee leer je op een ontspannen en originele manier hoe je als team beter kunt functioneren. Hoe haal je het beste uit jezelf en je collega’s, welke verschillende rollen zie je, hoe verloopt de communicatie; op een andere manier dan op kantoor versterk je de samenwerking.

4. Solextour

Wil je op pad en iets actiefs doen met de collega’s maar liever zonder dieren? Ga dan samen op een solex tour. Ga terug naar de jaren zestig met het oer-Hollandse vervoersmiddel; de Solex. Ervaar de nostalgie en laat alle spanningen varen  terwijl jullie rondrijden door de prachtige natuur van de Utechtse heuvelrug. De ideale invulling voor teambuilding voor jong en oud.

Culinair genieten

Uiteraard is het een aanrader om na de teambuilding samen na te genieten van een culinaire versnapering. Praat nog samen na onder het genot van een hapje en een drankje. Bij Swijnenburg ontzorgen we jullie compleet op onze locaties Buitenplaats Amerongen, Huis Scherpenzeel en Buitenplaats Sparrendaal. Beide eventlocaties, gelegen op de Utrechtse Heuvelrug, zijn zeer geschikt voor een zakelijke bijeenkomst gecombineerd met een teambuilding, een borrel, een lunch of uitgebreid diner.

Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden bij Swijnenburg? Neem dan contact met ons op! Dan helpen wij graag!

Whatsapp