Zes redenen om te kiezen voor trouwfoto’s in romantische wintersfeer

Overwegen jullie om elkaar in de wintermaanden het ja-woord te geven? Maar maakt de fotoshoot buiten in de kou dat jullie er nog over twijfelen? Wij delen graag met jullie waarom een fotosessie in dit seizoen juist fantastisch en adembenemend mooi kan zijn. Want ook al is het nog zo’n koude dag, juist op winterse trouwfoto’s ontbreekt het vaak geen moment aan warmte. Jullie foto’s zullen zelfs extra romantisch worden, omdat je continu lekker dicht tegen je partner aan wil kruipen door de kou. We kunnen jullie dan ook met zekerheid zeggen dat een fotoshoot in winterse sferen prachtige plaatjes oplevert.

Unieke trouwfoto’s

Juist omdat er over het algemeen veel in de zomermaanden getrouwd wordt, ben je zeker van unieke foto’s in de winter. Trouwfoto’s in winterse sferen zullen snel meer een wauw-effect opleveren, omdat de meeste mensen daar nu eenmaal minder vaak foto’s van zien.

2. Het winterse licht

Trouwen in de winter heeft als voordeel dat het licht gedurende de hele dag geschikt is voor het maken van de foto’s, omdat de zon in deze tijd van het jaar laag aan de hemel staat. Daardoor krijg je een zacht en romantisch licht wat een prachtige setting geeft voor jullie trouwfoto’s. De zachte kleuren van de natuur in combinatie met het winterse licht zorgen ervoor dat je op bepaalde uren een prachtige gloed hebt. Dit zal een magisch en sprookjesachtig effect hebben op jullie huwelijksfoto’s!

3. De schemering

Omdat in de winter de schemering een stuk eerder valt dan in de zomer, hoef je niet als het feest net van start is gegaan weer naar buiten voor nog een paar prachtige shots in de schemering. Want juist wanneer het gaat schemeren is het licht voor trouwfoto’s vaak ontzettend mooi buiten. Dit wordt in de fotografiewereld ook wel het golden hour genoemd. In de winter begint het eind van de middag al te schemeren, wat betekent dat jullie dan in alle rust nog even op pad kunnen met de fotograaf voor wat mooie shots van jullie tweetjes. Let er wel op dat het bij een winterbruiloft dus vroeg donker wordt en dat je het fotomoment met de daggasten in deze tijd van het jaar niet te laat op de dag inplant. Laat de ceremonie daarom al begin van de middag van start gaan, zodat de groepsfoto’s na de toost nog rustig in het normale daglicht gemaakt kunnen worden.

4. Lekker zonnetje? Niet voor de foto’s

Een zonnetje tijdens je bruiloft is lekker, maar een felle zomerzon tijdens de fotosessie is toch echt een stuk minder fijn! Direct zonlicht is voor fotografen stiekem namelijk het lelijkste licht om mee te fotograferen. Waarom? Direct zonlicht zet alles aan waar je juist niet op wilt focussen: je krijgt extra schaduwen onder je ogen (wallen), je neus en je kin. In de winter is er haast geen direct zonlicht, dus ook al komt de winterzon toch even om de hoek kijken dan zal je hier in de wintermaanden geen last van hebben op de foto’s.

5. Sprookjesachtige sneeuwshots

Als jullie op de grote dag gezegend zijn met (een beetje) sneeuw, dan zal dit prachtige en magische trouwfoto’s opleveren. Deze sprookjesachtige trouwfoto’s zullen elke zonovergoten trouwfoto van een zomerse bruiloft overtreffen. Denk aan de strak blauwe lucht die vooral met de vorst zo mooi kan zijn en sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelen. In combinatie met een witte omgeving geeft dit het decor voor een wonderlijk sprookje. Natuurlijk is dit geen weertype die het volledige winterseizoen geldt, maar zeg nou eerlijk; ook in de zomermaanden moet je in Nederland geluk met het weer hebben.

6. Nog meer winterse fotosettings

Naast dat je in de wintermaanden kans op sneeuw hebt, is er ook kans op vorst. Wat dachten jullie daarom van een romantische shoot op het ijs? Verder bestaat in er in Nederland eigenlijk elke maand wel kans op regen en dus ook in de winter kan dit het geval zijn. Laat je daar niet door weerhouden, want juist ook de regen kan prachtige foto’s opleveren. Denk hierbij aan een shoot onder een paraplu met duizenden regendruppels en een schemerende of donkere lucht als decor. Maar ook een fotosessie bij een knisperend haardvuur zorgt voor prachtige en knusse plaatjes! En wat is er nou romantischer dan samen opwarmen bij de open haard…

Kortom, ook al kenmerken winterse dagen zich over het algemeen door koud weer, sneeuwvlokken of vorst, een fotoshoot in winterse sferen zal jullie gegarandeerd een fotoalbum vol met prachtige trouwfoto’s opleveren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een winterbruiloft bij Swijnenburg? Neem contact met ons op of plan een locatiebezoek!

Team Swijnenburg Sales Whatsapp