Wat maakt een huwelijksvoltrekking echt bijzonder?

De huwelijksvoltrekking (ook wel de huwelijkssluiting) is hét moment op jullie bruiloft. Dit moment zorgt ervoor dat jij en jouw partner voor altijd met elkaar verbonden zijn, wat natuurlijk een erg bijzonder moment is. Wat maakt een huwelijksvoltrekking nou echt bijzonder? Wij hebben de leukste en meest bijzondere ideeën voor jullie op een rijtje gezet! 

Wat is een huwelijksvoltrekking? 

Maar allereest, wat is de huwelijksvoltrekking precies? Wat houdt het in en wat komt erbij kijken? Een huwelijksvoltrekking betreft twee onderdelen, namelijk; het moment dat je elkaar ceremonieel het ja-woord geeft en/of het tekenen van de huwelijksakte waarmee je voor de wet gehuwd bent. Deze twee onderdelen van de huwelijksvoltrekking kunnen apart van elkaar, maar ook samen bestaan.  

Een familielid of vriend als trouwambtenaar 

Het is sinds een aantal jaar mogelijk om een vriend of familielid voor één dag te benoemen tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijk Stand (BABS). Dit zorgt ervoor dat de ceremonie een veel persoonlijker tintje krijgt dan met een trouwambtenaar van de gemeente. Let wel op! Niet elke gemeente staat BABS voor één dag toe, dus controleer dit van tevoren. Verder heeft iedere Nederlander boven de 18 jaar de mogelijkheid om Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijk Stand voor één dag te worden.

Gasten betrekken bij een ceremonie

Om ervoor te zorgen dat de ceremonie niet stijf wordt, is het leuk om de gasten erbij te betrekken. Laat de trouwambtenaar bijvoorbeeld van te voren spreken met vrienden en familie. Op deze manier kan hij/zij een mooie mix van humor en emotie creëren die gemaakt is op basis van de verhalen van jullie naasten. Verder kan je de gasten ook betrekken door het inzetten van rituelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het oplaten van ballonnen of met alle gasten wensen achter te laten in een ‘wensput’. Deze wensput kan ook in de vorm van een box of doos zijn die jullie later op jullie gemak kunnen bekijken.  

Alle gasten als ringdrager

Het zal je vast verbazen maar het is wel degelijk mogelijk om alle gasten de ringen te laten brengen. Laat alle gasten zich opstellen in een rij en geef één persoon de taak om met de ringen achteraan in de rij te staan. De ringen worden vervolgens door alle gasten doorgegeven waardoor iedereen een speciale wens kan doen via de ringen. Uiteindelijk zullen de ringen aankomen bij de eerste persoon in de rij, die vaak erg speciaal is voor het koppel, en deze zal de ringen overhandigen.  

Herinnering aan een geliefde

Het kan natuurlijk voorkomen dat je gaat trouwen zonder een dierbaren, wat uiteraard erg lastig is. Het is dan ook erg bijzonder om ze toch nog een beetje te betrekken tijdens deze speciale dag. Laat bijvoorbeeld het favoriete liedje van deze persoon afspelen tijdens de ceremonie. Heeft jouw geliefden een bepaald gedicht of bijvoorbeeld een leefregel die erg belangrijk voor hem/haar was? Vraag iemand om dit dan op te lezen tijdens de ceremonie. Daarnaast is het ook mogelijk om oude sieraden of kledingstukken van jouw dierbaren te verwerken in de outfit van jou of jouw partner.  

Swijnenburg helpt graag!

Hopelijk geven deze ideeën jou nog meer inspiratie om jullie onvergetelijke dag nog specialer te maken. En uiteraard helpen we jullie daar graag bij, want op onze trouwlocaties Buitenplaats Amerongen, Buitenplaats Sparrendaal en Huis Scherpenzeel maken we van ontmoetingen bijzondere én onvergetelijke herinneringen. Neem gerust contact met ons op zodat we samen met jullie kunnen kijken naar jullie wensen en onze mogelijkheden. Zo wordt het een dag om nooit meer te vergeten! 

Team Swijnenburg Sales Whatsapp