Zeven top ideeën voor het organiseren van een kleine, intieme bruiloft

Jullie gaan trouwen! En waar sommige stellen ervoor kiezen om hun grote dag met een zo groot mogelijk gezelschap te vieren, kiezen jullie voor een intiem feest. Bij Swijnenburg begrijpen we dat heel goed. Je wilt immers de belangrijkste mensen in je leven om je heen hebben en hen aandacht kunnen geven in een ontspannen sfeer.

Geen dag voor stroeve gesprekjes met die achterneef die je nauwelijks herinnert van vroeger. Nog een goede reden om voor een intieme bruiloft te kiezen: als jullie een kleiner gezelschap hebben, kunnen jullie jezelf en jullie gasten extra goed verwennen! In dit blog geven we zeven tips om van jullie intieme, kleine bruiloft, een memorabele en grootse dag te maken.

1. Maak het persoonlijk

Omdat jullie alleen mensen hebben uitgenodigd die jullie goed kennen, weten jullie precies wat hun smaak is. Verras je gasten met persoonlijke details tijdens jullie bruiloft, zodat iedereen zich extra welkom voelt.

Een vaasje met de lievelingsbloemen van je moeder op tafel, het favoriete liedje van je schoonvader en die speciale reep chocolade die je hartsvriendin en jij altijd samen delen. Jullie gasten zullen het enorm waarderen dat jullie aan iedereen hebben gedacht.

2. Extra luxe

Wat jullie budget ook is: wanneer jullie een kleiner gezelschap uitnodigen voor de bruiloft, kunnen jullie per gast meer besteden dan bij een groot gezelschap. Dat betekent luxere hapjes en drankjes, mooiere aankleding en misschien ook een iets mooier bedankje voor je gasten. Wellicht passen die designerjurk en dat mooie maatpak nu ook wel binnen het budget…

3. Geen standaardceremonie

Misschien hebben jullie als gast al meerdere bruiloften meegemaakt. Is het je al eens opgevallen welke invloed de trouwambtenaar heeft op de sfeer van de dag? De huwelijksceremonie is hét officiële moment van jullie bruiloft en een goede spreker maakt dat moment extra bijzonder. Ga op zoek naar een trouwambtenaar die zich echt verdiept in jullie relatie en in de belangrijke mensen in jullie levens die daar goed en prettig over kan spreken.

4. Bourgondisch tafelen

Met een klein gezelschap kunnen de momenten waarop er gegeten wordt extra groots worden aangepakt. Exclusieve borrelhapjes, een prachtige taartentafel en een fantastisch huwelijksdiner als hoogtepunt van de dag. Kies voor prachtig gedekte tafels in een sfeervol aangeklede ruimte, of buiten in de tuin.

Verwen jullie gasten met een heerlijk 6-gangendiner met bijpassende wijnen, of schuif met z’n allen aan voor een walking dinner. Uiteraard bedenk je van tevoren wie het liefst naast wie zit, en welke dieetwensen er zijn, zodat iedereen op zijn wenken bediend kan worden

5. Meerdere dagen

Willen jullie echt uitpakken? Nodig jullie intieme gezelschap dan uit om het hele weekend te komen vieren. Je kunt dan in alle rust genieten, de tijd nemen voor iedereen en van jullie bruiloft een nog specialere gelegenheid maken. Wat dacht je van een heerlijke champagneproeverij, een verfrissende natuurwandeling, of zelfs een workshop schermen of boogschieten? Er zijn allerlei bijzondere activiteiten te bedenken die passen bij jullie speciale gezelschap.

6. Een locatie die écht past

Om ervoor te zorgen dat jullie intieme bruiloft precies uitpakt zoals jullie hadden gehoopt, moeten jullie je goed verdiepen in de locatie die je kiest. Bij een intieme bruiloft is het prettig dat je gezelschap op dezelfde locatie kan blijven voor de ceremonie, het diner én het feest. De locatie mag natuurlijk niet te groot zijn voor het gezelschap en je wilt tijdens jullie bruiloft geen andere trouwpartijen om je heen hebben.

Daarnaast moet de locatie jullie én jullie gezelschap aanspreken qua stijl en uitstraling. Ten slotte wil je kiezen voor een locatie waar de medewerkers erop gericht zijn om jullie gezelschap helemaal in de watten te leggen en te ontzorgen. Een perfecte, intieme bruiloft kan jullie dan niet meer ontgaan!

7. Trouwen bij Swijnenburg!

Bij Swijnenburg hebben we alles in huis om van jullie intieme bruiloft de perfecte, ontspannen dag te maken die jullie voor ogen hebben. We beschikken over drie stijlvolle trouwlocaties, centraal in het land gelegen op de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Onze enthousiaste medewerkers zijn professioneel én betrokken: wij zorgen ervoor dat jullie dag ontspannen en soepel verloopt en dat het jullie én jullie gezelschap aan niets ontbreekt.

Op Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg staan het landgoed en de tuinen de hele dag exclusief ter beschikking aan jullie gezelschap. De ceremonie in de Grote salon, het diner in de tuin en het feest boven in de Raadzaal: alle ruimtes zijn voor jullie!

Op Buitenplaats Amerongen is jullie gezelschap het enige aanwezige bruidsgezelschap. Op deze buitenplaats beschikken we over verschillende stijlvolle ruimtes, zodat er altijd een plek te vinden is die past bij jullie stijl en gezelschap. Trouw in de tuin, snij de taart aan op het terras en eet en feest in ons mooie Poortgebouw.

Op Huis Scherpenzeel is de locatie alleen van jullie. Het huis beschikt over vijf unieke, stijlvolle ruimtes die recent gerenoveerd zijn naar een eigentijds en sfeervol interieur. Daarnaast is het omringd door een schitterend park van zes hectare met vijvers, eeuwenoude loofbomen en een prachtig gazon. Dit park is geschikt voor bijvoorbeeld een borrel, een ceremonie of een activiteit.

Is jullie interesse gewekt? Kom dan gauw eens langs voor een kopje koffie en een stukje taart. We vertellen jullie graag meer over de mogelijkheden voor een intieme bruiloft bij Swijnenburg en leiden jullie met liefde rond op onze prachtige locaties!

Team Swijnenburg Sales Whatsapp