Buitenplaats Sparrendaal biedt prachtige foto's door haar historische achtergrond en een sprookjesachtige tuin

Anne & Luke

Luke en Anne waren al tien jaar samen voordat ze elkaar op Buitenplaats Sparrendaal het ja-woord gaven. Met veel gekoesterde herinneringen zou trouwen een mooie toevoeging zijn om samen verder de liefde te vieren. En dat was het; een dag om nooit meer te vergeten! 

Vorig jaar oktober ging het stel naar Madeira, een prachtig bloemeneiland in Portugal. Na een mooie stranddag, moesten ze een berg opklimmen om terug naar hun appartement te gaan. Eenmaal boven zocht Anne een bankje om even uit te rusten. “Het was perfect met de zee als uitzicht. En ik zag het totaal niet aankomen”, vertelt Anne over hun verloving. “Het was tevens de trouwdag van mijn ouders, wat het extra bijzonder en superromantisch maakte.” Luke wilde het goed aanpakken en was dan ook voor vertrek bij Annes vader langs geweest om hem toestemming te vragen om met zijn dochter te trouwen.  

Open Toptrouwlocatie Route
Na zo’n magisch moment volgt natuurlijk het proces om de trouwdag nog meer bijzonder te maken. Ze begonnen met het zoeken naar de perfecte locatie. Hierbij dachten ze na over de sfeer van de locatie, het aantal gasten en dat ze niet te ver hoefden te reizen. “We kregen een boek van vrienden van Toptrouwlocaties met veel inspiratie”, legt Anne uit. Hierbij sprak Buitenplaats Sparrendaal hun heel erg aan. “Tijdens onze bezichtiging voelden we er heel veel sfeer bij”, zegt Luke. “Er zijn verschillende ruimtes die we allemaal voor verschillende doeleinden konden gebruiken. Dat verrassingseffect sprak ons heel erg aan.” “En”, vult Anne aan, “er was een lift wat superfijn was voor de ouderen, zodat ook zij alles konden meemaken, ongeacht in welke ruimte we iets zouden doen.” 

Naast alleen de locatie, heeft het bruidspaar ook online goed rondgekeken. “Ik hecht veel waarde aan reviews”, vertelt Luke. “Sparrendaal blonk hier echt in uit. Andere locaties hebben ook positieve recensies, maar Sparrendaal had er zoveel, wat voor mij wel de doorslag gaf.” In aanloop naar hun bruiloft zijn Anne en Luke nog een aantal keren langs geweest tijdens de Open toptrouwlocatie route om meer inspiratie op te doen en dingen door te spreken met hun ceremoniemeesters.  

trouwen in de herfst zorgt voor een intieme sfeer op jullie bruiloft en prachtige trouwfoto's
witte stoelen tijdens de ceremonie van jullie bruiloft kan je makkelijk aankleden met bloemen of andere decoratie
heerlijk om met mooi weer buiten de borrel te doen tijdens jullie bruiloft
Geef je eigen culinaire invulling aan jullie bruiloft
Buitenplaats Sparrendaal is een historische locatie op de utrechtse heuvelrug voor prachtige foto's

Vrijdag 30 september
En toen was het moment aangebroken, dé dag waarop Anne en Luke samen een nieuw hoofdstuk begonnen in hun liefdesverhaal. Het was een prachtige, nazomerse dag. “Ik maakte me klaar in ons eigen huis, waar Luke me ophaalde om samen naar de Buitenplaats te gaan”, begint Anne. “Ik was er helemaal klaar voor, maar door alle spanning was ik helemaal vergeten het boeket mee te nemen”, lacht Luke. “Gelukkig schoot onze ceremoniemeester meteen te hulp om de bloemen op te halen.” 

Voordat ze op de Buitenplaats aankwamen, hebben ze eerst foto’s gemaakt bij een nabijgelegen theekoepel, met dezelfde stijl als Buitenplaats Sparrendaal. Daarna hebben ze nog foto’s geschoten in de tuin van de Buitenplaats, gevolgd door een intieme lunch met beide ouders en de ceremoniemeesters. “We wilden rustig opstarten voordat alles zou beginnen”, vertelt Luke.  

Na de lunch zijn er nog foto’s gemaakt in de Heerenkamer en zag het bruidspaar vanaf boven hun gasten binnenkomen. Luke wilde graag alle ruimtes van het landhuis benutten en zo begon de ceremonie in de Gouden Kamer. Daarna volgde een borrel in de tuin. “Het is echt een sprookjesachtige locatie dus we hebben supermooie foto’s kunnen maken met onze vrienden en familie”, vertelt Anne. Er volgde felicitaties, cadeaus, speeches en veel gezelligheid. Er was ruimte gemaakt voor entertainment voor jong en oud: tafels met speelgoed waar de kinderen konden spelen en sjoelbakken voor de volwassenen. “De tijd vloog voorbij, waardoor het al snel tijd was voor het diner”, aldus Luke. 

Er waren een aantal ouderen en kinderen die al naar huis gingen, maar ook veel gasten namen plaats aan de ronde, perfect gedekte tafels. “Dit was één van mijn favoriete momenten van de hele dag”, zegt Anne. “Lekker lang tafelen met al je dierbaren om je heen en het moment koesteren.” “Het was ook even een besefmomentje dat iedereen heeft bijgedragen om deze dag zo geweldig mogelijk te maken”, vult Luke aan. “Ik wilde alleen met Anne trouwen omdat ik zoveel van haar houd, maar om te zien hoe andere mensen daarin meeleven is heel bijzonder.” En zo genoot het bruidspaar en de gasten van een shared diner als voorgerecht, gevolgd door kabeljauw of parelhoen. De ceremoniemeester had vooraf alle voorkeuren opgenomen en met de tafelindeling meegestuurd naar het keukenteam, waardoor alles perfect werd uitgeserveerd. “Het was heel chic dat het eten zo vanzelfsprekend werd gebracht en de wijn was heerlijk”, was een van complimenten die een gast die avond gaf.  

Met een goede bodem was het bijna tijd voor het feest. Het bruidspaar besloot zich even terug te trekken in de Heerenkamer en kwamen daarna terecht in een geweldig feest, waar iedereen vrolijk aan het dansen was. “Het was een echt dansfeest waar we op hadden gehoopt en we hebben ook veel complimenten gekregen van onze gasten over de heerlijke hapjes.” De avond werd afgesloten met een hamburger als late night snack en nadat ze het boeket hadden gegooid, keerde iedereen langzaam terug naar huis.  

“Het was een onvergetelijke dag op een prachtige locatie die precies de sfeer kon geven die wij zo graag wilden creëren. Het personeel heeft vooraf maar zeker ook op de dag zelf zoveel voor ons gedaan dus bedankt daarvoor”, aldus Anne. 

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Whatsapp