Arian & Valerie

Toen Valerie ten huwelijk werd gevraagd, wist ze meteen waar ze wilde trouwen: op Buitenplaats Amerongen. Valerie is namelijk weddingplanner en kent vele trouwlocaties. Daardoor wist ze als geen ander welke locatie het beste bij hen zou passen. “Wat we vooral mooi vinden aan Buitenplaats Amerongen is dat het zo’n grandeur heeft, maar toch ook modern is.” Daarbij hebben ze niet alleen gedacht aan wat zij mooi vinden, maar vonden ze het ook belangrijk dat hun gasten zich op hun gemak zouden voelen en een heerlijke dag zouden beleven.  

In mei waren Valerie en Arian acht jaar samen en daarom was de maand mei voor hen de perfecte tijd om te trouwen. Valerie heeft zelf hun lente bruiloft gepland. “Ik vond het heel leuk om het te organiseren”, vertelt ze. “Als weddingplanner leg je normaal gesproken opties voor aan het bruidspaar, maar nu kon ik heel gericht te werk gaan omdat ik al wist wat we wilden.”

En dat deed ze. Ze regelde een styliste en bedacht tot in detail hoe hun bruiloft eruit moest komen te zien. Van de uitnodigingen en de naamkaartjes tot aan de bloemen en de aankleding aan tafel, zodat alles een mooi geheel zou zijn. “Ik heb wel alle voorbereidingen gedaan, maar ik heb het eindresultaat bewust losgelaten, om écht verrast te worden op de dag zelf. En het eindresultaat was mooier dan we hadden kunnen dromen.”

Valerie en Arian vormen samen met hun vijf kinderen een samengesteld gezin. Voor hen beiden was het belangrijk om de kinderen overal bij te betrekken. Ze zijn vooraf met zijn allen naar de Buitenplaats geweest zodat de kinderen de locatie ook konden bewonderen en alvast beeld kregen van hoe de dag eruit zou komen te zien.  

De dag voor hun trouwen verbleef het gezin in een B&B vlakbij Buitenplaats Amerongen, zodat ze rustig aan konden doen. “Op de grote dag was de bovenverdieping het domein van Valerie en konden de kinderen en ik ons beneden klaarmaken”, vertelt Arian. “Daarna zijn we alvast naar de Buitenplaats gegaan, waar we Valerie hebben opgewacht voor de first look.” De kinderen gingen daarna lunchen terwijl het bruidspaar foto’s ging maken in de tuinen, wat prachtig was op deze warme, zonnige dag. 

Vervolgens was het tijd voor de ceremonie in het Koetshuis. “We hebben er bewust voor gekozen om binnen te trouwen. Dan heb je ook geen teleurstellingen als het weer tegenzit en kon ik uitpakken qua decoratie. Het was perfect”, vertelt Valerie. Van de ceremonie hebben ze dan ook het meest genoten. “Het is zo bijzonder om deze ervaring te delen met de mensen waar je om geeft. Samen de liefde vieren en ook hen écht onderdeel te laten zijn van de bruiloft.” En uit de vele verhalen kwam die bevestiging. “Het leek net alsof wij in jullie love-bubble werden gezogen”, vertelden vrienden. 

Nadat ze elkaar het ja-woord hadden gegeven en erop werd getoast tijdens de borrel, was het tijd voor een heerlijk 4-gangen diner, verzorgd door het keukenteam van Restaurant Bentinck. “We hebben super lekker gegeten en de communicatie was perfect”, legt Arian uit. “Na het voorproeven hadden we namelijk liever een andere gang. Dit was geen probleem en het werd super goed opgepakt door het personeel. 

Tijdens de gangen door gaf de fotograaf als tip om naar de dijk te gaan voor een paar unieke foto’s met Golden Hour. “Die belichting was zo mooi, ik kreeg het gevoel alsof we in Italië waren”, vertelt Valerie. Met prachtige plaatjes reden ze terug naar de Buitenplaats. 

Op het moment dat iedereen zich verplaatste naar het Koetshuis om daar feest te vieren, stond bij de uitgang van het Poortgebouw een muzikant die de gasten met zijn trommel voorging naar het Koetshuis. “Dit was een hele leuke verrassing. Zo kwam iedereen meteen in de sfeer voor een leuk feestje.”  

Na een bijzondere dag, heeft het gezin weer overnacht in de B&B en sliepen de daggasten in andere B&B’s in de buurt. De volgende dag werd onder het genot van een brunch op het terras van het Poortgebouw nagepraat. “Het is heel fijn om na zo’n intense dag terug te keren naar de locatie waar het allemaal is gebeurd en er met iedereen over na te praten”, vertelt het bruidspaar.  

Valerie: “Ik zou Buitenplaats Amerongen echt aanraden aan andere bruidsparen. Het is een prachtige locatie waar historie en een moderne stijl samenkomen. En er werken mensen die dankzij jarenlange ervaring snappen hoe het werkt en daardoor goed meedenken in de mogelijkheden. De service tijdens de dag was ook echt super goed. Heel fijn! Wij, en onze gasten, hebben de hele dag volop genoten!”

Fotografie: Jeroen Noordzij

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp