Buitenplaats Sparrendaal is een romantisch landhuis waar bruiloften en zakelijke evenementen plaatsvinden

Nadina & Bart

Eind augustus vond de bruiloft van Nadina en Bart plaats op Buitenplaats Sparrendaal. Voordat ze bij deze locatie terecht kwamen, had het bruidspaar op internet al aardig wat trouwlocaties bekeken. Hieruit hebben ze een shortlist gemaakt en zijn ze tijdens de Toptrouwlocatie route bij verschillende locaties gaan kijken. Buitenplaats Sparrendaal was voor hen de perfecte locatie: “We vonden het landhuis en het groen eromheen super mooi. Ook waren de dinermogelijkheden hier echt wat we voor ogen hadden. We wilden geen buffet maar een uitgebreid diner. De dinerruimte is mooi groot en licht. We hadden echt het wauw-effect en waren er snel over uit dat dit onze trouwlocatie ging worden.”

Nadina en Bart zijn in de zomer getrouwd, omdat ze graag buiten wilden trouwen. Helaas viel het weer tegen, dus vond de ceremonie toch binnen plaats. Dit was uiteindelijk geen probleem: “We wilden graag buiten trouwen, maar uiteindelijk vonden we het niet erg dat we binnen zijn getrouwd. De ruimte was prachtig en de grote ramen zorgen voor veel licht.” Ook wilde het stelt in de zomer trouwen zodat ze daarna makkelijk op huwelijksreis konden: “In verband met het coronavirus hebben we op de dag voor onze bruiloft pas besloten waar we heen gingen. We hebben met de auto een rondreis gemaakt door Zwitserland, Oostenrijk en Noord Italië. Het was heerlijk weer en hebben mooie wandelingen gemaakt door de natuur.”

Op de grote dag zat Nadina om acht uur ’s ochtends al bij de kapper voor haar make-up en kapsel. Om twaalf uur was het tijd voor ‘the first look’. Deze vond plaats in de parktuin van Buitenplaats Sparrendaal. Bart wachtte Nadina daar op met het bruidsboeket. Hierna volgde de fotoshoot. Nadina: “We hadden geluk want tijdens de first look en de fotoshoot scheen de zon, de rest van de dag regende het. We hebben hele mooie foto’s gemaakt in de parktuin. De hoge bomen en de berceau zorgden voor prachtige plaatjes.”

Na de shoot was er tijd om even te ontspannen en te lunchen. Om half 3 begon de ceremonie, voor Nadina het meest bijzondere moment van de dag: “Bart en ik hadden voor elkaar trouwbeloftes opgeschreven, deze hebben we tijdens de ceremonie aan elkaar verteld. Het is zo bijzonder om je gevoelens bloot te leggen en te delen met elkaar en met de gasten. Ook de speeches van onze ouders waren heel bijzonder. De hele ceremonie was heel emotioneel.”

Na de ceremonie deden Nadina en Bart samen een dans: “We zouden deze dans eigenlijk bij de opening van het feest doen. Omdat we al veel geoefend hadden, wilden we het alsnog graag doen. Dit voelde heel speciaal.” Daarna was het tijd voor de toast en taart. Om zes uur gingen we allemaal aan tafel en het heeft de hele avond geduurd: “Het eten was super lekker, we hebben erg lang kunnen genieten van de heerlijke gerechten met bijzonder lekkere wijnen. Het was ontzettend gezellig.”

In verband met het coronavirus, verliep de bruiloft wat anders dan hoe het in eerste instantie was gepland. Nadina en Bart hadden toch besloten om het niet te verplaatsen en ze hebben zeker geen spijt van deze keuze: “We hadden alles al gepland voor 29 augustus, van fotograaf tot de ceremoniemeester. We vonden het zonde om de hele dag te verplaatsen want voor ons was het trouwen zelf het belangrijkste. Ook hebben we ervoor gekozen om uitgebreider te dineren omdat een feest niet kon en daar hebben we echt van genoten. Uiteindelijk waren er 40 gasten, zij waren de hele dag aanwezig. Dit was eigenlijk wel heel fijn. Het was heel persoonlijk, we hebben iedereen uitgebreid kunnen spreken en iedereen kon speechen. Ook waren de ruimtes groot genoeg om makkelijk afstand te houden en konden er veel ramen open, dit gaf een veilig gevoel.”

Een bruiloft is magisch, romantisch en onvergetelijk. Daar zorgen wij bij Swijnenburg wel voor.
De bossen rondom Buitenplaats Sparrendaal zijn prachtig voor een rustige bruidsfoto
Geloftes uitspreken tijdens de ceremonie van jullie bruiloft is een uniek moment. Die herinnering moet zeker worden vastgelegd in jullie bruidsreportage
niet alleen geloftes aan elkaar zijn prachtig, maar ook de speeches die jullie gasten op de bruiloft spreken zijn bijzonder om mee te maken
Een prachtige jurk bij een prachtige vrouw. In een blog van Swijnenburg laten we je dé trends weten rondom bruidsjurken

Het organisatieproces met Buitenplaats Sparrendaal verliep heel goed. Door de maatregelen was het een lange tijd onduidelijk wat er mogelijk was en wat de regels zouden zijn. Nadina: “We hebben meerdere keren met elkaar gesproken over de maatregelen. Alles werd ons duidelijk uitgelegd en ze waren heel begripvol. Er werd goed met ons meegedacht en ook het last minute dingen regelen ging heel goed. We hadden vlak voor onze bruiloft nog een lange lijst met vragen opgestuurd, hier kregen we snel een begripvol antwoord op. Ook het personeel dat op onze bruiloft aan het werk was, was heel attent en behulpzaam. We zouden Buitenplaats Sparrendaal iedereen aanraden. Alle was top geregeld, er werd fijn meegedacht en het eten smaakte heerlijk.”

Fotografie: Roanna Fotografie

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Whatsapp