Swijnenburg opent najaar 2024 restaurant in voormalig Tivoli

Het nieuws mag eruit! In het najaar van 2024 opent Swijnenburg in het voormalig Tivolicomplex, aan de Oudegracht in Utrecht, een restaurant, wijn- en cocktaillounge en private dining locatie.

Het voormalige poppodium is al bijna tien jaar dicht, maar hier komt verandering in. Er komen verschillende concepten onder één dak, waarvan het restaurant en de lounge er een is. Het restaurant wordt laagdrempelig maar hoogwaardig. Een concept voor iedereen die van goed eten houdt en wil genieten van een ontspannen lunch, borrel of diner in een bijzondere setting. Het wordt gevestigd in de grote zaal waar het podium hernieuwd gebuikt zal worden voor cabaret, kleinkunst en akoestische muziek. Op de verdiepingen van het complex wordt een boetiekhotel gevestigd (46 kamers), waarvan de exploitant later bekend wordt gemaakt.

De komende tijd gaan Peter-Paul Swijnenburg en Lieke van Herpen met Utrechtse ondernemers in gesprek. ‘’We vinden het belangrijk dat het een restaurant wordt voor en door Utrecht. Het wordt een eerbetoon aan 700 jaar historie. Een duurzame invulling, helemaal van nu, waarbij de geschiedenis van het prachtige pand behouden blijft.”

”Deze week is de officiële start van de bouw en de voorbereidingen zijn in volle gang. We zijn gestart met het interieurontwerp dat wordt gemaakt door bureau King Kongs. We kunnen niet wachten om de deuren volgend najaar te openen! Tot die tijd houden we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen. ‘’ aldus Peter-Paul.

Voor vragen, suggesties of samenwerkingen kunt u contact opnemen met Peter-Paul via peter-paul@swijnenburg.com

Foto’s: Gemeente Utrecht, Vocus Architecten (restauratie architect), Stadswaarde BV (projectontwikkelaar), De Bonth Van Hulten (aannemer), Swijnenburg Hospitality Group (exploitant horeca)

Whatsapp