Breaking habits

Een van onze vele terugkerende opdrachtgevers is Ties van Dijk. Met zijn trainingsbureau Breaking Habits organiseert hij 4 à 5 keer per jaar trainingen bij Swijnenburg; nu eens op Buitenplaats Amerongen, dan weer op Buitenplaats Sparrendaal. Een van de belangrijkste redenen voor Van Dijk om telkens terug te komen naar onze locaties, is de uitstraling: “De locaties stralen luxe en hospitality uit en dat is voor ons event heel belangrijk.”

Ties van Dijk is geen onbekende op Buitenplaats Amerongen; in zijn studententijd werkte hij er al in de bediening tijdens grote evenementen. Nu organiseert hij er trainingsevenementen voor grote, zakelijke klanten. Zij komen met een groep van 30 à 60 werknemers naar onze locaties, bijvoorbeeld voor een gastvrijheidsdiner. Daarbij gaan de medewerkers zelf aan de slag in de bediening rondom het diner. Van Dijk: “Dat weten de medewerkers van tevoren niet, het is een onderdeel van de training”.

Van Dijk is erg te spreken over de flexibiliteit die Swijnenburg biedt: “Er zijn bijvoorbeeld weinig locaties waar dit kan; dat je je eigen personeel kunt inzetten.” De ondersteuning van de medewerkers van Swijnenburg ervaart Van Dijk elke keer als zeer prettig: “De mensen zijn gastvrij, persoonlijk en accuraat. Niet alleen de managers, maar ook het personeel in de bediening.”

Wat betreft onze locaties is het soms moeilijk kiezen voor Van Dijk en zijn opdrachtgevers: “Vanwege de bereikbaarheid kiezen opdrachtgevers graag voor Buitenplaats Sparrendaal. Het is een iets kleinere locatie, die modern is ingericht en waar je alles voor jezelf hebt. Buitenplaats Amerongen wordt vaak gekozen omdat je er allerlei sferen kunt creëren, en met gezelschappen van allerlei groottes goed terecht kunt.”

In de aanloop naar een event spreekt Van Dijk de dag altijd nog even door met een van onze managers. “We kiezen meestal voor een 3-gangendiner, soms voor een lunch. En vaak houden we ook een wijnproeverij.”

Door de vele ervaringen die Van Dijk met zijn trainingsbureau bij Swijnenburg heeft gehad, is hij voor onze medewerkers een waardevolle sparringpartner. “We hebben het bijvoorbeeld wel eens over de maaltijden gehad. Dan vonden wij de kwaliteit van het eten goed, maar dachten we dat het nog net een tandje beter kon. Daar kunnen ze hier wel iets mee.”

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

NVZ

Op zoek naar een mooie locatie die goed bereikbaar is en waar mensen zich prettig voelen, kwam Barbara Niemans terecht bij Buitenplaats Sparrendaal. Hier organiseerde zij in mei de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Zuidvruchten Vereniging. “We zijn al eens bij Buitenplaats Amerongen geweest voor onze nieuwjaarsreceptie en onze jaarvergadering en dat was goed bevallen. Toen ben ik bij Sparrendaal, net als Buitenplaats Amerongen onderdeel van Swijnenburg, gaan kijken en was ik ook meteen erg enthousiast. De sfeer is fantastisch. In januari hebben we hier onze nieuwjaarsreceptie gehouden en nu ook onze ledenvergadering. ”

Voor de ledenvergadering van de NZV had Niemans een locatie nodig met verschillende ruimtes; geschikt voor verschillende groepsgroottes. Een lunch met het bestuur voor 9 personen, een vergadering voor circa 80 personen en een diner voor 50; voor al deze groepsgroottes heeft Buitenplaats Sparrendaal de juiste ruimtes in huis. Niemans: “We hebben onze leden beneden ontvangen in de Salon en de vergadering vond boven plaats, in de Raadzaal. Voor de borrel weken we weer uit naar beneden. Het was mooi weer en door de openslaande deuren konden mensen ook even naar buiten lopen.”

Niemans is erg enthousiast over haar ervaring bij Swijnenburg. “Het begon al bij de ontvangst: we kregen koffie en heerlijke petit-fours, duidelijk van een goede bakker. De zaal was precies zo ingericht als we hadden afgesproken. Ik werd vooraf al even door de manager van de dag geholpen om mijn laptop aan te sluiten en alles te testen. Het is erg fijn om iemand te hebben die met je meedenkt. Daaraan herken je een goede organisatie: de medewerkers zijn er voor je en ondersteunen je volledig. Ik ben zelf de hele dag in de watten gelegd.”

Na de ontvangst begaven de aanwezigen zich naar de Raadzaal voor de vergadering. “Het was een warme dag, maar doordat alle luiken boven tijdig dicht waren gedaan was die ruimte niet té warm geworden, dat was erg prettig.” Na de borrel op de bel-etage, die vanwege het mooie weer deels binnen en deels buiten werd genuttigd, nam het gezelschap opnieuw boven plaats. Ditmaal voor een 3-gangendiner met bijpassende wijnen. Niemans: “Het diner was goed geslaagd. Het was allemaal heel smakelijk en mooi opgemaakt.”

Niemans en de leden van de Nederlandse Zuidvruchten Vereniging zouden oorspronkelijk tot 21.00 uur op Buitenplaats Sparrendaal blijven. Zoals dat vaak gaat, bleven de gasten echter langer zitten vanwege de goede sfeer. “De koffie met bonbons hebben we toen beneden geserveerd, dat was een fijne manier om mensen op de been te krijgen. Ze serveren hier trouwens uitstekende koffie, ook daar herken je een goede organisatie aan.”

Een uitermate positieve ervaring op Buitenplaats Sparrendaal dus, voor Barbara Niemans: “Het is alleen maar een positief verhaal. De service van Swijnenburg is vanaf dag 1 heel goed en alles was werkelijk tot in de puntjes geregeld. Dat verwacht je ook wel, want deze locatie straalt dat ook echt uit.”

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Swijnenburg biedt haar locaties naast alleen bruiloften ook aan voor zakelijke evenementen zoals vergaderingen, congressen of andere partijen.

The Decision Group

In april 2019 was Buitenplaats Amerongen voor twee dagen het terrein van het Value-Based Health Care Center Europe. Zo’n 150 gasten, uit binnen- en buitenland, deelden kennis en ervaringen, bespraken de laatste trends, volgden werksessies en pitches en deelden prijzen uit op het gebied van innovatieve, waardegedreven gezondheidszorg.

Mirte van Holsteijn, manager bij het platform Value-Based Health Care Center Europe, blikt terug op twee succesvolle dagen: “Het is een event waarbij onder meer artsen, bestuurders en managers in de zorg inspirerende initiatieven bespreken waarbij ze betrokken zijn, of waarin ze geïnteresseerd zijn. Ongeveer de helft van de gasten komt uit het buitenland: Australië, Colombia, Italië, Denemarken… Zeker de internationale gasten waren erg te spreken over Buitenplaats Amerongen. Het is precies wat ze hopen te vinden in Nederland: het platteland, maar met allure.”

De gasten werden, in wisselend grotere en kleinere gezelschappen, ontvangen voor meerdere sessies. Holsteijn: “Eigenlijk zijn het vier events in twee dagen. Er was bijvoorbeeld een feestelijke prijsuitreiking, de VBHC Prize, voor een groot publiek, maar er was ook een intieme werksessies voor zorgbestuurders, open masterclasses en een VBHC Dragon’s Event; waarbij startende, veelbelovende initiatieven konden pitchen aan VBHC experts.” Tussen de onderdelen door zorgden onze medewerkers voor de inwendige mens met lunches, borrels en diners.

Swijnenburg biedt haar locaties naast alleen bruiloften ook aan voor zakelijke evenementen zoals vergaderingen, congressen of andere partijen.
Deze oprijlaan is gelegd met kiezelstenen voor een vorstelijk gevoel vanaf moment één. Wanneer je door de poort een entree maakt op het terrein van Buitenplaats Amerongen, loop je over de oprijlaan door naar Restaurant Bentinck, Kasteel Amerongen of het Koetshuis
De locaties van Swijnenburg lenen zich naast bruiloften ook voor het houden van zakelijke bijeenkomsten, zoals een personeelsfeest of een vergadering.
Het Koetshuis is één van de gebouwen van buitenplaats Amerongen, waar je een groot feest kunt organiseren, of een vergadering kan houden, met uitzicht over het prachtige landgoed op de Utrechtse Heuvelrug
Bij Swijnenburg pakken het organiseren van een evenement net even iets anders aan. Hier willen wij iedereen ontzorgen en even vorstelijk laten voelen, al is het maar een vergadering. Op onze grote landgoederen kan in de pauze even een frisse lucht gehaald worden; wat anders zal bevallen dan een rondje door de randstad

Een groot en divers evenement dus, waarbij achter de schermen heel wat komt kijken. Holsteijn: “Het is een veeleisend event, dat veel flexibiliteit van het personeel vraagt. We waren op zoek naar een mooie locatie, maar nog belangrijker voor ons was het vertrouwen in de medewerkers. Vanaf het begin werkten wij samen met Lieke. Ze is erg professioneel, wekt vertrouwen en denkt goed mee. We hebben trouwens met veel plezier met iedereen samengewerkt. Toen tijdens het evenement bleek dat er iets niet helemaal goed afgestemd was rond de lunch, werd er snel en professioneel geschakeld.”

De verschillende programmaonderdelen vonden verspreid over de verschillende ruimtes van Buitenplaats Amerongen plaats. Dankzij het mooie weer konden de gasten optimaal van de Buitenplaats genieten. “Iedereen was veel buiten. Het landgoed heeft een mooie uitstraling en het is heel goed onderhouden. De sfeer is feestelijk. Klassiek, maar modern ingericht. Het heeft statuur en het is ontspannen fris”, aldus Holsteijn.

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

TUI Nederland

Een karakteristieke locatie, centraal gelegen in het land, met meerdere ruimtes voor plenaire sessies. Dat is Buitenplaats Amerongen, de perfecte locatie voor uw zakelijke evenement.

Zo kwam ook TUI Nederland, met collega’s uit heel het land, samen op de prachtige buitenplaats tijdens een driedaags evenement afgelopen oktober. Voor hun kick-off evenement, ter gelegenheid van het nieuwe boekjaar, waren zij op zoek naar een locatie die voldeed aan de praktische zaken zoals de ligging en bereikbaarheid. Maar daarnaast vonden ze één ander ding ook erg belangrijk: een bijzondere locatie. Mandy Groen in ’t Wout, Retail Project & Event specialist bij TUI Nederland, vertelt: “De combinatie tussen de binnen en buitengelegenheden maken Buitenplaats Amerongen een open, inspirerende en frisse omgeving. Dat is waar wij naar op zoek waren.”

Het kick-off evenement werd georganiseerd voor de Retail afdeling van TUI en had als doel om terug te kijken op het afgelopen jaar en tegelijkertijd vooruit te kijken naar aankomend boekjaar. De bezoekers, die verdeeld waren in een ochtend- en middag groep, hadden verschillende break-out sessies en overlapten tijdens een plenaire sessie van de Head of Retail. “Het thema liefde, dat goed aansluit op de romantische locatie, werd doorgevoerd in bijvoorbeeld de break-outsessie waar de bezoekers op speeddate gingen met collega’s van andere afdelingen,” aldus Mandy. Daarnaast werd er tijdens de pauzes veel ruimte geboden aan collega’s om elkaar weer te spreken.

“Terugkijkend op het evenement vinden wij dat het meer dan geslaagd is. Het was allemaal goed georganiseerd, wat natuurlijk erg fijn is. Daarnaast hadden we ook prachtig weer. Dit maakt een evenement natuurlijk niet per definitie goed, maar op deze locatie was het wel extra fijn.” TUI kijkt met energie terug op het driedaagse evenement en heeft ook vanuit hun medewerkers veel positieve reacties mogen ontvangen.

Het organiseren van een zakelijk evenement bij Swijnenburg verloopt soepel, vertelt Mandy. “Wij vonden de samenwerking goed verlopen en het was fijn dat er last minute nog geschakeld kon worden. Ook zagen we een aantal keer dezelfde gezichten wat wij als prettig hebben ervaren, zij wisten daardoor nóg beter wat onze wensen waren.”

Dit was de eerste keer voor TUI dat zij een kick-off organiseerden in deze vorm. Dat maakte het natuurlijk extra spannend. “We hebben dit evenement als erg positief ervaren en zijn dan ook zeker van plan om het in de toekomst in deze vorm voort te zetten. We zouden Swijnenburg zeker aanraden voor een zakelijk evenement,” aldus Mandy.

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Het Koetshuis is het grootste pand op Buitenplaats Amerongen om jullie gezelschap te verwelkomen.

Cisco

Op beide locaties van Swijnenburg – Meet & Celebrate is het goed toeven voor bedrijven en hun zakenrelaties. Dat weet Annemiek Nijland van Cisco Systems als geen ander: “Onze ervaringen zijn heel positief. We komen er al jaren. We hebben diverse evenementen gehad op Buitenplaats Amerongen en tot dusver 1 event op Buitenplaats Sparrendaal.”

De centrale ligging en de bijzondere uitstraling van de historische panden zijn belangrijke redenen om te kiezen voor een bijeenkomst op één van de locaties van Swijnenburg. Een andere reden voor Nijland om telkens weer terug te komen is het team: “Het is een heel professionele organisatie. In de aanloop naar een event is de communicatie goed en snel. Er wordt altijd meegedacht en last minute zaken worden goed opgepakt.”

De organisatoren worden dus goed ontzorgd, terwijl de koks zich bezighouden met de inwendige mens. Nijland: “We weten dat onze relaties de catering ook erg kunnen waarderen.”

De events van Cisco vinden normaal gesproken in de middag plaats. Gasten worden ontvangen met koffie en thee, waarna de eerste sessie voor alle aanwezigen begint. Deze sessie wordt meestal gehouden voor een gezelschap van circa 120 personen en vindt dan plaats in het Koetshuis van Buitenplaats Amerongen.

In het Koetshuis vindt het zakelijke evenement van Sisco Systems plaats. Er worden verschillende sessies en workshops gehouden, waarna ze in de pauze kunnen genieten van culinaire gerechten met uitzicht over Buitenplaats Amerongen
Bij het organiseren van een evenement, bieden we naast de locatie ook catering aan, waarbij culinaire gerechten van hoge kwaliteit worden geserveerd.
Sisco heeft al eerder een zakelijk evenement georganiseerd op een van onze locaties, toen der tijd Buitenplaats Sparrendaal. Nu mogen we het bedrijf opnieuw verwelkomen, ditmaal op buitenplaats Amerongen.
Het Koetshuis is het grootste pand op Buitenplaats Amerongen om jullie gezelschap te verwelkomen.
Tussen de vergaderingen door, kan je tijdens jullie zakelijk evenement op buitenplaats Amerongen heerlijk genieten van een wandeling over het landgoed van de buitenplaats om echt even tot rust te komen.

In de pauze tussen de presentaties worden de aanwezigen getrakteerd op koffie, thee en petitfours. Na afloop van de tweede sessie sluit Cisco de dag af met een luxe borrel met warme en koude hapjes.

Niet alleen het Koetshuis op Buitenplaats Amerongen; ook Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen was al eens het toneel van een event van Cisco. “Dat is natuurlijk een mooi historisch pand. Wat ik erg leuk vond is dat we daar toen een rondleiding hebben laten organiseren voor onze gasten. Dat was erg leuk en werd heel goed ontvangen.”

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Contact ons op WhatsApp!