Breaking habits

Een van onze vele terugkerende opdrachtgevers is Ties van Dijk. Met zijn trainingsbureau Breaking Habits organiseert hij 4 à 5 keer per jaar trainingen bij Swijnenburg; nu eens op Buitenplaats Amerongen, dan weer op Buitenplaats Sparrendaal. Een van de belangrijkste redenen voor Van Dijk om telkens terug te komen naar onze locaties, is de uitstraling: “De locaties stralen luxe en hospitality uit en dat is voor ons event heel belangrijk.”

Ties van Dijk is geen onbekende op Buitenplaats Amerongen; in zijn studententijd werkte hij er al in de bediening tijdens grote evenementen. Nu organiseert hij er trainingsevenementen voor grote, zakelijke klanten. Zij komen met een groep van 30 à 60 werknemers naar onze locaties, bijvoorbeeld voor een gastvrijheidsdiner. Daarbij gaan de medewerkers zelf aan de slag in de bediening rondom het diner. Van Dijk: “Dat weten de medewerkers van tevoren niet, het is een onderdeel van de training”.

Van Dijk is erg te spreken over de flexibiliteit die Swijnenburg biedt: “Er zijn bijvoorbeeld weinig locaties waar dit kan; dat je je eigen personeel kunt inzetten.” De ondersteuning van de medewerkers van Swijnenburg ervaart Van Dijk elke keer als zeer prettig: “De mensen zijn gastvrij, persoonlijk en accuraat. Niet alleen de managers, maar ook het personeel in de bediening.”

Wat betreft onze locaties is het soms moeilijk kiezen voor Van Dijk en zijn opdrachtgevers: “Vanwege de bereikbaarheid kiezen opdrachtgevers graag voor Buitenplaats Sparrendaal. Het is een iets kleinere locatie, die modern is ingericht en waar je alles voor jezelf hebt. Buitenplaats Amerongen wordt vaak gekozen omdat je er allerlei sferen kunt creëren, en met gezelschappen van allerlei groottes goed terecht kunt.”

In de aanloop naar een event spreekt Van Dijk de dag altijd nog even door met een van onze managers. “We kiezen meestal voor een 3-gangendiner, soms voor een lunch. En vaak houden we ook een wijnproeverij.”

Door de vele ervaringen die Van Dijk met zijn trainingsbureau bij Swijnenburg heeft gehad, is hij voor onze medewerkers een waardevolle sparringpartner. “We hebben het bijvoorbeeld wel eens over de maaltijden gehad. Dan vonden wij de kwaliteit van het eten goed, maar dachten we dat het nog net een tandje beter kon. Daar kunnen ze hier wel iets mee.”

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

NVZ

Op zoek naar een mooie locatie die goed bereikbaar is en waar mensen zich prettig voelen, kwam Barbara Niemans terecht bij Buitenplaats Sparrendaal. Hier organiseerde zij in mei de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Zuidvruchten Vereniging. “We zijn al eens bij Buitenplaats Amerongen geweest voor onze nieuwjaarsreceptie en onze jaarvergadering en dat was goed bevallen. Toen ben ik bij Sparrendaal, net als Buitenplaats Amerongen onderdeel van Swijnenburg, gaan kijken en was ik ook meteen erg enthousiast. De sfeer is fantastisch. In januari hebben we hier onze nieuwjaarsreceptie gehouden en nu ook onze ledenvergadering. ”

Voor de ledenvergadering van de NZV had Niemans een locatie nodig met verschillende ruimtes; geschikt voor verschillende groepsgroottes. Een lunch met het bestuur voor 9 personen, een vergadering voor circa 80 personen en een diner voor 50; voor al deze groepsgroottes heeft Buitenplaats Sparrendaal de juiste ruimtes in huis. Niemans: “We hebben onze leden beneden ontvangen in de Salon en de vergadering vond boven plaats, in de Raadzaal. Voor de borrel weken we weer uit naar beneden. Het was mooi weer en door de openslaande deuren konden mensen ook even naar buiten lopen.”

Niemans is erg enthousiast over haar ervaring bij Swijnenburg. “Het begon al bij de ontvangst: we kregen koffie en heerlijke petit-fours, duidelijk van een goede bakker. De zaal was precies zo ingericht als we hadden afgesproken. Ik werd vooraf al even door de manager van de dag geholpen om mijn laptop aan te sluiten en alles te testen. Het is erg fijn om iemand te hebben die met je meedenkt. Daaraan herken je een goede organisatie: de medewerkers zijn er voor je en ondersteunen je volledig. Ik ben zelf de hele dag in de watten gelegd.”

Na de ontvangst begaven de aanwezigen zich naar de Raadzaal voor de vergadering. “Het was een warme dag, maar doordat alle luiken boven tijdig dicht waren gedaan was die ruimte niet té warm geworden, dat was erg prettig.” Na de borrel op de bel-etage, die vanwege het mooie weer deels binnen en deels buiten werd genuttigd, nam het gezelschap opnieuw boven plaats. Ditmaal voor een 3-gangendiner met bijpassende wijnen. Niemans: “Het diner was goed geslaagd. Het was allemaal heel smakelijk en mooi opgemaakt.”

Niemans en de leden van de Nederlandse Zuidvruchten Vereniging zouden oorspronkelijk tot 21.00 uur op Buitenplaats Sparrendaal blijven. Zoals dat vaak gaat, bleven de gasten echter langer zitten vanwege de goede sfeer. “De koffie met bonbons hebben we toen beneden geserveerd, dat was een fijne manier om mensen op de been te krijgen. Ze serveren hier trouwens uitstekende koffie, ook daar herken je een goede organisatie aan.”

Een uitermate positieve ervaring op Buitenplaats Sparrendaal dus, voor Barbara Niemans: “Het is alleen maar een positief verhaal. De service van Swijnenburg is vanaf dag 1 heel goed en alles was werkelijk tot in de puntjes geregeld. Dat verwacht je ook wel, want deze locatie straalt dat ook echt uit.”

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Swijnenburg biedt haar locaties naast alleen bruiloften ook aan voor zakelijke evenementen zoals vergaderingen, congressen of andere partijen.

The Decision Group

In april 2019 was Buitenplaats Amerongen voor twee dagen het terrein van het Value-Based Health Care Center Europe. Zo’n 150 gasten, uit binnen- en buitenland, deelden kennis en ervaringen, bespraken de laatste trends, volgden werksessies en pitches en deelden prijzen uit op het gebied van innovatieve, waardegedreven gezondheidszorg.

Mirte van Holsteijn, manager bij het platform Value-Based Health Care Center Europe, blikt terug op twee succesvolle dagen: “Het is een event waarbij onder meer artsen, bestuurders en managers in de zorg inspirerende initiatieven bespreken waarbij ze betrokken zijn, of waarin ze geïnteresseerd zijn. Ongeveer de helft van de gasten komt uit het buitenland: Australië, Colombia, Italië, Denemarken… Zeker de internationale gasten waren erg te spreken over Buitenplaats Amerongen. Het is precies wat ze hopen te vinden in Nederland: het platteland, maar met allure.”

De gasten werden, in wisselend grotere en kleinere gezelschappen, ontvangen voor meerdere sessies. Holsteijn: “Eigenlijk zijn het vier events in twee dagen. Er was bijvoorbeeld een feestelijke prijsuitreiking, de VBHC Prize, voor een groot publiek, maar er was ook een intieme werksessies voor zorgbestuurders, open masterclasses en een VBHC Dragon’s Event; waarbij startende, veelbelovende initiatieven konden pitchen aan VBHC experts.” Tussen de onderdelen door zorgden onze medewerkers voor de inwendige mens met lunches, borrels en diners.

Swijnenburg biedt haar locaties naast alleen bruiloften ook aan voor zakelijke evenementen zoals vergaderingen, congressen of andere partijen.
Deze oprijlaan is gelegd met kiezelstenen voor een vorstelijk gevoel vanaf moment één. Wanneer je door de poort een entree maakt op het terrein van Buitenplaats Amerongen, loop je over de oprijlaan door naar Restaurant Bentinck, Kasteel Amerongen of het Koetshuis
De locaties van Swijnenburg lenen zich naast bruiloften ook voor het houden van zakelijke bijeenkomsten, zoals een personeelsfeest of een vergadering.
Het Koetshuis is één van de gebouwen van buitenplaats Amerongen, waar je een groot feest kunt organiseren, of een vergadering kan houden, met uitzicht over het prachtige landgoed op de Utrechtse Heuvelrug
Bij Swijnenburg pakken het organiseren van een evenement net even iets anders aan. Hier willen wij iedereen ontzorgen en even vorstelijk laten voelen, al is het maar een vergadering. Op onze grote landgoederen kan in de pauze even een frisse lucht gehaald worden; wat anders zal bevallen dan een rondje door de randstad

Een groot en divers evenement dus, waarbij achter de schermen heel wat komt kijken. Holsteijn: “Het is een veeleisend event, dat veel flexibiliteit van het personeel vraagt. We waren op zoek naar een mooie locatie, maar nog belangrijker voor ons was het vertrouwen in de medewerkers. Vanaf het begin werkten wij samen met Lieke. Ze is erg professioneel, wekt vertrouwen en denkt goed mee. We hebben trouwens met veel plezier met iedereen samengewerkt. Toen tijdens het evenement bleek dat er iets niet helemaal goed afgestemd was rond de lunch, werd er snel en professioneel geschakeld.”

De verschillende programmaonderdelen vonden verspreid over de verschillende ruimtes van Buitenplaats Amerongen plaats. Dankzij het mooie weer konden de gasten optimaal van de Buitenplaats genieten. “Iedereen was veel buiten. Het landgoed heeft een mooie uitstraling en het is heel goed onderhouden. De sfeer is feestelijk. Klassiek, maar modern ingericht. Het heeft statuur en het is ontspannen fris”, aldus Holsteijn.

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

zakelijk bedrijfsfeest Leeuwendaal Buitenplaats Sparrendaal

Leeuwendaal

Leeuwendaal, HR-advies bureau was op zoek naar een mooie locatie voor het Nieuwjaarsfeest. Door het coronavirus was het twee jaar lang niet mogelijk geweest om een feest te organiseren. Dus het was tijd voor een nieuwjaarsfeest met gala thema!

“Voor onze nieuwjaarsfeesten zoeken wij altijd naar een bijzondere locatie. En voor deze editie mocht dit echt wel een locatie zijn met grandeur. En ja, dan kom je al snel uit op de locaties van Swijnenburg”, aldus Irina, senior-adviseur binnen Leeuwendaal. Toen zij Buitenplaats Sparrendaal op het oog hadden keken zij of de praktische zaken ook matchen met hun wensen en dit was het geval. “De locatie is centraal gelegen en heeft een goede bereikbaarheid, zowel met auto als het openbaar vervoer. De medewerkers van Leeuwendaal werken en wonen door heel Nederland en dan is een locatie in Midden-Nederland wel praktisch.” Daarnaast hadden ze de locatie exclusief voor zichzelf en zorgden de verschillende ruimtes ervoor dat het, ondanks dat het een grote locatie is, wel knus aanvoelde.

Irina en Eva, die samen met 4 anderen het feest georganiseerd hebben, zijn vervolgens op locatiebezoek gekomen. “Toen wij aankwamen rijden vonden we de locatie gelijk al prachtig.” En als de invulling van het evenement, zoals zij het van tevoren bedacht hadden, mogelijk was dan waren ze verkocht. “Wij wilden lekker eten en een feest graag combineren op één locatie en dit was mogelijk bij Buitenplaats Sparrendaal.”

Op de dag zelf begonnen zijn met het ontvangst van prachtige steltlopers en een borrel op de bel-etage, waarnaar de gasten vervolgens naar boven werden begeleid om in de Raadzaal te dineren, terwijl een pianist muziek speelde. Vervolgens hebben ze de avond voortgezet met een feest in de Grote Salon en de Bar.

“Wij houden er van om projecten en events goed te regelen”, aldus Irina. Daarom was het fijn dat ze tijdens de dag zelf alles konden overlaten aan het personeel van Swijnenburg en zelf konden genieten. Leeuwendaal koos ervoor om het entertainment en de aankleding zelf te regelen, maar de bloemen besloten zij te laten doen door de vaste bloemist van Swijnenburg, De Stijl. “Het was heel fijn om samen te werken met een vaste partner van Swijnenburg, ze hadden aan één woord genoeg en wisten precies wat ze moesten doen en met wie ze moesten schakelen.”

Ook over het personeel van Swijnenburg is Irina erg te spreken. “Ik kon van tevoren makkelijk schakelen met Anne Maartje, dat was erg fijn. En ook tijdens de dag zelf ontnam partymanager Roelof ons alle zorgen. Er waren een aantal dieetwensen en Roelof heeft dit, samen met het andere personeel, super goed opgepakt.” De gasten met speciale wensen werden bij naam aangesproken, zodat er niet mis kon gaan met de dieetwensen. Hierdoor voelde iedereen zich erg welkom en comfortabel.

“Na afloop van onze geslaagde dag hebben wij vanuit de organisatie veel positieve reacties gehad.” Als er aan Irina gevraagd wordt of zij nog eens terug zou komen op Buitenplaats Sparrendaal stelt zij: “Voor de service en de ervaring zeker! Toch willen wij elk jaar weer met een verrassing en dus een nieuwe locatie komen. Wel zou ik het écht iedereen aanraden om een feest bij Swijnenburg te geven.”

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

TUI Nederland

Een karakteristieke locatie, centraal gelegen in het land, met meerdere ruimtes voor plenaire sessies. Dat is Buitenplaats Amerongen, de perfecte locatie voor uw zakelijke evenement.

Zo kwam ook TUI Nederland, met collega’s uit heel het land, samen op de prachtige buitenplaats tijdens een driedaags evenement afgelopen oktober. Voor hun kick-off evenement, ter gelegenheid van het nieuwe boekjaar, waren zij op zoek naar een locatie die voldeed aan de praktische zaken zoals de ligging en bereikbaarheid. Maar daarnaast vonden ze één ander ding ook erg belangrijk: een bijzondere locatie. Mandy Groen in ’t Wout, Retail Project & Event specialist bij TUI Nederland, vertelt: “De combinatie tussen de binnen en buitengelegenheden maken Buitenplaats Amerongen een open, inspirerende en frisse omgeving. Dat is waar wij naar op zoek waren.”

Het kick-off evenement werd georganiseerd voor de Retail afdeling van TUI en had als doel om terug te kijken op het afgelopen jaar en tegelijkertijd vooruit te kijken naar aankomend boekjaar. De bezoekers, die verdeeld waren in een ochtend- en middag groep, hadden verschillende break-out sessies en overlapten tijdens een plenaire sessie van de Head of Retail. “Het thema liefde, dat goed aansluit op de romantische locatie, werd doorgevoerd in bijvoorbeeld de break-outsessie waar de bezoekers op speeddate gingen met collega’s van andere afdelingen,” aldus Mandy. Daarnaast werd er tijdens de pauzes veel ruimte geboden aan collega’s om elkaar weer te spreken.

“Terugkijkend op het evenement vinden wij dat het meer dan geslaagd is. Het was allemaal goed georganiseerd, wat natuurlijk erg fijn is. Daarnaast hadden we ook prachtig weer. Dit maakt een evenement natuurlijk niet per definitie goed, maar op deze locatie was het wel extra fijn.” TUI kijkt met energie terug op het driedaagse evenement en heeft ook vanuit hun medewerkers veel positieve reacties mogen ontvangen.

Het organiseren van een zakelijk evenement bij Swijnenburg verloopt soepel, vertelt Mandy. “Wij vonden de samenwerking goed verlopen en het was fijn dat er last minute nog geschakeld kon worden. Ook zagen we een aantal keer dezelfde gezichten wat wij als prettig hebben ervaren, zij wisten daardoor nóg beter wat onze wensen waren.”

Dit was de eerste keer voor TUI dat zij een kick-off organiseerden in deze vorm. Dat maakte het natuurlijk extra spannend. “We hebben dit evenement als erg positief ervaren en zijn dan ook zeker van plan om het in de toekomst in deze vorm voort te zetten. We zouden Swijnenburg zeker aanraden voor een zakelijk evenement,” aldus Mandy.

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp