Hoeveel kost een trouwfeest?

Jullie hebben elkaar gevonden en zijn de perfect match! Het trouwfeest kan worden gepland. Weten jullie al helemaal hoe jullie dag eruit moeten komen te zien of hebben jullie nog geen idee? En wat is het budget? Want een van de eerste dingen die jullie waarschijnlijk doen voor jullie beginnen met het plannen van de bruiloft is het bepalen van het budget. Maar wat kost een trouwfeest eigenlijk?

Trouwen op een prachtige locatie met al jullie vrienden en familie is natuurlijk niet gratis. Maar wat kost het om te trouwen? Dit hebben jullie voornamelijk zelf in de hand. Je kunt een bruiloft namelijk zo duur maken als je wilt. Er zijn wel een aantal grote kostenposten die veel invloed hebben op jullie budget namelijk de hoeveelheid gasten, de trouwjurk, de ringen en de trouwlocatie die jullie kiezen.

Waar gaat jullie trouwbudget heen?

Houden jullie van lekker lang tafelen en uitgebreid eten? Dan wil je waarschijnlijk mooi gedekte tafels en een heerlijk gangen-diner met bijpassende wijnen. Draait het voor jullie vooral om het feest? Dan moet het een trouwfeest worden om nooit te vergeten. Een goede dj, een dansvloer en misschien wel een live band. Bepaal samen wat jullie belangrijk vinden en kies aan de hand daarvan waar jullie budget heen gaat. Bespaar vooral niet op wat jullie allebei belangrijk vinden, maar kies voor een ander onderdeel van de bruiloft voor een voordeligere optie. Kies bijvoorbeeld voor een zelfgemaakte bruidstaart in plaats van een taart van de bakker.

De kosten op een rij

Iedere bruiloft is uniek omdat iedereen het trouwfeest anders invult, maar natuurlijk zijn er wel een aantal kosten die we voor jullie op een rij kunnen zetten. Dit zijn de gemiddelden kosten. Een bruidsjurk kost tussen de € 1500 en € 2500, een trouwpak kost € 1000, trouwringen kosten rond de € 1500, de fotograaf kost ongeveer € 1500 en een dj € 700. Een compleet trouwfeest kost gemiddeld  € 15.000 euro.

Besparen?

Hebben jullie een prachtige trouwlocatie gevonden, de droomjurk uitgezocht, contact met een goede fotograaf en mooie trouwringen op het oog, maar valt dit alles bij elkaar toch hoger uit dan jullie budget toereikt? Bekijk dat waar je op kunt besparen. Kiezen jullie ervoor om alles op één locatie te doen? Huur dan bijvoorbeeld geen trouwauto. En kijk ook nog eens goed naar de gastenlijst want het aantal gasten is van grote invloed op de kosten. Hebben jullie nog geen concrete datum? Trouwen op een doordeweekse dag is voordeliger en ook trouwen in de winter kan jullie aardig schelen in het budget.

Trouwen bij Swijnenburg?

Bij Swijnenburg vieren jullie je trouwdag op een fantastische locatie. En helemaal zoals jullie het willen en dus ook voor elk budget. Meer weten over onze mogelijkheden en prijzen? Neem gerust contact met ons op en we vertellen jullie er alles over. Natuurlijk verwelkomen wij jullie ook graag voor een locatiebezoek.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp