Zeven praktische tips voor het geven van een bedrijfstraining

Zijn er veranderingen in uw bedrijf, wilt u uw bedrijf en medewerkers vooruit helpen of meer met elkaar verbinden of wilt u een probleem aanpakken? Dan is een bedrijfstraining één van de mogelijkheden. Maar hoe zorgt u ervoor dat dit een succes wordt? In dit blog geven we u 7 tips  om een geslaagde bedrijfstraining te geven waar u medewerkers ook écht iets mee gaan doen.

1. Ken uw doelgroep

Een verhaal vertellen kan, maar zorg ervoor dat het verhaal ook aansluit bij de interesses van degene die ernaar luistert. Wat wil de medewerker weten en hoe kan dit het beste worden overgebracht? Zorg dat vooraf wordt opgesteld wat de punten zijn die u en uw medewerkers interessant vinden en bouw hier de training omheen.

2. Bepaal het budget

Een bedrijfstraining kan zo uitbundig zijn als u zelf wilt, maar dan zit er ook een ander budget achter dan wanneer het enkel een presentatie is. Het budget bepaalt welke mogelijkheden u heeft, dus bepaal eerst het budget voordat u een programma opstelt.

3. Bepaal de datum

Een locatie kan gereserveerd worden als u een datum in gedachten heeft. Het is hierbij van belang dat u rekening houdt met de werkdagen van uw medewerkers. Zijn de meeste medewerkers aanwezig op een dinsdag? Dan is het verstandig om de bedrijfstraining ook op een dinsdag te houden.

Kies een locatie en denk na over de opstelling

Een locatie kan veel impact hebben op werknemers en heeft daardoor dus ook invloed op de bedrijfstraining. Een stoffige zolderkamer zorgt voor een compleet andere ervaring dan een luxe ingerichte vergaderruimte. Wordt het een bedrijfstraining op eigen locatie of kiest u ervoor om de bedrijfstraining in een nieuwe externe omgeving te organiseren? Bedenk hierbij ook welke grootte de locatie moet hebben om de opstelling naar uw voorkeur te kunnen plaatsen.

Kies je voor een locatie bij Swijnenburg, dan maakt de locatie zeker indruk op uw medewerkers, worden uw zorgen betreft locatie en indeling voor u weggenomen en wordt er met u meegedacht.

5. Zorg voor hapjes en drankjes

Zorg ervoor dat er hapjes en drankjes  zijn. Als men trek krijgt verwaait de focus en wordt er niet meer naar uw verhaal geluisterd. Bij Swijnenburg wordt de locatie en opstelling voor u geregeld, er wordt met u meegedacht én de catering  wordt voor u verzorgd. Dit uiteraard met een hoge kwaliteit van hapjes die ervoor zorgen dat uw medewerkers de volledige focus behouden voor uw bedrijfstraining. Bekijk hier de mogelijkheden die Swijnenburg biedt.

6. Geef praktische tips

Zodra alles omtrent de locatie, datum en de culinaire voorzieningen geregeld is, is het uiteraard ook belangrijk om het inhoudelijke aspect van de training goed voor te bereiden. Theoretisch kan veel worden uitgelegd, maar hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers de informatie ook daadwerkelijk begrijpen én toepassen? Geef de medewerkers praktische tips hoe ze de informatie direct kunnen toepassen in het werk.

De training wordt het best onthouden wanneer je een combinatie maakt van uw verhaal vertellen en interactie. Lange verhalen worden over het algemeen minder vaak onthouden, dus zorg ervoor dat uw medewerkers regelmatig vragen stellen of start een discussie. Bovendien kan een afwisselende (buiten)activiteit geen kwaad. Het zorgt ervoor dat uw medewerkers weer met volle concentratie kunnen focussen op de training. Deze activiteiten kan Swijnenburg | meet & celebrate verzorgen. Kijk hier eens voor de leukste ideeën.

7. Pas de stof toe in opdrachten

Een andere manier van afwisseling is het toepassen van de stof in opdrachten. Wanneer uw medewerkers praktisch aan de slag gaan met de stof, onthouden ze het beter en leren ze direct hoe de stof toegepast kan worden in het werk.

Met deze tips wordt uw bedrijfstraining ongetwijfeld een succes en je medewerkers zullen de nieuwe informatie langer onthouden en gebruiken. Bent u benieuwd geworden naar onze service en locaties? Neem contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie, waar wij u graag meer vertellen over de mogelijkheden en uw rondleiden op de prachtige locaties.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp