Zeven tips tegen stress tijdens het plannen van jullie bruiloft!

Het plannen van jullie bruiloft is ontzettend leuk, maar kan soms ook wel wat stress opleveren. Waar moeten jullie aan denken, wat voor bruiloft past het beste bij jullie, wie nodigen jullie uit, wat mogen jullie echt niet vergeten en blijven jullie ondertussen wel binnen het budget? Wij hebben 7 tips voor jullie op een rij gezet om ook van het plannen van jullie bruiloft een geweldige tijd te maken!

1. Overleg met elkaar

De grote dag moet voor jullie allebei een dag worden om nooit meer te vergeten. Het is daarom belangrijk om met elkaar te overleggen hoe jullie de perfecte bruiloft voor jullie zien en geef elkaar de ruimte om ideeën te opperen. Voor allebei is het een speciale dag om jullie liefde vast te leggen en te vieren met vrienden en familie. Overleg met elkaar en probeer samen een beeld te vormen van jullie bruiloft. Zo wordt het steeds makkelijker om keuzes maken en het is leuk om zo samen naar de dag toe te leven.

2. Neem de tijd

Een bruiloft plannen kost tijd! Geliefde locaties zitten vaak snel volgeboekt dus begin ruim van tevoren met de zoektocht naar jullie favoriete trouwlocatie. Gemiddeld zit er tussen het aanzoek en de bruiloft 14 maanden dus er is genoeg tijd voor de voorbereidingen, maar begin dus wel op tijd met het kijken naar een trouwlocatie. Het is fijn om de andere beslissingen zoals het maken van de gastenlijst, de zoektocht naar de trouwjurk, bloemdecoratie, etc te verdelen over de maanden. Zo genieten jullie meer van de voorpret en hoef je niet nog allerlei beslissingen te nemen op het laatste moment.

3. Onthoud: het is jullie dag

Laat de mensen om jullie heen niet te veel de bruiloft beïnvloeden. Het is jullie dag en die mag voor één keer ook echt helemaal om jullie draaien. Natuurlijk is het goed om rekening te houden met bepaalde wensen maar bedenk dat het uiteindelijk echt om jullie grote dag gaat.

4. Houdt het budget in de gaten

Maak een overzicht van wat jullie waaraan willen uitgeven, dit helpt jullie tijdens het maken van belangrijke beslissingen zodat het budget niet snel overschreden wordt. Willen jullie een groot feest? Dan reserveren jullie een groot deel van het budget voor een goede dj, een dansvloer en misschien wel een live band. Genieten jullie meer van lang tafelen en uitgebreid eten? Dan zet je hier meer geld voor apart.

Door dit inzichtelijk te maken, komen jullie halverwege niet in de problemen en in de stress. Tip: zoek eens op ‘wedding excel budget template’, Microsoft Office heeft hier goede voorbeelden van waar jullie gemakkelijk in kunnen werken.

5. Focus niet te veel op kleine details

Houd oog voor het grote plaatje van jullie dag. Door te veel op de details te letten kunnen jullie verdwaald raken in de keuzes. Stem daarom eerst de grote dingen af en ga kijk daarna naar de details. Zo weet je zeker dat alles straks goed geregeld is en bovendien is het leuker als de details bij het grote plaatje passen. En onthoud dat het belangrijkste straks is dat jullie zijn getrouwd en jullie dit vieren met jullie dierbaren.

6. Neem pauze

Een bruiloft plannen is veel keuzes maken. Jullie moeten kiezen voor een locatie, wie jullie uitnodigen, de fotograaf moet gekozen worden, de versieringen, hapjes en drankjes, muziek en uiteraard de getuigen en ceremoniemeester. Worden deze keuzes jullie even teveel (en ontstaan er stress-irritaties)? Neem even een pauze. De voorbereidingen van jullie bruiloft moeten vooral leuk zijn dus als je merkt dat het stress oplevert, houd een weekendje vrij en ga even iets anders leuks doen samen, en denk even helemaal niet aan jullie bruiloft. Je zult zien dat jullie er daarna weer van genieten!

7. Vraag om hulp

Komen jullie er niet uit? Wees dan niet bang om hulp te vragen. Vraag iemand die dicht bij jullie staat en jullie wensen goed kent of schakel een weddingplanner in.

Ook zijn er locaties die veel voor je regelen en met jullie meedenken over de mogelijkheden. Swijnenburg | meet & celebrate wil jullie zo veel mogelijk ontzorgen. Wij hebben jarenlange ervaring in het organiseren van bruiloften en geen wens is ons te gek. We denken graag op alle vlakken met jullie mee. Ook werken we veel samen met diverse partners zoals onze huisbloemist, DJ en fotografen. Zij kennen onze locaties door en door, weten onze mogelijkheden en jullie hebben daar dan helemaal geen omkijken meer naar! Jullie hoeven alleen maar te genieten!

Team Swijnenburg Sales Whatsapp