Tips voor het organiseren van een geslaagd familiefeest

Veel families hebben de traditie om eens in de zoveel tijd bij elkaar te komen en een familiefeest te geven. Heb jij de taak op je genomen om deze keer het familiefeest te organiseren? Wij helpen je graag met tips want het organiseren van een familiefeest is natuurlijk heel leuk, maar er komt ook best wat werk bij kijken.

Een familiefeest is het moment dat iedereen elkaar weer ziet, elkaar spreekt en in ontspannen sfeer tijd met elkaar doorbrengt. Voor elke familie ziet een familiefeest er anders uitzien. De ene familie is sportief en is het liefst de hele dag actief bezig terwijl de andere familie liever een feestje viert, maar wat vooral belangrijk is, is dat iedereen bij elkaar is en samen tijd doorbrengt. En met dat doel in het achterhoofd kan de organisatie beginnen! We helpen je graag met tips.

Zet alle info op een rij

Het doel is vastgesteld; een gezellige dag met elkaar doorbrengen. Om een geslaagde dag te organiseren is het handig om een aantal dingen inzichtelijk te maken. Bedenk met hoeveel mensen jullie bij elkaar zijn, welke leeftijden aanwezig zijn, zijn er familieleden die slecht ter been zijn, waar moet iedereen vandaan komen en welk budget is er beschikbaar. Als je deze informatie op een rij hebt, kan je gerichter zoeken naar een passende locatie en eventueel passende activiteiten.

Vind de ideale locatie voor het familiefeest

Waar moet iedereen vandaan komen? Woont de familie verspreid over het hele land? Dan is het handig om een plek in het midden van Nederland te kiezen die makkelijk te bereiken is en waar voldoende parkeergelegenheid is. Woont iedereen vlakbij elkaar? Dan kan het leuk zijn om met z’n allen eens op een hele andere plek in Nederland bij elkaar te komen en daar de omgeving te verkennen.
De locaties van Swijnenburg, Buitenplaats Amerongen, Huis Scherpenzeel en Buitenplaats Sparrendaal, zijn centraal gelegen in Nederland, op de Utrechtse Heuvelrug, en zijn prachtige locaties om samen met familie bij elkaar te komen.

Zorg voor een hapje en een drankje

Als je een grote familie hebt, is de kans groot dat je elkaar niet allemaal even vaak ziet. Op een familiedag is het daarom vooral leuk om met iedereen te kunnen bijpraten. Plan een familiedag daarom niet te vol en laat vooral ruimte om met elkaar te praten en samen herinneringen op te halen. En bijpraten doet iedereen het liefst onder het genot van een hapje en een drankje. Op onze locaties verzorgen we jullie dag graag met een feestelijke high tea, een lunch, een borrel of uitgebreid diner.
Lekker eten en drinken is bij ons vanzelfsprekend. We koken op topniveau waarbij de chefs zich laten inspireren en groenten en kruiden uit de kasteelmoestuin. Van fine dingen voor 10 personen tot luxe diners voor 250 personen; we zetten jullie wensen graag om in een feestelijk programma.

Van valkendemonstratie tot rondleiding door het kasteel

Tussen het bijkletsen en de culinaire verwennerij door een leuke groepsactiviteit doen? Wat dacht je van een rondleiding over het landgoed met aansluitend een valkendemonstratie. Of wat dacht je van schilderen in de tuin of van een heuse schermclinic? Of kijk eens naar ons activiteitenaanbod voor een leuke groepsactiviteit. Perfect te combineren met een feestelijk diner of in de zomer, bij mooi, weer een barbecue op een van de prachtige terrassen.

Wij helpen je graag!

Graag helpen we jou bij het omzetten van jouw wensen naar een feestelijk en origineel familieprogramma. Met onze ervaring weten we als geen ander hoe we een perfecte familiedag organiseren voor jong en oud. Neem gerust contact met ons op en we leiden je graag rond op onze locatie en vertellen je over onze mogelijkheden.