Buitenplaats Amerongen dient als een prachtige fotolocatie voor bruidsparen, met name de haag bomen in de moestuin

Annemarie & Erik

Trouwen in de winter is hip en dat is niet voor niets. Dat lees je in dit blog over de romantische en ontspannen winterbruiloft van Annemarie en Erik.

Buitenplaats Amerongen
Annemarie en Erik waren al twee jaar verloofd toen ze in de zomer van 2017 eens rustig om zich heen begonnen te kijken naar een mooie locatie voor hun huwelijksfeest. De eerste locatie die ze bezochten was Buitenplaats Amerongen. Annemarie: “Het sprak ons gelijk aan. We hebben daarna nog wel andere locaties bekeken, maar toen was de keuze eigenlijk al gemaakt.” Dat kwam door de setting en de sfeer: “Het Poortgebouw, de Oranjerie en het Koetshuis stralen heel veel sfeer uit, zelfs zonder dat je ze hoeft te versieren.” Amerongen voldeed ook aan een andere belangrijke eis van Annemarie en Erik: “We wilden alles op één locatie hebben: de ceremonie, het diner, de fotoshoot, het feest. En hier kon dat!”

De keuze voor een winterbruiloft lag nog niet meteen vast. Annemarie: “We hadden vooraf nog niet besloten dat het een winterbruiloft zou worden, al sprak het winterarrangement ons wel aan. En toen we op Amerongen rondliepen zag ik het echt voor me: met de fakkels langs de oprijlaan en de gebouwen. Het was een gevoelskwestie, de uitstraling paste echt perfect bij hoe we het ons hadden voorgesteld.”

Het verloop van de dag
De dag van Annemarie en Erik begon om 14.00 uur met een intiem groepje van 15 man; ouders, broers en zussen en getuigen. Het bruidspaar begon met een fotoshoot, terwijl de andere gasten het Koetshuis versierden. Daarna volgden een gezamenlijke fotoshoot, een borrel en een early dinner in het Poortgebouw. Het diner bestond uit 2 gangen en werd afgewisseld door speeches. “Het voorgerecht en hoofdgerecht vielen goed in de smaak bij iedereen en het was goed georganiseerd met het personeel: dat er een speech was en vervolgens weer een gerecht op tafel kwam.” De ceremoniemeesters hadden tijdens de borrel nog even de gelegenheid om met de gastvrouw de laatste details door te spreken, wat voor iedereen heel prettig was.

Na het diner trokken Annemarie en Erik zich even terug, terwijl alle gasten in het Koetshuis werden verwelkomd met koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein. Terwijl een vriendin van Annemarie, die operazangeres is, een prachtig lied ten gehore bracht, kwam Erik met de ambtenaar van de burgerlijke stand naar voren. Vervolgens was het moment daar voor Annemarie om haar opwachting te maken, samen met haar vader. Er volgde een warme ceremonie, afgewisseld met klassieke stukken die werden gezongen door de operazangeres, begeleid op piano. “Het Koetshuis was een hele goede ruimte voor haar, qua akoestiek, om te zingen.”

Na de ceremonie trok het hele bruidsgezelschap weer langs de lange oprijlaan met de fakkels naar het Poortgebouw, voor een winterse toast met prosecco en taart. Het bruidspaar had vooraf bedacht dat een hele felicitatierij niet zo bij hen paste. “Lieke heeft ons de nodige tips en tricks gegeven en dat ging heel goed. We hielden eerst een toast en hebben daarna de taart aangesneden. Dan was het officiële gedeelte voorbij en kon het personeel de taart uitdelen. Het programma ging geleidelijk over in een borrel waarbij er drankjes werden geserveerd en we zijn toen zelf langs alle gasten gegaan. Zo konden we even kort met iedereen spreken en kon iedereen ons feliciteren.”

De binnenkomst van een feest, of de exit na de ceremonie, kan je op verschillende manieren aanpakken. Zo kan je sterreetjes gebruiken, lintjes, of belleblaas zoals op deze foto. Een leuke ervaring om doorheen te lopen en prachtig voor jullie trouwfoto's
Buitenplaats Amerongen is perfect als fotolocatie door de historische gebouwen en prachtige tuinen, die worden verbonden door de vorstelijke oprijlaan.
Buitenplaats Amerongen dient als een prachtige fotolocatie voor bruidsparen, met name de haag bomen in de moestuin
Swijnenburg gebruikt drie locaties voor haar (zakelijke) evenementen. Zo hebben ze Buitenplaats Amerongen die over verschillende gebouwen beschikt die wij inzetten, zoals het poortgebouw waar het diner wordt gehouden van dit bruidspaar.
Buitenplaats Amerongen dient als een prachtige fotolocatie voor bruidsparen, met name de haag bomen in de moestuin

Na een uur had het kersverse bruidpaar iedereen gesproken en werd het gezelschap door de ceremoniemeesters uitgenodigd om weer langs de fakkels richting het Koetshuis te trekken, dat inmiddels tot danszaal was omgebouwd. “Alles was goed georganiseerd en geregeld en goed afgestemd met de ceremoniemeesters. Daardoor verliep alles heel natuurlijk”. De DJ stond al klaar en na de openingsdans kon het feest echt losbarsten.

Van hun keuze voor een winterbruiloft op Buitenplaats Amerongen hebben Annemarie en Erik geen moment spijt gehad. “De sfeer en de setting waren prachtig en onze gasten waren echt positief verrast. Ze wisten wel dat we een mooie locatie hadden gekozen, maar ze vonden het ook echt een toplocatie en een sprookjesbruiloft”.

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp