Niets is mooier dan trouwen in de tuinen van buitenplaats sparrendaal. Met licht door de bomen krijgen jullie ongetwijfeld prachtige trouwfoto's op jullie bruiloft

Sirodjini & Hon-Sam

Van een Chinese theeceremonie naar een Christelijke inzegening en een feest in Bollywoodstijl: de trouwdag van Sirodjini en Hon-Sam verliep net even anders dan andere. Hoewel beiden zijn geboren en getogen in Nederland, hebben ze een heel verschillende achtergrond: “De ouders van Hon-Sam zijn immigranten uit Hong-Kong, mijn vader is Nederlands en mijn moeder Hindoestaans. We hadden nu voor het eerst de situatie waarbij van beide families, ook uit het buitenland, iedereen bij elkaar was. Ik was benieuwd hoe dat zou gaan, maar het ging hartstikke goed.”

De trouwdag begon met een Chinese theeceremonie in de voormalige Blauwe kamer. Daar waren ouders, ooms en tantes en broers en zussen bij. “Er stond een bankje waarop, om de beurt, elk echtpaar kon plaatsnemen. Daarvoor lagen kussentjes, waar wij geknield op zaten. Hon-Sam gaf aan elke persoon een kopje thee aan en ik ook. Als zij het accepteerden, dronken ze ervan en daarna gaven ze ons allemaal een kleine, persoonlijke boodschap mee en een geschenk. Het was heel bijzonder en ook best grappig, want mijn familie kent dit natuurlijk niet. Het was heel speciaal en vooral erg intiem.”

Na het ja-woord is het fijn om dicht tegen je partner aan de kruipen en hoe kan dit beter dan bij een openingsdans om het feest te laten beginnen
bij een bruiloft hoort naast de gezelligheid, natuurlijk ook het moment vastleggen. En daar helpt een goede bruidsfotograaf zeker aan mee
Buitenplaats sparrendaal staat open voor verschillende evenementen zoals zakelijke bijeenkomsten, maar ook bruiloften!
De tuinen van Buitenplaats Sparrendaal zijn perfect om met mooi weer buiten te trouwen
Deze bruiloft ging er anders aan toe dan een traditionele Nederlandse bruiloft. Met indiase roots was dit een prachtige en unieke bruiloft

Na de theeceremonie was er tijd voor wat ontspanning en voor een lunch. Daarna arriveerden de daggasten en vond de trouwceremonie plaats in de tuin. Sirodjini: “Onze kerk had op dat moment even geen gebouw. We hebben de pastoor gevraagd of hij ervoor open stond om ons in de tuin in te zegenen en dat vond hij goed. Hij heeft ons ingezegend en voor ons gebeden en wij hebben onze geloftes naar elkaar uitgesproken. Tijdens de ceremonie zong onze kerkband. We stonden onder een bloemenboog en iedereen zat op witte stoeltjes. Het was warm en zonnig en supergroen. Het was precies wat ik had gehoopt.”

Na de ceremonie werd de bruidstaart aangesneden op het terras. Daarna werd aan de voorzijde van het gebouw een groepsfoto gemaakt en konden de gasten ontspannen door de tuin wandelen, terwijl de bruidsreportage werd gemaakt. Sirodjini: “Dat was heel ontspannen. We hadden een lijst gemaakt van samenstellingen hoe we op de foto wilden en de ceremoniemeester haalde elke keer een groepje mensen op. Iedereen kreeg hapjes en drankjes. Ik hoorde later van onze gasten dat ze dat een erg ontspannen moment vonden.”

Het diner vond vervolgens plaats in de Raadzaal. Sirodjini: “We hebben echt het hele gebouw gebruikt en dat vonden onze gasten erg leuk. Alle ruimtes werden benut.” Voor het diner had het bruidspaar gekozen voor het seizoensmenu. Tijdens het feest in de avond, dat een Bollywoodstijl had, werden er Indiase hapjes geserveerd. Sirodjini: “We hadden een gemixte muzieklijst van leuke nummers waar wij van houden en klassieke Bollywoodnummers. Mijn vriendin en ik hebben nog een Indiase dans gedaan. Het was echt heel grappig hoe het allemaal samenliep.”

Sirodjini en Hon-Sam kijken meer dan tevreden terug op hun bijzondere trouwdag: “Ik was echt oprecht verrast door hoe gaaf het was op die dag. Het was heel fijn dat alles op één locatie was en dat we het hele huis konden gebruiken. Ook de tuin heeft een hele grote rol gespeeld. En wat ons buitengewoon is bijgebleven is dat het personeel zo goed op iedereen lette. Het was warm en zij zorgden er bijvoorbeeld voor dat iedereen genoeg te drinken kreeg. Buiten dat de medewerkers zo goed voor iedereen zorgden, deelden ze ook oprecht mee in onze feestvreugde. Dat is me echt bijgebleven. En dat geeft toch net even dat extra leuke gevoel.”

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Whatsapp