Ceremonie

De trouwceremonie is het moment waar jullie bruiloft eigenlijk om draait! Op dat moment beloven jullie elkaar eeuwige trouw en gaan jullie dus echt trouwen. Maar op welke manieren kan je allemaal voor de wet trouwen? Wij vertellen je graag meer! 

Ambtenaar van de gemeente
Jullie leggen de trouwlocatie, de datum en het tijdstip vast bij de gemeente. Jullie kunnen bij de gemeente een voorkeur uitspreken wie je als trouwambtenaar wilt hebben. Met de gemeenteambtenaar maken jullie enkele weken voor de bruiloft een afspraak om de trouwplechtigheid door te spreken. Jullie betalen de gemeenteleges voor het opmaken van de trouwakte en de begeleiding van de trouwambtenaar. 

Zelfstandig trouwambtenaar/ceremoniespreker
Voor een extra persoonlijke ceremonie kiezen sommige bruidsparen voor een zelfstandig trouwambtenaar. Hoe gaat dit in zijn werk? Bij de gemeente leggen jullie de trouwlocatie, datum en tijdstip vast. Jullie kunnen bij de gemeente aangeven dat jullie kiezen voor een eigen trouwambtenaar. Jullie betalen de gemeenteleges, de extra kosten voor benoeming voor een dag van de zelfstandig trouwambtenaar en de kosten die de trouwambtenaar in rekening brengt. 

Voor de wet trouwen op een ander tijdstip en een ceremonieel huwelijk met een zelfstandig trouwambtenaar 
Jullie kunnen ervoor kiezen om op een ander moment in een andere gemeente voor de wet te trouwen. Op de grote dag van jullie huwelijksfeest (dat kan dan ook op zondagen of feestdagen) begeleidt een zelfstandig trouwambtenaar, die jullie zelf gekozen hebben, jullie ceremoniĆ«le huwelijk.  

Leges
Jullie betalen de leges voor de gemeente waar jullie het officiĆ«le huwelijk hebben. Daarnaast betalen jullie de zelfstandig trouwambtenaar voor een ceremonieel huwelijk. 

Locaties

In de buurt van Utrecht ligt Kasteel Amerongen. Het landgoed zorgt voor een prachtige ambiance voor zowel kleinschalige als grote bruiloften. Jullie huwelijksceremonie kan op diverse plekken plaatsvinden. Willen jullie het intiem houden of juist groots met alle vrienden en familie erbij? Bij mooi weer kan de ceremonie ook buiten plaats vinden.

Trouwen op Buitenplaats Amerongen

Buitenplaats Sparrendaal, gelegen in Driebergen-Rijsenburg, is een prachtig landhuis waar jullie hele huwelijksdag uitbundig gevierd kan worden. Aan de achterzijde van het landhuis is een grote parktuin gelegen die ter beschikking staat voor jullie en jullie gezelschap. Op het terras is het goed toeven en het gazon kan bij mooi weer gebruikt worden voor een prachtige ceremonie in de buitenlucht.

Trouwen op Buitenplaats Sparrendaal

In de Gelderse Vallei ligt het historische landhuis, Huis Scherpenzeel. Een romantisch wit kasteel waar de dag waar jullie van dromen werkelijkheid kan worden. De salon is de ideale ruimte voor een intieme ceremonie. En bij mooi weer biedt het prachtige park alle mogelijkheden voor een onvergetelijke buiten ceremonie.

Trouwen in Huis Scherpenzeel

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Whatsapp