Ceremonie

De trouwceremonie is het moment waar jullie bruiloft eigenlijk om draait! Op dat moment beloven jullie elkaar eeuwige trouw en gaan jullie dus echt trouwen. Maar op welke manieren kan je allemaal voor de wet trouwen? Wij vertellen je graag meer! 

Ambtenaar van de gemeente
Jullie leggen de trouwlocatie, de datum en het tijdstip vast bij de gemeente. Jullie kunnen bij de gemeente een voorkeur uitspreken wie je als trouwambtenaar wilt hebben. Met de gemeenteambtenaar maken jullie enkele weken voor de bruiloft een afspraak om de trouwplechtigheid door te spreken. Jullie betalen de gemeenteleges voor het opmaken van de trouwakte en de begeleiding van de trouwambtenaar. 

Zelfstandig trouwambtenaar/ceremoniespreker
Voor een extra persoonlijke ceremonie kiezen sommige bruidsparen voor een zelfstandig trouwambtenaar. Hoe gaat dit in zijn werk? Bij de gemeente leggen jullie de trouwlocatie, datum en tijdstip vast. Jullie kunnen bij de gemeente aangeven dat jullie kiezen voor een eigen trouwambtenaar. Jullie betalen de gemeenteleges, de extra kosten voor benoeming voor een dag van de zelfstandig trouwambtenaar en de kosten die de trouwambtenaar in rekening brengt. 

Voor de wet trouwen op een ander tijdstip en een ceremonieel huwelijk met een zelfstandig trouwambtenaar 
Jullie kunnen ervoor kiezen om op een ander moment in een andere gemeente voor de wet te trouwen. Op de grote dag van jullie huwelijksfeest (dat kan dan ook op zondagen of feestdagen) begeleidt een zelfstandig trouwambtenaar, die jullie zelf gekozen hebben, jullie ceremoniële huwelijk.  

Leges
Jullie betalen de leges voor de gemeente waar jullie het officiële huwelijk hebben. Daarnaast betalen jullie de zelfstandig trouwambtenaar voor een ceremonieel huwelijk. 

Locaties

Rondom het prachtig gelegen Kasteel Amerongen liggen de historische bijgebouwen verspreid door de 18e-eeuwse kasteeltuinen. Het landgoed zorgt voor een prachtige ambiance voor zowel kleinschalige als grote gelegenheden.

Ga naar Buitenplaats Amerongen

Het imposante landhuis en de parktuin van Buitenplaats Sparrendaal vormen een prachtige entourage voor een groot of klein evenement. Een exclusieve en bijzondere evenementenlocatie voor zakelijke bijeenkomsten, privéfeesten en bruiloften in Midden Nederland.

Ga naar Buitenplaats Sparrendaal
Huis Scherpenzeel is een prachtig landhuis in een klein dorpje onder Veenendaal. Het heeft een rijke geschiedenis en valt nu onder één van de drie locaties van Swijnenburg

Het statige 16e-eeuwse kasteel, omringd door een prachtig park, biedt alle mogelijkheden voor onvergetelijke ontmoetingen. Deze intieme locatie is een historisch decor voor bruiloften, privéfeesten en zakelijke bijeenkomsten.

Ga naar Huis Scherpenzeel

Op Buitenplaats Amerongen is restaurant Bentinck gevestigd in de monumentale stallen. Het mooiste van gastronomie komt samen op deze buitengewoon unieke locatie. Er wordt op topniveau gekookt waarbij de groenten en kruiden uit de kasteeltuin een belangrijke rol spelen.

Ga naar Restaurant Bentinck

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Contact ons op WhatsApp!