Kerkelijk huwelijk

Samen kunnen jullie ervoor kiezen om naast het burgerlijk huwelijk ook te trouwen in de kerk. Trouwen in de kerk is een mooie manier om de liefde te bezegelen ten overstaan van God. Vaak vindt dit plaats op dezelfde dag en dan is het fijn als de kerk in de buurt is van jullie trouwlocatie waar jullie de rest van de dag vieren. Bij Buitenplaats Amerongen, Buitenplaats Sparrendaal en Huis Scherpenzeel zijn er diverse kerken op loopafstand te vinden. 

Buitenplaats Amerongen
De Andrieskerk ligt op loopafstand van Buitenplaats Amerongen. Een laatgotische kerk met prachtig lichtgroen geschilderde banken. Bijzonder zijn de originele rouwschilden aan de muren. Zij zijn van de adellijke families die Kasteel Amerongen in het verleden bewoonden. Jullie kunnen je eigen priester of dominee de inzegening laten begeleiden.  

Buitenplaats Sparrendaal
Ook in Driebergen, vlakbij Buitenplaats Sparrendaal, zijn er verschillende opties voor een kerkelijk huwelijk. Voor de kerkelijke inzegening kunnen jullie terecht bij de Rooms-katholieke Sint Petrus’ Bandenkerk. Deze 19e -eeuwse kerk is de enige in Nederland die is gebouwd in de empirestijl. Petrus van Oosthuyse en zijn vrouw Margaretha de Jongh, die Buitenplaats Sparrendaal bewoonden, lieten deze kerk zelf bouwen. 

Voor een protestantse inzegening lopen jullie vanaf Buitenplaats Sparrendaal naar de Protestantse Grote Kerk. De kerk is opnieuw gebouwd in 1928, maar al in 1428 stond op deze plaats midden in het dorp de Catherijnekapel. 

Huis Scherpenzeel
En op loopafstand van het prachtige Huis Scherpenzeel is daar het verenigingsgebouw Philalethes: een kerk en zalen die gebruikt wordt voor christelijke activiteiten. Het gebouw heeft prachtige ramen en een imposant Adema-gordel in Frans-romantische stijl. Voor een huwelijksdienst heeft de kerk een fotogenieke uitstraling en is prachtig gelegen midden in het dorp.  

Hebben jullie een andere religieuze achtergrond? Dan informeren we jullie graag over de mogelijkheden in de omgeving en op onze eigen locaties.

Locaties

Rondom het prachtig gelegen Kasteel Amerongen liggen de historische bijgebouwen verspreid door de 18e-eeuwse kasteeltuinen. Het landgoed zorgt voor een prachtige ambiance voor zowel kleinschalige als grote gelegenheden.

Ga naar Buitenplaats Amerongen

Het imposante landhuis en de parktuin van Buitenplaats Sparrendaal vormen een prachtige entourage voor een groot of klein evenement. Een exclusieve en bijzondere evenementenlocatie voor zakelijke bijeenkomsten, privéfeesten en bruiloften in Midden Nederland.

Ga naar Buitenplaats Sparrendaal
Huis Scherpenzeel is een prachtig landhuis in een klein dorpje onder Veenendaal. Het heeft een rijke geschiedenis en valt nu onder één van de drie locaties van Swijnenburg

Het statige 16e-eeuwse kasteel, omringd door een prachtig park, biedt alle mogelijkheden voor onvergetelijke ontmoetingen. Deze intieme locatie is een historisch decor voor bruiloften, privéfeesten en zakelijke bijeenkomsten.

Ga naar Huis Scherpenzeel

Op Buitenplaats Amerongen is restaurant Bentinck gevestigd in de monumentale stallen. Het mooiste van gastronomie komt samen op deze buitengewoon unieke locatie. Er wordt op topniveau gekookt waarbij de groenten en kruiden uit de kasteeltuin een belangrijke rol spelen.

Ga naar Restaurant Bentinck
We willen jullie 100% ontzorgen en laten jullie wensen leidend zijn in alles wat wij doen.

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Contact ons op WhatsApp!