Kerkelijk huwelijk

Samen kunnen jullie ervoor kiezen om naast het burgerlijk huwelijk ook te trouwen in de kerk. Trouwen in de kerk is een mooie manier om de liefde te bezegelen ten overstaan van God. Vaak vindt dit plaats op dezelfde dag en dan is het fijn als de kerk in de buurt is van jullie trouwlocatie waar jullie de rest van de dag vieren. Bij Buitenplaats Amerongen, Buitenplaats Sparrendaal en Huis Scherpenzeel zijn er diverse kerken op loopafstand te vinden. 

Hebben jullie een andere religieuze achtergrond? Dan informeren we jullie graag over de mogelijkheden in de omgeving en op onze eigen locaties.

Locaties

De Andrieskerk ligt op loopafstand van Buitenplaats Amerongen. Een laatgotische kerk met prachtig lichtgroen geschilderde banken. Bijzonder zijn de originele rouwschilden aan de muren. Zij zijn van de adellijke families die Kasteel Amerongen in het verleden bewoonden. Jullie kunnen je eigen priester of dominee de inzegening laten begeleiden.

Trouwen op Buitenplaats Amerongen

Ook in Driebergen, vlakbij Buitenplaats Sparrendaal, zijn er verschillende opties voor een kerkelijk huwelijk. Voor de kerkelijke inzegening kunnen jullie terecht bij de Rooms-katholieke Sint Petrus’ Bandenkerk. Deze 19e -eeuwse kerk is de enige in Nederland die is gebouwd in de empirestijl. Voor een protestantse inzegening lopen jullie vanaf Buitenplaats Sparrendaal naar de Protestantse Grote Kerk.

Trouwen op Buitenplaats Sparrendaal

En op loopafstand van het prachtige Huis Scherpenzeel is daar het verenigingsgebouw Philalethes: een kerk en zalen die gebruikt wordt voor christelijke activiteiten. Het gebouw heeft prachtige ramen en een imposant Adema-gordel in Frans-romantische stijl. Voor een huwelijksdienst heeft de kerk een fotogenieke uitstraling en is prachtig gelegen midden in het dorp.

Trouwen in Huis Scherpenzeel
We willen jullie 100% ontzorgen en laten jullie wensen leidend zijn in alles wat wij doen.

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp