Privéfeest op Buitenplaats Amerongen

Bijzondere gelegenheden vragen om een bijzonder feest.

Mogelijkheden

Een unieke locatie voor een onvergetelijk feest gevestigd op de Utrechtse Heuvelrug. In onze prachtige gebouwen gelegen rondom Kasteel Amerongen ontvangen wij kleine en grote gezelschappen. Met een feestelijke lunch, een aangeklede middagborrel, een intiem diner of een feestavond voor al uw familie en vrienden. Informeel, stijlvol, ingetogen, of juist met veel grandeur: wij zetten uw wensen om in een origineel feestprogramma dat precies bij u past. Wij leggen u en uw gasten graag volledig in de watten!

PRIVATE DINING

Met uw gezelschap genieten van een mooie omgeving én lekker eten en drinken, daarvoor bent u bij ons op de juiste plek. We koken op topniveau, waarbij onze chefs zich laten inspireren door de Franse keuken. We organiseren graag een gezeten lunch, een walking diner, een muzikale borrel of bijvoorbeeld een barbecue bij mooi weer.

PRIVÉFEEST

Heeft u een verjaardag, een (huwelijks)jubileum, een babyshower in de planning of heeft u een andere feestelijke gelegenheid? We zetten uw wensen om in een passend programma. Buitenplaats Amerongen staat garant voor een stijlvolle en feestelijke omgeving, een verrukkelijke culinaire invulling en uitstekende service.

HIGH TEA

Een high tea is een lichte maaltijd met een selectie verfijnde zoete en hartige gerechtjes waarbij de fijnste theesoorten gedronken worden. Perfect om een feestelijk of juist bijzonder moment mee te vieren. Een middag heerlijk tafelen; u zorgt voor fijn gezelschap, wij zorgen voor de rest!

FAMILIEDAG

Een familiedag bij Buitenplaats Amerongen betekent samenkomen op een unieke locatie. Buitenplaats Amerongen ligt midden in Nederland, nabij Utrecht, en dat is extra fijn als mensen uit het hele land komen. Wij ontzorgen u en uw gasten, zodat u alleen maar hoeft te genieten van het gezelschap, heerlijk eten en drinken en de mooie locatie.

Iedereen moet zich af en toe vorstelijk kunnen voelen.

Ruimtes

Verspreid door de 18e -eeuwse tuinen liggen de historische bijgebouwen van Buitenplaats Amerongen, die zijn ingericht voor feesten en evenementen: het Koetshuis en het Poortgebouw. Het Kasteel is in gebruik als museum en vormt een prachtig decor samen met de eeuwenoude kasteeltuinen.

Het Poortgebouw
Het Poortgebouw
Het Poortgebouw
Het Poortgebouw

Het Poortgebouw is een uitstekende locatie voor gezelschappen van 20 tot 130 personen. Het gebouw beschikt over twee grote zalen, een kleinere ruimte en een groot terras. Op het terras kan heerlijk geborreld worden.

Op de begane grond vindt u de sfeervolle wagenberging, met bar, een riant terras en de Hoge opkamer. Op de bovenverdieping vindt u de voormalige hooizolder, gekenmerkt door een imposante balkenconstructie en een volledig houten kap.

Bekijk hier de plattegrond.

BorrelInformeel dinerDiner
Poortgebouw120120104
Het Koetshuis
Het Koetshuis
Het Koetshuis
Het Koetshuis

Het Koetshuis is uitermate geschikt voor gezelschappen tot 230 personen. Vroeger bood dit gebouw onderdak aan de verzameling koetsen van de adellijke families die het Kasteel bewoonden.

Het imposante gebouw met hoge zoldering bestaat uit twee ruimtes, die van elkaar gescheiden worden door de immense originele ensuite deuren. Het gebouw heeft een prachtige eigentijdse uitstraling, is voorzien van alle moderne faciliteiten en aan de voorzijde ligt een fraai terras.

Bekijk hier de plattegrond.

BorrelInformeel diner DinerFeest
Koetshuis250200150225
Maak een offerte
Bent u op zoek naar een unieke locatie met meerdere binnen én buiten mogelijkheden? In het midden van Nederland? Maak zelf vrijblijvend een offerte voor uw evenement op Buitenplaats Amerongen.
Maak hier een offerte

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de openingstijden?

  Voor privé feesten openen wij het gehele jaar door, op reservering, onze poorten.

 • Openingstijden kantoor

  Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur
  Op zaterdagen zijn wij vanzelfsprekend aanwezig voor bezichtigingen van de locatie. Dit kan alleen op afspraak vanwege lopende ontvangsten en feesten. Bel ons gerust om een afspraak te maken:

  Buitenplaats Amerongen: 0343 – 20 60 01

 • Waar kan ik parkeren?

  Bij Buitenplaats Amerongen kunt u gratis parkeren op onze parkeerplaats tegenover de toegangspoort. Hier is ruimte voor 100 voertuigen.

 • Kan ik bij jullie overnachten?

  Op Buitenplaats Amerongen is het niet mogelijk te overnachten. Er bevinden zich wel meerdere overnachtingsmogelijkheden in de nabije omgeving.

 • Hoe kom ik bij jullie met het openbaar vervoer?

  Buitenplaats Amerongen is bereikbaar via buslijn 50 vanaf station Driebergen-Zeist. U neemt lijn 50 richting Veenendaal of Wageningen. U stapt uit bij de halte ‘Dorp’ en wandelt bij de rotonde linksaf het oude dorp in, via de Nederstraat. Deze loopt wat af. Houd rechts aan, bij de T-splitsing (tegenover u ziet u een kapsalon) gaat u links, en dan wandelt u na ca. 100 meter rechts via het smeedijzeren hek richting Buitenplaats Amerongen.

 • Is het mogelijk om eigen catering te verzorgen op deze locatie?

  Het verzorgen van een eigen catering is niet mogelijk, maar we hebben een eigen team en een eigen professionele keuken die dit graag, en goed, voor u verzorgt!

 • Kunnen wij eigen techniek verzorgen?

  Eigen techniek verzorgen is mogelijk. Wij werken geregeld met AV-leveranciers samen die eventueel de techniek voor u kunnen regelen.

 • Wat zijn de kosten?

  Maak hier vrijblijvend een offerte aan.

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp