Afscheid op Buitenplaats Amerongen

Een persoonlijk afscheid op een bijzondere locatie.

Mogelijkheden

Een centraal gelegen locatie die goed bereikbaar is voor gasten uit het hele land en waar u volledig ontzorgd wordt. Dat is wat u vindt bij Buitenplaats Amerongen. Wij staan voor hoogstaande service en kwaliteit. Vanzelfsprekend zijn we voor u en uw uitvaartbegeleider direct bereikbaar en doen we er alles aan om, in korte tijd, een afscheid op professionele wijze te organiseren.

UITVAARTDIENST

Afscheid nemen kan op veel verschillende manieren. Een persoonlijke uitvaart wordt steeds belangrijker en bij Buitenplaats Amerongen helpen we graag met het verzorgen van een bijzonder afscheid. Op onze stijlvolle locatie kunt u met familieleden en vrienden afscheid nemen. Na de dienst is er mogelijkheid om na te praten en serveren we bijvoorbeeld een lunch, borrel of diner.

Dit stel is 50 jaar geleden in het gemeentehuis van Driebergen getrouwd. Nu hebben ze in het huidige Buitenplaats Sparrendaal hun jubileum gevierd
CONDOLEANCE

Een mooie locatie om afscheid te nemen van uw dierbare maakt onderdeel uit van hoe de condoleance wordt vormgegeven. Een fijne en intieme plek biedt vaak een meerwaarde. Een plek om met familieleden en vrienden de tijd te nemen om de overledene te herdenken en herinneringen op te halen. Op onze historische locatie kunnen we een bijzonder afscheid verzorgen in samenwerking met u, als nabestaande, en uw uitvaartonderneming.

We zullen u en uw gasten volledig ontzorgen, zodat jullie waardig afscheid kunnen nemen.

Ruimtes

Verspreid door de 18e-eeuwse tuinen liggen de historische bijgebouwen van Buitenplaats Amerongen, die zijn ingericht als evenementen- en vergaderlocaties: het Koetshuis en het Poortgebouw. Het Kasteel is in gebruik als museum en vormt een prachtig decor samen met de eeuwenoude kasteeltuinen.

Het Poortgebouw
Het Poortgebouw
Het Poortgebouw
Het Poortgebouw

Het Poortgebouw is een uitstekende locatie voor gezelschappen van 20 tot 130 personen. Het gebouw beschikt over twee grote zalen, een kleinere ruimte en een groot terras.

Op de begane grond vindt u de sfeervolle wagenberging, met bar en een riant terras en de Hoge opkamer. Op de bovenverdieping vindt u de voormalige hooizolder, gekenmerkt door een imposante balkenconstructie en een volledig houten kap.

Bekijk hier de plattegrond.

ReceptieInformeel dinerDiner
Poortgebouw120120104
Het Koetshuis
Het Koetshuis
Het Koetshuis

Het Koetshuis is uitermate geschikt voor gezelschappen tot 230 personen. Vroeger bood dit gebouw onderdak aan de verzameling koetsen van de adellijke families die het Kasteel bewoonden.

Het imposante gebouw met hoge zoldering bestaat uit twee ruimtes, die van elkaar gescheiden worden door de immense originele ensuite deuren. Het gebouw heeft een prachtige eigentijdse uitstraling, is voorzien van alle moderne faciliteiten en aan de voorzijde ligt een fraai terras.

Bekijk hier de plattegrond.

TheaterReceptieInformeel dinerDiner
Koetshuis200250200150

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik parkeren?

  Bij Buitenplaats Amerongen kunt u gratis parkeren op onze parkeerplaats tegenover de toegangspoort. Hier is ruimte voor 100 voertuigen.

 • Hoe kom ik bij jullie met het openbaar vervoer?

  Buitenplaats Amerongen is bereikbaar via buslijn 50 vanaf station Driebergen-Zeist. U neemt lijn 50 richting Veenendaal of Wageningen. U stapt uit bij de halte ‘Dorp’ en wandelt bij de rotonde linksaf het oude dorp in, via de Nederstraat. Deze loopt wat af. Houd rechts aan, bij de T-splitsing (tegenover u ziet u een kapsalon) gaat u links, en dan wandelt u na ca. 100 meter rechts via het smeedijzeren hek richting Buitenplaats Amerongen.

 • Is het mogelijk om eigen catering te verzorgen op deze locatie?

  Het verzorgen van een eigen catering is niet mogelijk, maar we hebben een eigen team en een professionele keuken die dit graag en goed voor u verzorgt!

 • Wat zijn de openingstijden?

  Voor afscheidsceremonies openen wij het gehele jaar door, op reservering, onze poorten.

 • Openingstijden kantoor

  Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur
  Op zaterdagen zijn wij vanzelfsprekend aanwezig voor bezichtigingen van de locatie. Dit kan alleen op afspraak vanwege lopende ontvangsten en feesten. Bel ons gerust om een afspraak te maken:

  Buitenplaats Amerongen: 0343 – 20 60 01

We laten uw wensen leidend zijn in alles wat wij doen

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag.

Whatsapp