Kasteel trouwen

Thijs & Silke

Thijs en Silke gaven elkaar in de lente van 2023 het ja-woord op het prachtige Buitenplaats Sparrendaal. Al voordat ze verloofd waren, zag Silke zich daar trouwen door de allures van het landhuis. Toen ze op zoek gingen naar een locatie, stond de buitenplaats dan ook hoog op hun lijstje. Na verschillende bezichtigingen te hebben gedaan bij deze en diverse andere locaties en mee te hebben gedaan aan de Top Trouwlocatie Route, wisten ze het zeker: op Buitenplaats Sparrendaal zouden ze trouwen. 

“Wat Buitenplaats Sparrendaal zo buitengewoon maakt is dat alles op één locatie is”, vertelt Thijs. “Het ligt voor ons ook in de buurt, maar de allures van een kasteel en de mogelijkheid dat een van onze vrienden ons kon trouwen, vonden we heel bijzonder.” 

 Thijs en Silke hadden hun bruiloft al redelijk goed uitgedacht en zaten met veel ideeën op één lijn. Zo wilden ze graag trouwen in de lente. “Een hete zomerdag is niet aan ons besteed en nu zaten we ook voor het drukke trouwseizoen. Natuurlijk liepen we hiermee wel het risico dat het weer nog onvoorspelbaar kan zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om binnen te trouwen.” 

Hetzelfde beeld over hun huwelijk maakte de voorbereidingen erg gemakkelijk. “Je hoort vaak dat bruidsparen stress ervaren bij het regelen van hun trouwdag, maar dit hebben wij eigenlijk niet gehad. We hadden alles goed voor ogen en het was heel fijn hoe jullie met ons meedachten en dat jullie verschillende leveranciers hebben. Dit ontzorgde ons in het zoeken naar de juiste leveranciers”, vertelt Silke. Zo hebben ze de bloemen geregeld bij de Stijl en de taart hebben ze van de Gebakkerij.  

Na een soepele voorbereiding was het tijd voor de grote dag en ook dit verliep vlekkeloos. Het stel twijfelde over hoe ze de first look aan zouden pakken, maar hebben uiteindelijk besloten om elkaar vanaf het begin te zien. “We hebben gewoon samen geslapen en zijn samen naar de locatie gereden, maar in trouwkleding hebben we elkaar pas bij de ceremonie voor het eerst gezien”, aldus Thijs. “Toen we aankwamen op de Buitenplaats, ging Silke zich alvast klaarmaken met haar maid of honours en ik heb nog wat spullen opgehaald en naar het hotel gebracht. Uiteindelijk ben ik een uur later aangekomen op de trouwlocatie en heb ik me ook klaargemaakt.” 

“Het klaarmaken was wel een van de mooiste momenten van de dag”, legt Silke uit. “Het is toch de laatste fase voordat je getrouwd bent en om dat te delen met de meiden en mijn oma vond ik erg speciaal. Mijn oma betekent heel veel voor mij en daarom vond ik het extra bijzonder dat zij mijn getuige wilde zijn.” 

Kasteel trouwen

Na de lunch met de ceremoniemeester en getuigen, druppelden langzaam de dag gasten binnen voor de ceremonie die ’s middags plaatsvond in de Grote Salon. “De hele dag was bijzonder”, vertelt Thijs, “maar ik heb het meest genoten van de ceremonie. Het moment dat ik Silke voor het eerst zag in haar jurk, en zij mij in pak. En we werden natuurlijk getrouwd door een goede vriend van ons, dus dat was ook erg speciaal. Ja, de ceremonie was voor mij het moment waar ik het meest naartoe heb geleefd: geloftes uitwisselen, ringen omdoen, de trouwakte ondertekenen, écht getrouwd zijn.”  

Na de ceremonie was het tijd voor taart en toost in de Gouden Kamer en kneep het stel er even tussenuit voor een fotoshoot. Daarna hebben ze gedineerd in de Raadzaal en arriveerden de avondgasten voor een legendarisch feest op de bel-etage. 

“Hoe cliché het ook klinkt: het was echt de mooiste dag van ons leven. Het was heel bijzonder om te zien hoeveel mensen blij kunnen zijn voor ons en dat maakte het magisch om te trouwen”, zegt Silke. “Ik vond het magisch dat we de hele dag zelf hadden vormgegeven en dat het uiteindelijk precies naar onze wensen verliep”, vult Thijs aan.  

“Wij zouden Buitenplaats Sparrendaal zeker als trouwlocatie aanbevelen aan anderen”, aldus Silke. “Naast dat de locatie echt prachtig is, hebben we een geweldige dag gehad. In de voorbereidingen werd er goed met ons meegedacht en ook tijdens de dag hadden we fantastische mensen. Wat een zorg, liefde en aandacht voor detail. Ze zetten zichzelf echt op de achtergrond om ons de perfecte dag te bezorgen. En dat hebben ze gedaan: we kregen het gevoel dat we uniek waren. Maar we hebben ook genoten van hoe de werknemers met elkaar omgingen. Je merkt echt dat ze liefde hebben voor de zaak en hun werk. Dus duizendmaal ja, we zouden het zeker aanraden!”

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp