Vincent Stapper

Ledenbijeenkomst

Beveiligd: Entrepreneurs’ Organization

"Het zijn prachtige locaties; rustige plekken, er is veel natuur, maar natuurlijk ook de karakteristieke gebouwen. Het is precies waar wij naar op zoek zijn en wat onze leden geweldig vinden."

Al twee keer mochten wij inmiddels de Entrepreneurs’ Organization op onze buitenplaatsen verwelkomen. Deze wereldwijd opererende organisatie is opgericht door en voor grote en middelgrote ondernemers. Gedurende het jaar komen zij in kleinere groepen bij elkaar met externe sprekers, om ervaringen te delen en nieuwe kennis op te doen. Eén keer per jaar houdt de organisatie een TEDx-event. Chapter manager Daniëlle van der Werf : “Het is een besloten event, in de TEDx-stijl, waarbij onze eigen leden de sprekers zijn. In een intieme setting, met ongeveer 60 man, kunnen de leden elkaar beter leren kennen.”

Op een warme, stralende dag in juni 2017 vond dit evenement plaats op Buitenplaats Sparrendaal. De dag begon met een bestuursvergadering en lunch. Het evenement zelf vond in de middag en avond plaats. Van der Werf: “We wilden de ontvangst eens anders aanpakken dan met koffie en thee, dus kregen we smoothies en fruit. Dat was het voorstel vanuit de organisatie van Sparrendaal. Ook de dagvoorzitter wilden we anders dan anders doen, daarvoor wilden we graag een operazangeres. Ook daarvoor wisten de mensen van Sparrendaal wel iemand. Super fijn dat er zo met ons werd meegedacht.”

De lezingen vonden plaats in de Raadzaal op de eerste verdieping, die ondanks de warmte erg goed werd ontvangen door de aanwezigen. Tussen de lezingen door stond er een gin-tonicbar in de tuin en werden er buiten amuses rondgebracht.

Dankzij het mooie weer kon ook het diner buiten plaatsvinden: aan lange tafels in de tuin. De aanwezigen konden genieten van shared dining, waarbij het eten op grote schalen wordt gepresenteerd en iedereen van alle gerechten kan proeven. Van der Werf: “Ik begreep dat er veel ingrediënten uit de eigen tuin kwamen en dus biologisch waren.”

Voor het jaarlijkse evenement van Entrepreneurs’ Oraganization kiest Van der Werf telkens een nieuwe locatie: “We komen nooit twee keer op dezelfde plek, dus je bent altijd op zoek naar een mooie locatie. Veel van onze ondernemers komen uit de omgeving en waren al vaak langs Sparrendaal gereden, maar er nog nooit binnen geweest. De locatie heeft veel indruk gemaakt op iedereen, door de prachtige zalen en de geweldige tuinen. Het is supermooi.”

Van der Werf organiseerde het evenement samen met onze event manager Vincent Stapper. “Dat beviel heel goed. Hij dacht erg in details en hij probeerde het beeld dat wij voor ogen hadden goed over te nemen en erin mee te denken. Van de bloemetjes op de statafels tot hoe de dinertafel gedekt zou zijn en de bossen bloemen die we zouden uitreiken heeft hij heel goed meegedacht. Het was echt prima geregeld.”

De goede ervaringen op Buitenplaats Sparrendaal hebben ertoe geleid dat de Entrepreneurs’ Organization in 2018 opnieuw een evenement bij Swijnenburg organiseerde, deze keer op Buitenplaats Amerongen. Van der Werf: “Het zijn prachtige locaties; rustige plekken, er is veel natuur, maar natuurlijk ook de karakteristieke gebouwen. Het is precies waar wij naar op zoek zijn en wat onze leden geweldig vinden. Ook in Amerongen werd het weer zo positief ontvangen. Veel ondernemers zitten natuurlijk altijd in de drukte in de Randstad. En hier hoor je vogels en is het zo rustig en mooi. Het is echt even ontkoppelen, daar is het een perfecte locatie voor.”