Kleine bruiloft

Overwegen jullie om klein te trouwen? Je hebt meer aandacht voor jullie gasten, geniet van een ontspannen dagindeling en het is budgetvriendelijk. Jullie kunnen een intieme bruiloft vieren op een van onze (kleine) trouwlocaties.

Bekijk onze locaties
Microwedding, minimony of elopement

Wat is een kleine bruiloft? Dat is vaak een trouwfeest met zo’n twintig tot vijftig gasten. Doorgaans zijn dit directe familieleden en nauwe vrienden. Het wordt ook wel een microwedding of minimony (voor enkel de ceremonie) genoemd. Willen jullie met z’n tweeën trouwen? Dat is een elopement. Vroeger trouwde je dan in het geheim, tegenwoordig is dat niet altijd zo stiekem.

Je kunt jullie kleine bruiloft vieren op onze (kleine) trouwlocaties: Buitenplaats Amerongen, Buitenplaats Sparrendaal of Huis Scherpenzeel. Vier de liefde, samen met de mensen die jullie het meest dierbaar zijn.

Iedereen moet zich af en toe vorstelijk kunnen voelen.

Locaties

De buitenplaats is de perfecte locatie als jullie en jullie gezelschap de hele dag willen genieten op één en dezelfde locatie. Door de historische gebouwen en mogelijkheden om zowel binnen als buiten te trouwen is het landgoed uitermate geschikt om de hele dag te vertoeven in een prachtige ambiance.

Trouwen op Buitenplaats Amerongen

Het landhuis heeft klassieke, sfeervolle ruimtes die prachtig gedecoreerd zijn. Aan de achterzijde van het huis is een grote parktuin gelegen waardoor het sfeervolle landgoed perfecte binnen en buiten trouwmogelijkheden biedt. Daarnaast is de buitenplaats voor één dag exclusief voor jullie en jullie gezelschap.

Trouwen op Buitenplaats Sparrendaal
Huis Scherpenzeel is onderdeel van Swijnenburg en zet zich in voor evenementen zoals bruiloften, zakelijke bijeenkomsten, privéfeesten en uitvaarten

Het statige 16-eeuwse kasteel, omringd door een prachtig park, biedt alle mogelijkheden voor een onvergetelijke trouwdag. Dit historische kasteel is smaakvol ingericht en dient als de perfecte locatie voor een intieme bruiloft voor jullie en jullie gezelschap.

Trouwen in Huis Scherpenzeel

Voordelen van een intieme bruiloft

De kleine bruiloft wint aan populariteit. Veel bruidsparen geven de voorkeur aan een intieme setting, met enkel gasten waarmee ze close zijn. Geen gekke redenering, als je bedenkt dat je bruiloft het hoogtepunt van jullie relatie is. Waarom zou je daarvoor mensen uitnodigen, die je (bijna) nooit ziet? Klein trouwen heeft meer voordelen.

  • Aandacht voor je gasten. Hoe minder gasten je uitnodigt, hoe meer tijd je voor ze hebt. Trouwen in een klein gezelschap geeft je meer gelegenheid om iedereen te spreken. En je kunt ervoor kiezen om alleen maar daggasten uit te nodigen.
  • Meer ruimte in jullie planning. Een kleine bruiloft geeft meer ruimte aan jullie dag. Je bent flexibeler in de planning en kunt extra elementen toevoegen. Trouwen in een klein gezelschap levert daardoor minder stress op. Je hoeft niet overal stipt op tijd te zijn.
  • Vriendelijk voor het budget. Jullie bruiloft klein vieren, betekent vaak goedkoper trouwen. Of budget overhouden om juist uit te pakken. Je spreidt het uit over minder mensen, waardoor je jullie kleine bruiloft wel groots kunt vieren.

Buitenplaats Amerongen
De bruidstaart die op deze trouwdag is gebruikt, wordt ook wel een canvascake, of waterverfcake genoemd.

Klein trouwen bij Swijnenburg

Geven jullie de voorkeur aan een intieme bruiloft? Op onze trouwlocaties kunnen jullie klein trouwen. Buitenplaats Amerongen, Buitenplaats Sparrendaal en Huis Scherpenzeel zijn geen kleine trouwlocaties. Toch kunnen jullie er een kleine bruiloft vieren. Elke ruimte kunnen we aanpassen op jullie gezelschap. Zo creëren we een setting waar jullie je fijn bij voelen.

Geef het ja-woord in de Grote Salon bij Buitenplaats Sparrendaal, houd een receptie in het Poortgebouw in Amerongen of breng een toost uit in de Parktuin van Huis Scherpenzeel. De mogelijkheden op onze (kleine) trouwlocaties zijn eindeloos. Het geeft jullie dag nog meer betekenis. Benieuwd wat bij jullie past? Kom gerust eens langs!

We willen u 100% ontzorgen en laten uw wensen leidend zijn in alles wat wij doen.

Ervaringen

We ontmoeten u graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen u graag om van uw dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp