Huis Scherpenzeel is onderdeel van Swijnenburg en zet zich in voor evenementen zoals bruiloften, zakelijke bijeenkomsten, privéfeesten en uitvaarten

Trouwen in Huis Scherpenzeel

De ideale partner hebben jullie al gevonden. Nu nog de ideale trouwlocatie…

Mogelijkheden

Jullie bruiloft vieren bij Huis Scherpenzeel is elkaar het ja-woord geven in een romantisch intiem kasteel, met jullie vrienden en familie om jullie heen. Samen genieten van een feestelijke dag om nooit meer te vergeten. Een dag zonder zorgen! Want wij zullen ervoor zorgen dat het jullie en jullie gasten aan niets ontbreekt.  

Elk bruidspaar is anders en elke trouwdag is anders. Op basis van onze ruime ervaring met het organiseren van bruiloften hebben wij een aantal elementen voor jullie op een rijtje gezet die je kunt gebruiken als startpunt. Wij bespreken graag hoe we van die elementen één mooi geheel kunnen maken, dat perfect bij jullie past. 

Ontvangst

De start van jullie bruiloft! Jullie gasten maken hun entree en worden welkom geheten door onze medewerkers, die de hele dag voor jullie klaar zullen staan. Onder het genot van een kop koffie of onze huisgemaakte limonades met verse munt en fruit gaat jullie grote dag dan nu echt beginnen. 

Ceremonie

Waar het uiteindelijk om draait bij trouwen in Scherpenzeel; de huwelijksceremonie! De salon is bij uitstek een geschikte ruimte met haar mooie raampartijen met uitzicht op het park en voldoende ruimte voor jullie gasten. Uiteraard is alles in sfeer aangekleed. Bij mooi weer kan er buiten getrouwd worden op het gazon met het landhuis op de achtergrond.  

Willen jullie een kerkelijk huwelijk?
Huis Scherpenzeel ligt op loopafstand van verschillende kerken. We kijken graag met jullie mee naar de mogelijkheden om te trouwen in Scherpenzeel.  

Toost, taart en borrel

Na de huwelijksvoltrekking (of misschien ook al wel ervoor) is het tijd voor een hapje en een drankje. Wat spreekt jullie het meeste aan? Het aansnijden van de bruidstaart, een gezellige borrel, een high tea of een stijlvolle picknick in het park? Graag stellen wij, als trouwlocatie in Scherpenzeel met jullie een programma samen wat naadloos bij jullie past.

Diner

Een ontspannen samenzijn tijdens het diner met familie en vrienden. Of het nu een gezeten diner is met mooie speeches, een sharing diner aan lange tafels, een walking diner met kleine gerechtjes of een barbecue in de zomer: jullie bruidsgezelschap krijgt alleen het allerbeste! Wij horen graag wat jullie wensen zijn, wat betreft trouwen in Scherpenzeel.

Feest

Veel bruidsparen kiezen voor een feestelijke afsluiting met een DJ of live muziek. Op Huis Scherpenzeel is de bar hiervoor een zeer geschikte feestlocatie geschakeld met de salon en de lounge. Een plek om te dansen, een plek om te borrelen en een plek waar jullie gasten gezellig kunnen kletsen.

Iedereen moet zich af en toe vorstelijk kunnen voelen.

Ruimtes

Huis Scherpenzeel beschikt over vijf unieke, stijlvolle en intieme ruimtes die recent gerenoveerd zijn naar een eigentijds en sfeervol interieur. Alle ruimtes op de Bel-etage staan met elkaar in verbinding en zijn samen geschikt voor circa 130 personen. Rondom het huis ligt een prachtig park dat bij uitstek geschikt is voor de huwelijksceremonie of een borrel in de buitenlucht. 

Huis Scherpenzeel

Bel-etage
Jullie grote dag zal gevierd worden op de bel-etage! Verspreid over de prachtige ruimtes ontvangen jullie je gasten, geven jullie elkaar het ja-woord en verwennen we jullie en jullie gasten met culinaire versnaperingen tijdens de borrel, het diner en het feest!

CeremonieDinerInformeel dinerReceptie/borrelFeest
Huis Scherpenzeel6045120130120

* Willen jullie meer gasten nodigen? We kunnen ruimtes aan elkaar schakelen en laten jullie graag onze mogelijkheden zien. Neem hiervoor gerust contact met ons op.
Wanneer je Huis Scherpenzeel, kom je terecht in de ontvangstruimte met een bar
Bar
Wanneer je Huis Scherpenzeel, kom je terecht in de ontvangstruimte met een bar
Bar

Bar
Bij binnenkomst op onze trouwlocatie in Scherpenzeel betreden jullie de bar op de bel-etage. Dankzij de grote raampartijen is het een lichte, frisse ruimte die uitzicht biedt over het grote park. 

Aan de bar grenst de Salon. Deze ruimte dient als standaard voor de ceremonie, maar het kan natuurlijk ook voor andere doeleinden worden gebruikt
Salon
Salon
DJ Booth Huis Scherpenzeel
DJ Booth Huis Scherpenzeel

Salon
De salon is een perfecte ruimte voor een intieme ceremonie. De salon is gevestigd aan de voorzijde van het huis. Nadat jullie elkaar het ja-woord hebben gegeven, bouwen we de salon om voor een spetterend feest! Aan de salon is de bar geschakeld en daardoor de perfecte ruimte om ’s avonds met de voetjes van de vloer te gaan.

De Parkkamer is de grootste ruimte in Huis Scherpenzeel en wordt vaak gebruikt om te dineren of voor een feest.
Parkkamer
Parkkamer

Parkkamer
Aan de waterkant ligt de grootste ruimte van het huis, de Parkkamer, die veelal worden gebruikt voor diners. Ook deze kamer biedt prachtig uitzicht dankzij de grote raampartijen.

Om de cirkel af te maken, kom je vanuit de Parkkamer in de Lounge terecht. Hier staan hoge tafels waar je aan kan kletsen en borrelen. Wanneer je door de volgende deur loopt, sta je weer in de ontvangstruimte bij de bar
Lounge
Lounge

Lounge
De lounge ligt aan de voorzijde van het huis en biedt prachtig uitzicht over het grote park. Een fijne, lichte ruimte die perfect is voor het taart- en toostmoment, als lounge tijdens de feestavond en eventueel ook als geschakelde ruimte tijdens het diner.

 

Als je door de Salon gaat, kom je uit in de Gouden Kamer. In deze kamer kan het bruidspaar zich terugtrekken of kunnen gasten werken na een vergadering.
Gouden Kamer

Gouden kamer
De gouden kamer ligt aan de andere kant van het huis en deze ruimte kan gebruikt worden door bijvoorbeeld de bruid en bruidegom om klaar te maken voor de grote dag of zich tijdens de dag zich terug te trekken.

Parktuin

Parktuin
Rondom het huis ligt een prachtig openbaar park dat bij uitstek geschikt is voor de huwelijksceremonie of een borrel in de buitenlucht. Er is ook mogelijkheid om een stretchtent te plaatsen bij deze trouwlocatie in Scherpenzeel.

Zijn jullie enthousiast?
Jullie mogen een voorbereidingstraject verwachten waarin wij er alles aan doen om de dag voor jullie als bruidspaar en voor al jullie gasten tot in de finesses te laten slagen! Maak vrijblijvend een offerte op voor trouwen op Huis Scherpenzeel. Vragen over onze trouwlocatie in Scherpenzeel? Neem dan gerust contact met ons op!
Maak een offerte

Ervaringen

Veelgestelde vragen

We willen jullie 100% ontzorgen en laten jullie wensen leidend zijn in alles wat wij doen

We ontmoeten jullie graag

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden. Wij helpen jullie graag om van jullie dag een onvergetelijke herinnering te maken.

Team Swijnenburg Sales Whatsapp